Kino po dolgem času

Share Button

Pirati s karibov

Dolgo je zelo relativen pojem, vendar takšen odmor v obiskovanju kina, kot se je zgodil tokrat, je zame res nekaj nenavadnega. Dogaja se kup drugih zanimivejših stvari, v kinu pa itak vrtijo samo še kup neumnosti, ki očitno počasi tudi Jako ne prepričajo več ….in tako sva si po več kot tri tedenskem odmoru, z Jakom ogledala Pirate s Karibov 3.

Jaz sem ena tistih, ki Jacka Sparrowa niti približno ne mara. Prvi del sem si ogledala na smučanju, na izposojenem DVD-ju in takrat predvidevala, da sem sredi filma zaspala le zaradi utrujenosti od celodnevnega smučanja. Pri drugem delu so me nekako prepričali, da to svojo tezo o utrujenosti preverim kar v Koloseju. Ugotovitev je bila naslednja; prvič sem resnično zaspala od dolgočasja.

Tokrat Jaka sploh ni poskušal prepričevati mene, kar na Tomaža je pikiral in ga prepričal. Jaz sem bila še v službi, onadva pa že v Koloseju, kupila dve karti potem pa z obveznimi kokicami in Coca-colo čakala na odprtje vrat.

Kaj mi je tega treba bilo, da ravno takrat kličem Tomaža, ki me je obupano moledoval naj mu prihranim tri urne muke sedenja v kinu. Obljubljal mi je nakupe, večerjo, ……predvsem pa, da bo vskočil namesto mene v vse Jakove športne aktivnosti …

Hmja, ja rada ju imam in zato sem pridrvela, prevzela Tomaževo karto in na srečo zamudila vse reklame ter prvih 10 minut dogajanja glavnega filma. Čudno, filmu sem z lahkoto sledila tudi brez tega 😉 .

Zgodba? Oh, ja ….. težave, težave, težave, nekaj bojev na morju …priznam, nekaj duhovitih komentarjev, poroka (malce bedasta sredi mečevanja in krutih bojev) …. in …. … ne morem verjeti, po najboljši volji se ne morem spomniti konca.

Film je strašansko razvlečen in brez težav bi ga lahko skrajšali najmanj za kakšno urico, drugače pa …..hmja, mogoče sem glede na izkušnje, kriterije močno znižala … tako, da sem se tokrat bolj zabavala, kot ob prejšnjih dveh.

Žiga, glede na to, da imava precej različen okus glede filmov …saj veš Bean pa to ;), ti bi bil ta morda všeč.

Share Button

7 komentarjev

 1. Anej - junij 2, 2007 23:16

  Ko je ravno govor o kinu..si gledala La vie en rose?

 2. Ziga - junij 2, 2007 23:26

  Ne, tole pa tud meni ni cool. Ne maram Piratov, ze prvi del je bil brezvezen…

 3. Val - junij 3, 2007 12:50

  Hmmm…no tako slabi pa niso…tretji del sicer pride na vrsto v torek…priznam pa, da me malo skrbi dolžina…

 4. sasa - junij 3, 2007 12:51

  Anej,
  Za La vie en rose sem skušala prepričati Jako pa je zavijal z očmi.
  Čas, ko ga imam le zase, raje porabim za kaj drugega, kot ogled filma, tako da si zadnje čase res ogledujem le filme, ki so všeč tudi Jaki.
  Ko je bil Jaka še majhen, sva s Tomažem znala vsak teden zaviti v kino in takrat bi tak film sigurno bil najin prvi izbor, tako pa 🙁 …….saj Jaki se okus gradi in počasi mu bodo Pirati začeli presedati in bom prišla na svoj račun …..če bo mamo sploh še hotel s sabo vzeti ;).
  A drugače je pa vreden ogleda tale La vie en rose? Upam, da ni preveč petja (če sploh), ker mi ta zvrst glasbe niti ne potegne preveč.

 5. Val - junij 5, 2007 23:00

  Ok…sem si ogledala Pirate, ampak tokrat je bilo meni doslej najmanj zanimivo…Pri teh raznoraznih nadaljevanjih imam jaz itak vedno tezave, da se spomnim zgodbe iz prejšnjih delov oziroma da poštudiram, v čem je že “keč” tistega ključa pa sablje pa… Ampak ok, zdaj čakam na 4. del:)

 6. Anej - junij 7, 2007 02:34

  Bil je res krasen muvi. Prefinjena režija, dober tempo, film je skakal iz enega obdobja v drugega, a ni bilo moteče, ampak je filmu dodalo dinamiko, ko je bilo to potrebno, dobra fotografija, maska odlična. Tko res touchy film, ki te v nobenem pogledu ne pusti hladnega. Če ga ne vidiš v kinu, i recommend downloading it at least, čeprav to dost pokvar experience, še posebi zaradi kar lepega števila najbolj znanih komadov. Drugače pa je petja lih tok, kolikor ga mora bit 😉 Mislm, da je še v Komuni…

 7. Val - junij 7, 2007 12:00

  La vie on rose…super igra glavne igralke: Drugače pa za moj okus na trenutke vseeno malo preveč zatežen film…skakanje med obdobji res ni bilo moteče, a nekatere kadre bi vseneo lahko skrajšali po mojem mnenju. So pa v filmu res zapeti vsi najbolj znani šansoni, a brez skrbi, so v skrajšani verziji:)

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih