Umri pokončno 4

Share Button

Saj sedaj že veste, da gledam tudi takšne filme. Tokrat smo si film ogledali družinsko: mama, ata in sin 🙂

No, ja ….. Bruce-a Willis-a je za pogledat, to je pa več ali manj vse, kar sem jaz kot ženski del ekipe potegnila od filma. Akcija pač …takšna Bondovska, kjer avtomobili letijo po zraku, se streljajo, gori, trikrat jih na smrt premlatijo a make up in visoke petke kakšne dame še vedno stojijo na mestu 😉

Jaka je bil navdušen in to je zame krasen zaključek nedeljskega popoldneva.

Sem pa razmišljala od kje naslov Umri pokončno, saj že v četrtem delu iščem nekoga, ki umira in ga nikakor ne najdem. Ne, saj priznam, da jih vedno umre na tone, ampak za nikogar od mrtvih ne moremo trditi, da je naslov namenjen njim.

Morda pa so v originalu razmišljali drugače in to ne pomeni ukaza in je mišljeno, kot značilnost glavnega junaka in bi bil prevod Neumrljiv, bistveno bolj ustrezen. Ja, kaj hočemo, če se pri prvem filmu ni vedelo kam pes taco moli 😉 in sedaj bomo našega ubogega Bruce-a še najmanj 3x pošiljali v pokončno smrt. 🙂

Share Button

6 komentarjev

 1. Val - avgust 8, 2007 10:13

  Bruce je eden tistih igralcev, ki je zame večen:) oziroma, ki z leti postaja lepši in boljši…tako kot jaz:)))
  Filma še nisem videla, ga bom pa zagotovo, saj je to eden mojih najljubših tipičnih akcijskih filmov že od prvega dela naprej.
  Btw po kinu ste pa odšli na sprehod po stari Ljubljani? Sem vas videla, ko ste se sprehodili mimo Pločnika, a ste bili predaleč, da bi vam zavpila:) Pa drugič…

 2. Tadej - avgust 8, 2007 13:16

  Hja…Originalni naslov Die Hard, bi naj imel pomen, da če že umreš…vsaj umri v akciji…da se ne predaš do zadnjega, pa čeprav je vse obrnjeno proti tebi. No, saj za prvi del je bilo tako, potem pa tako niso spreminjali naslova, ker je bil že prvi del zelo velik hit. In zakaj bi, če je film pod naslovom ki ga vsak pozna in samo zaradi tega že ima veliko gledanost.
  Za slovence pa tak vsak ve, da ne znamo delati prevodov za filme, pa čeprav tale sploh ni tako slab kot nekateri :S

 3. Peter - avgust 8, 2007 16:19

  4.0 mogoče napeljuje, da se bo zgodil še kakšen die hard?…:-)

  ali pa je to pač kakšna moderna muha…

 4. sasa - avgust 8, 2007 22:55

  A misliš upgrade na 4.2 ? 🙂

  Val, ja možno, da smo šli …. se ne spomnim več, ker zdaj smo velikokrat v Ljubljani. Tamal je čist navdušen nad Babo-jem in njihovimi sokci. Tudi jaz, no ….. priporočam juice Babo, hudo dober!!!!

 5. Peter - avgust 9, 2007 15:41

  hja, mogoče bo prej 4.1…nato mogoče 4.1.1…in tako naprej…he he he…:-)

  no, upam da se to ne bo zgodilo…

 6. Val - avgust 12, 2007 10:55

  Sem si včeraj ogledala film…Bruce je fenomenalen…Se mu sicer vidi, da je malo starejši, ker nekaj gubic pa že ima, a še vedno je tako dober, da se rani le takrat, ko si sam prestreli ramo, zato da ubije badguy-a za seboj:) Film je poleg dobre akcije tudi zelo zabaven. Sploh pa mi je vedno zabavno, ko spremljam raznorazna divjanja po cesti, skakanja in metanja v zrak, ker je vmes toliko stvari, za katere nisem prepričana, da so res izvedljive. Ampak Bruce pač zmore:)

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih