Samo da je veeeeeliko

Share Button

Sejmi me načeloma ne zanimajo prav strašansko, je pa obisk sejma zanimiv dogodek, ki ponavadi, že samo zaradi razbitja rutine, pozitivno vpliva na moje delo. Obisk sejma, predvsem takšnega, kot je CEBIT, te odklopi od vsakdanjih zadev in te prepusti drugačnim razmišljanjem.
Ker se zdaj kar močno ukvarjam …vsaj miselno …z marketingom, sem tudi CEBIT spremljala s temi očmi. Ker je Jaka močno jamral, ker ga nisva vzela s seboj, sem razmišljala, da ga bom lahko vsaj delno potolažila, če mu bom domov privlekla kup reklamnih izdelkov in prepričana sem bila, da če imajo kje dobre reklamne izdelke, bi to morali imeti na tako tehnološko usmerjenem sejmu, kot je ta. Kakšne kalkulatorčke, USB ključe, kape, kulije …. kaj takšnega sem si predstavljala … ampak odšla z dolgim nosom. Nič, res nič! Vsake toliko časa, se je pojavila kakšna firma z lepo oblikovano papirnato vrečko. Pa to je bilo in pred 30 leti, ko sem vrečko, ki sem jo dobila v Trstu, še mesece nosila ponosno po mestu, kot najdražjo torbico. No, sedaj so očitno in vrečke. In kakšno vrečko moraš imeti, da te kdo opazi? Najlepšo? Ne. Najbarvitejšo? Ne. Duhovito? Ne. Bistvo je, da je res veeeeeeelika.
Največje in res nemogoče in popolnoma neuporabne vrečke je imel Intel. Ampak ljudje so jih jemali, kot bi bile zlate in z njimi kolovratili cele božje dneve po sejmišču.

intel-vrecke.jpg

Ne, nisem je vzela, ker sem bila že tako ali tako utrujena in bi me ta krama le še dodatno ovirala, vendar kapo dol, ideja je odlična …sploh, če bi takšno vrečko delil nekdo, za kogar še nihče nikoli ni slišal. Takšnih “hodečih reklam” je bilo takrat na sejmišču na tone ….samo jaz sem s tem posnetkom ujela 3. In ti ljudje so iz sejma odšli v mesto in s tem hlamudrali naokrog še cel večer, vse do trenutka, ko so odšli v hotel in to veliko vrečo najbrž odvrgli.


Share Button

1 komentar

  1. Pingback: Tudi takšni dnevi pridejo ali Shit happens! - Saša Gerčar

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih