Jaz pa nočem stadiona

Share Button

Spet seminar, spet vikend, ki je drugačen, spet neurejena prehrana, stres, veliko dela tudi ogromno sedenja, čakanja, veliko prijetnih srečanj, pogovorov, veliko idej za življenje, za delo in tudi za blog.

Vikend seminar ali WES se v našem poslu reče seminarju, ki ga organiziramo enkrat na kvartal. Prireditev, ki se odvija preko vikenda, kjer združujemo slovenske in hrvaške slušatelje, kjer so dvorane v hotelih postale premajhne in moramo seminarje organizirati v športnih dvoranah.

Štadion bomo gradlili? Le za koga? Dvorane potrebujemo! Resnično! Vse poslovne dvorane so narejene za največ 400 ljudi. Še sreča, da smo v zadnjih letih dobili Mons in Domino, ki sta borni beri dvoran pridružila dve novi, a vendar je organizatorjem takšnih dogodkov še vedno težko. Nad dvoranami s 400 sedeži, je tukaj še Festivalna dvorana, kjer je mogoče posedeti okrog 700 ljudi, Cankarjev dom, ki je za moj okus še vedno predrag1 , potem pa se “zabava” konča.

Za nas organizatorje potem pridejo v poštev le še športne dvorane. Poslovni seminar v športni dvorani? Ja, gre, če ne gre drugače. Tudi v ledeni dvorani. Več dela za nas, prekrivanje ledu, odstranjevanje bankin, kranclanje, ki omili športni videz in doda pridih resnosti, postavljanje miz, tapicirani stoli, profesionalno ozvočenje, govorniški oder, oder, zavese, profesionalna osvetlitev in počasi zadeva postaja bolj podobna prostoru za seminar. Ogromno koordinacije usklajevanja in vodenja delavcev različnih podjetij (dvorane, varnostne službe, gasilcev, cateringa, tehnikov za osvetljevanje, kamermani, zvok, snemanje, po možnosti tudi podjetja za prevajalske slušalke) in na koncu pridemo le na stopnjo, ki jo profesinoalne dvorane že v osnovi.

A smo se navadili in postopke uskladili do najmanjše podrobnosti. In potem naš glavni govornik iz Avstralije nima časa ali pa ne dobi dobrega leta in prišel bi en teden kasneje?!! In naša glavna in skorajda edina dvorana, ki se brez težave trži, Hala Tivoli, ima termin rezerviran za košarkarsko tekmo. Šport ima v športni dvorani pač prednost …. In mi? Gremo v Maribor. 🙁

Nič napačnega v Mariboru. Športna dvorana Tabor je solidna, a problem, na katerega naletimo tam je ta, da so ob počitniških dneh (predvsem v času smučanja) hotelske kapacitete povsem zasedene.

S temi težavami se spopadamo že 12 let. Uspešno. A vseeno letos bom Božičku pisala naj Jankoviču prišepne na uho, da naj namesto štadiona, raje zgradi še eno športno dvorano …. ali dve 🙂 Dvorane, ki jih z lahkoto zatemniš, dvorane, kjer iz WC-jev ne smrdi 100 m naokrog, kjer so hodniki lepi in spodobni in kjer imajo upravitelji malce manj zavezane roke glede trženja.

Share Button
 1. vendar si glede na situacijo to očitno lahko privošči []

3 komentarji

 1. Val - november 11, 2007 12:22

  Hmmm…se strinjam, kapacitete za organizacijo večjih seminarjev so res omejene, pa vendar sem še vedno za to, da se naredi stadion. Nisem pa sedaj najbolj na tekočem…imeli bomo hudo dobrega, ki ga bo naredil g. Pečečnik in sicer na mestu Plečnikovega stadiona…a pa še enega Jankovičevega? Hmmm…zadnji čas, da se začnem pošteno zanimati za nogomet ali atletiko 😉

 2. Nevenka - november 11, 2007 12:41

  Videla sem, kako naj bi izgledal stadion, saj niti ni tako slabo, veliko ljudi ga bo veselo. Morda bi pa Plečnikov stadion, lahko spremenili v dvorano, a je najbrž preveč “zaščiten” za kakšno pametno potezo.
  Tako kot o Cukrarni že tako dolgo gledam samo načrte, ko grem pa mimo, me je pa na smrt sram. Pa tak spomenik. Lokacije pa tako pomembne.
  Ja, najbrž bi rabili ša kakšno dovorano, ali pa vsaj pošteno obnovitev nekaterih, da ne bi bile tako zelo zanemarjene.
  lp Nevenka

 3. Pingback: Devava sm, devava » Saša Gerčar

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih