As v rokavu ali Teksaški pokol z motorko

Share Button

asvrokavu.jpgTokrat kino brez Jakata. Vsa sreča, ker As v rokavu ni ravno tisto, kar bi pričakovala od filma, kjer pri oznaki zvrsti piše komična kriminalka. Očitno ne razumem takšnega humorja, saj se mi usta niti enkrat niso zavihala v nasmeh. Ustvarjalci so skupaj strpali nekaj zvenečih imen in najbrž želeli pripraviti malce drugačen in kvaliteten triler z zanimivim razpletom, vendar jim to ni niti približno uspelo.
Meni je vse skupaj je izgledalo kot Teksaški pokol z motorko . Sicer tega filma nisem nikoli videla, vendar močno dvomim, da je bilo lahko tam prelite več krvi ter prikazanega kaj več brutalnega ubijanja, kot v Asu v rokavu.

Zgodba govori o depresivnem in egocentričnem mafijozotu (Al Pacino), ki ga hoče “pospraviti” …ma ne vem 5 ali celo 7 različnih kriminalcev, debilov in odbitih morilcev ….in to počnejo vsi skupaj, v skorajda isti minuti, na istem mestu …skoraj istem mestu – v istem hotelu.

V kinu poleg naju s Tomažem je sedela še gruča fantalinov ….morda kakšno leto starejših od našega Jakata. Itak jim ni bilo prav nič jasno in še “sreča” njihova, da je velik del filma vseboval klanje na 100 različnih načinov, tako da so lahko vsaj nekaj “razumeli”. Kljub temu so se ti dvanajstletniki ali nadvse dolgočasili, ali pa bili nad vsebino tako vzhičeni, da z mnenji nikakor niso mogli počakati do konca predstave. Ves čas filma so se GLASNO pogovarjali …..pa ne govorim o glasnem šepetanju, niti ne o normalni glasnosti pogovra, kar določeni obiskovalci pogosto počnejo (jih mame pač nikoli niso naučile šepetati in je sedaj za to že prepozno) ….ne, nivo glasnosti je presegal celo pokanje na platnu, saj je bila skupina fantov večja od 6 in tako je bilo malce težje svojo misel sporočiti kolegu na drugem koncu vrste. Nekateri so ugotovili, da se morda slišijo še predobro, zato so se presedli v vrst za njimi in to kakšnih 20 sedežev vstran, da bi akcijo še bolj podoživljali pa so med filmom tekali sem in tja po dvorani in sploh motili vse ostale gledalce (še sreča da nas je bilo le kakšnih 10 🙂 ). Ali osebje Koloseja res ne zna umiriti takšnih razigranih hormonov ali pa jim je vseeno, saj film res ni vreden kakšnega skoncentriranega gledanja?

Vsekakor mislim, da bi morali ob opisu zvrsti takšnega filma obvezno zapisati tudi količino prelitega ketchupa, da bi starši ob naslovu “As v rokavu” ne mislili, da otrokom kupujejo vstopnice le za malce modificirano različico zadnjega James Bonda.

Če bi ustvarjalci filma porezali 3/4 osrednjega filma, bi ga jaz ocenila z oceno zelo dobro, saj je razplet zanimiv in nepričakovan, tako pa si od mene ne zasluži drugačne ocene, kot bljak in buuuu!

Share Button
Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih