Nisem žurerka

Share Button

vino.jpgcvicek.jpgAlko itak ni moja formula za zabavo. Ne vem zakaj, ampak nikoli nisem marala okusa alkohola.
Pivo mi sploh smrdi in ne vem, če sem v celem življenju popila vsega skupaj 3 litre te pijače ….ok, vino ja, ga popijem in mi za kakšne slavnostne priložnosti celo paše …ampak kozarec, dva, mogoče tri in še to mora spremljati dobra in okusna papica, žgane pijače pa bljak …ne maram.

Skratka s posiljevanjem z alkoholnimi pijačami, bom prej zapadla v zoprnijo in depresijo, kot evforično dobro voljo. Une žurke, ki sledijo raznim trgatvam, pogrebom, porokam, krstu itd …. razno raznih sorodnikov, so zame bolj una varianta, ki jih je treba “oddelati” z nasmeškom na ustih in se truditi, da imaš kozarec čim dlje čim bolj poln in ga stalno naslanjati k ustom, da imajo vsi občutek, kako hitro ga spiješ in si ga vedno znova dotakaš.
Nedavno nazaj sva s Tomažem sedela pri družini …. izredno prijetni, najinih let, urejeno življenje … imajo celo fanta Jakatovih let … skratka lahko bi bili idealna družba za vse nas. Pa vendar je njihov način druženja in zabave povsem drugačen od našega. Njihovo stanovanje je skoraj vedno polno obiskov, enkrat soseda, drugič brat z ženo, pa kup nekih prijateljev. Kadarkoli sem bila tam, je bilo okrog njihove dvometrske mize vedno polno ljudi. Vsi so dobrodošli, vedno je na mizi flaša vina, v pečici se peče kakšna pita ali štrudel …razgovor teče malo o tem, malo o onem. Jaz sem dobrodošla kadar koli, kolikorkrat že mi srce poželi, vedno me posedejo za mizo, vedno je kakšen štrudel še na zalogi in vedno se vsedem med ljudi, ki jih takrat vidim prvič v življenju. Super, zanimivo ….ampak …khm …. ne vem!

Sicer sem družabna in precej ekstrovertirana, rada se družim, ampak kar je preveč, je preveč. Ne morem in nočem vedno znova spoznavati novih ljudi in naslednjič spet nove …pa spet druge! Vsi prijetni, ja ….vendar se z njimi ne morem pogovarjati več kot o vremenu in kakšnem potepuškem psu. In čez dva dni ne vem niti kako izgledajo, kaj šele, da bi poznala njihova imena.

Moj način zabave bi bil …..ma, največ štirje in to tisti dobri stari že večkrat preizkušeni prijatelji, s katerimi se lahko ure in ure pogovarjaš in smejiš zaradi najbolj trapastega dogodka izpred 20-ih let … zaradi katerega si se itak že smejal prejšnji teden in se smejiš vsako leto znova …vendar je to tako prijetno, domače…. Ne rabim žgane pijače in ravno pečenega štrudla, da mi je toplo pri srcu.

Sicer pa je to moj idealen način zabave, ki pa se mnogokrat ne zgodi. Tisti prijatelji, ki podobno razmišljajo imajo podobno malo časa, kot midva in tako pogosto zabavne in družabne dneve preživljamo le Tomaž, Jaka in jaz. Pa Jaka in jaz. Pa Tomaž in jaz. Pa Jaka in Tomaž …..hmja, a je še kakšna kombinacija na to temo?

Mi se imamo lepo in zelo uživamo en z drugim, vendar pa smo že neštetokrat ugotovili, da bi se bilo prav lepo vsak petek zvečer dobiti s prijatelji ….pa ne tistimi, ki pridejo mimogrede po dve žlički sladkorja, ker ga je ravno zmanjkalo, ampak tistimi, s katerimi se tako rad smejiš glede tistega dogodka, ko je oni polulal ono teto …. pa čeprav z ali brez litra cvička na mizi.

Bomo, bomo …le še to naredimo letos, pa tisto steno pobarvamo, pa tisti film pogledamo ….

Share Button

17 komentarjev

 1. Naca - marec 28, 2007 07:50

  Tudi mi samo še prebarvamo tistih par zastavljenih sten, pospravimo stanovanje saj je spet prava bomba, v službi sestavimo samo ta najpomembnejše zadeve… pa se vidimo!

 2. sasa - marec 28, 2007 10:04

  Naca,
  Ravno ti si tista na vrhu seznama za tisto večerjico pa kozarček vina …ampak, kot sem rekla najprej stene pa služba pa …. 🙂

 3. irena - marec 28, 2007 20:21

  Saša, ko sem prebrala tvojo kulturo pitja a la “trgatev varianto ” sem se pa ponovno smejala lanski trgatvi pri tvojem najlljubšem svaku.
  Samo še nove ploščice položimo na balkonu pa vas povabim na šinačni zavitek, obljubim.
  Tvoja najljubša svakinja

 4. irena - marec 28, 2007 20:23

  aja, stene bomo barvali drugo leto !

 5. sasa - marec 28, 2007 21:19

  Irena,
  pozabila si zapisati, da si EDINA svakinja …ampak vsekakor najljubša 🙂

 6. irena - marec 29, 2007 19:15

  Saša,
  Ja, tvoj edini svak je imel pripombe glede vina, da bi se lahko potrudila in dala gor kakšen dolenjski cviček :D…ITAK

 7. sasa - marec 29, 2007 21:09

  Vse za mojega edinega in najljubšega svaka. Zrihtano – Cviček je dodan 🙂

 8. Irena - marec 29, 2007 21:27

  Brzina pa taka! Upam, da ne bo tole kdo vzel za kakšno reklamo, kajti PITJE ŠKODUJE!- pravi minister. Ampak dolenjski geni so zdaj srečnejši!

 9. Val - marec 30, 2007 18:26

  Tja, ti ne maraš alkohola, kaj pa tvoji gostje, ki pridejo? Ok, saj en mislim, da bi hodili k tebi zaradi vina ali piva, ampak mogoče pa je njim všeč kak kozarček ob takih klepetih. Si pač misliš, pri meni je tako da bomo pili sokove, ali poskrbiš, da je za vsakega kaj? Jaz se recimo trudim, da ce nekdo res rad spije kozarec vina ob vecerji, da pac to vino nabavim. Pa ne me narobe razumet…ne kupim zdaj za vse goste prav njhovo najljubso pijaco, ampak recimo da poskušam zaovoljiti raznovrstne zelje in okuse.

 10. sasa - marec 30, 2007 19:26

  Itak. Ne, taka čarovnica pa nisem, da samo sokove na mizo postavljam in ne dam nobenemu nič zapit, a ne moja najljubša svakinja? Cvička pri meni res ne bo, ampak kakšno drugo belo ali črno vino, pa tudi pivo se pa najde.

 11. Pingback: Cukroholik? « Hujšanje s Sašo

 12. Pingback: Bila sem na Blogresu » Saša Gerčar

 13. Pingback: Babji žur « Hujšanje s Sašo

 14. Pingback: Kdo bere moj blog » Saša Gerčar

 15. Pingback: 7 mojih » Saša Gerčar

 16. Pingback: Kratko ali slatko! » Saša Gerčar

 17. Pingback: In kaj je tako lepega v decembru? » Saša Gerčar

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih