Pogrešana punčka

Share Button

Včeraj sem od poslovne prijateljice, ki živi in dela na Portugalskem, prejela e-mail, v katerem me poziva naj pomagam pri iskanju 4 letne punčke, ki so jo v prvih dneh maja 2007 ugrabili angleškim staršem med dopustovanjem v obmorskem mestu Praia da Luz na Portugalskem.

V nadaljevanju sem dodala celoten tekst, ki sem ga prejela od svoje prijateljice Gail, saj želim pokazati, da novica ni spet kar nekaj kar kroži na medmrežju.

Naj na hitro povzamem tudi za tiste, ki ne razumejo angleško. Sklepam, da Madeleine govori angleško in kot je vidno iz fotografije je izredno luštkan otrok. Pri njenem videzu pa je pomembno tudi to, da ima znamenje, ki se ga ne da prikriti, v desnem očesu ima nekakšno črno piko, ki se razteza tudi preko roženice.

Za najditelja je razpisana strašanska nagrada 5 milijonov dolarjev ??!!, kar mi je malce smešno, vendar očitno tudi v takšnih situacijah igra glavno vlogo denar.

In še tekst v originalu:

Dear Friends,
I am forwarding a picture of Madeleine McCann who went missing from Portugal 11 days ago. She was taken out of her bed around 10pm while her parents were having a meal in a restaurant opposite their apartment. They were on holiday in a family friendly village only 20 miles from where I live. Madeleine was 4 years old on Saturday – very close in age to my daughter, Lily who will be 4 in July.
Portuguese police seem to have no leads in the search for her and her parents are requesting that people do as much as they can to publicise this case. They have no idea if she is still in this country so it is vital that her picture is circulated around the world.

Madeleine has one very distinguishing feature – the black pupil of her right eye has spread into the coloured part of her iris.

There is a reward of over 5 million dollars for anyone that has information leading to bringing Madeleine home safely.

Please send this picture out to as many people as you can as the more people that know about this, the better.

I do not normally send out messages and ask for them to be passed on but this is very close to my heart as it has happened so close to where we live.

Please pray for Madeleine’s safe return.

All the best,
Gail Vickers

pogresana.jpg

Share Button

6 komentarjev

 1. Ziga - maj 16, 2007 22:30

  5 milijonov je nagrada, da me vedno čudi, zakaj se vsi profi detektivi, ki prodajajo svoje storitve za lovljenje ljudi na bolniškem in ljubic, ne vržejo v to…

  Je pa težko pomagati kar tako, so pa akcijo zastavili velikopotezno. Zanimivo bo izvedeti, kaj je zadaj, upam, da jo najdejo pred kot v 10 letih, ker tole je mucno za starse. Si sploh ne predstavljam…

 2. mojcas - maj 17, 2007 11:18

  Groza. To Zgodbo sem slišala in brala v angleških medijih.
  Koža se mi naježi ob misli, da bi se to zgodilo meni ali kakim zancem.
  Ker je od izginotja minilo že kar precej časa, se bojim, da se je/bo zgodilo najhujše… 🙁

 3. irena - maj 17, 2007 12:35

  To pa je najhujša mora, ki se lahko zgodi staršem. Se vedno spomnim Maje Vojvoda, punčke, ki je izginila pred Plavo laguno( nekje v 70-ih letih). Sem ravno pred kratkim prebrala knjigo- izpoved neke mlade beograjčanke, ki so jo v času (Miloševića) pod pretvezo odpeljali v Dubaj, nato pa prodali v Turčijio. Katasrofa, ampak punci je uspelo iz Turčije prebegniti v Bolgarijo in od tam v Srbijo. Danes je razvalina, ne hodi nikamor…Katasrofa za starše, ki 4 leta niso vedeli ali je živa ali ne.
  Upajmo, da bodo mediji, in donatorji za nagrado pomagali, da bodo tole punčko preje našli.

 4. London - maj 17, 2007 12:41

  O temu primeru ze od samega izginotja govori cela Anglija. Zgodba je res pretresljiva. Sicer se ze pojavljaja slika in ime osumljenca, vendar policija zaenkrat poudarja, da gre le za osumljenca. Ce se ne motim, sem tavno danes zjutraj slisal da ze celo dva. Skratka, gre za resnicno zgodbo, ki trenutno razburja vso Anglijo.

 5. London - maj 17, 2007 12:47

  Tule se link do BBC ki poroca o temu dogodku:

  http://www.bbc.co.uk/leicester/content/articles/2007/05/10/madeleine_mccann_round_up_feature.shtml

 6. Pingback: Droga, podkupovanje, mafija, policisti, ugrabitve, streljanje…. » Saša Gerčar

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih