Drzna Erika

Share Button

Žiga je na svojem blogu komentiral knjigo avtorja, katerega sem eno od njegovih knjig v slovenščini prebrala tudi jaz. Naslov je Karkoli že misliš obrni na glavo. Verjamem, da je tudi ta knjiga, ki jo omenja Žiga, super, kajti Paul Arden očitno zažiga. Knjigo sem dobila za darilo in to od prijatelja Žige 🙂 in z njo je zadel, saj mi je pisana na kožo : dovolj kratka, da sem se je takoj lotila in pa v knjigi ni filozofskega in poetskega nakladanja, kajti pri takšnih knjigah res nerada berem na dolgo in široko preden pridem do neke ključne misli.
Sicer pa je v knjigi neko poglavje, ki se je pri nas doma uvrstilo v seznam “splošnih povedi”, ki jih hitro razumemo vsi. Poglavje govori o dveh osebnostnih tipih: o drzni Eriki in nevemvečkakšnem Ediju … nek konzervativni ali previdni Edi…
In seveda drzna Erika je prava mačka, ki ji na koncu uspe veliki met in je oh in sploh.
Pri nas doma sva s Tomažem glede parkiranja dve popolni nasprotji, Tomaž bi raje vrabca v roki, kot goloba na strehi in bo zato parkiral tudi 1 km od lokacije, kamor smo namenjeni, jaz pa bi raje še pol ure krožila in bentila nad kaosom in pomanjkanjem parkirišč, kot da bi se malce sprehodila. In poleg naju je tukaj še naš Jaka, ki je kot ena mala mamica. 😉
In ko smo vsi trije v avtu in Tomaž že počasi prižiga žmigavce ….. ali kakor se lepo slovensko reče usmernike , a? …., da bi parkiral, se Jaka obvezno oglasi in reče: “Daj no, bodi danes drzna Erika!

…. in tako mi po novem s kratkima dvema besedama “Drzna Erika” povemo bistvo naših želja in namer 🙂

Share Button

1 komentar

  1. Ziga - marec 21, 2007 01:28

    Druga knjiga bo objavljena v nekaj dneh.
    Saša vedno prehiteva oziroma je najina ferkvenca mišljenja zelo podobna. A o tem v posebnem postu, ki bi že nastal, če Saša ne bi bila tako natančna, da je svoj blog želela imeti tipitop preden je kdo karkoli rekel o njem:)

    Zdaj sem pa jaz v kaosu, preveč dela, pa še med 8 v državnem prvenstvu. To je tudi posebna zgodba. O vsem kmalu na mojem blogu:)

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih