Kaj folk dela ponoči!

Share Button

Tale Google analytic me včasih s podatki, ki mi jih servira prav impresionira.

Recimo odkar pišem blog in spremljam analizo dostopanja do bloga, vem, da večina človeštva med 4 in 6 uro spi. Takrat skorajda ni norca, ki bi klikal in bral moj blog. Se pa najde vedno kakšen, ali dva ali trije, ki ponoči ne vedo kaj bi drugega, kot klikali po netu.

Danes sem sicer ob 12h pogledala koliko obiska sem imela na svojem blogu. Ker se mi je številka 21 … pa res 21!!! Network 21? Tale številka 21 je očitno zame usodna 🙂 …. no, ponavadi imam v dopoldanskih1 urah precej višji obisk, zato sem pogledala analizo po urah in ugotovila, da Google malce zamuja in mi je serviral le podatke od polnoči do 7ure zjutraj.

Tokrat sta kar dva kerlca čutila strašansko potrebo po dozi interneta celo ob 4h in 5h zjutraj2
Pa me je še to zanimalo ali je teh 21 iskalo prav mene ali pa so name nabasali po golem naključju.

Mi je res v čast a 17 se jih je očitno ob samotnih nočnih urah želelo “družiti” prav z mano. Nekateri direktno na moj blog, drugi so v iskalnik Najdi. si ali google vpisali Saša Gerčar na nekaj različnih načinov (z velikimi, majhnimi, s šumniki ali brez, skupaj, narazen …)

No, štirje reveži pa so iskali povsem nekaj drugega.

 1. računalniški triki; hmja, upam da sem tisti pravi geek, ki je lahko kaj pomagal 😉
 2. rojstni dan; ufff, spet si zaj*** in potem je treba ob 4h ponoči po netu surfati in iskati darilo! 🙂
 3. urgenca; upam, da dolžina mojih prispevkov3 ni usodno vplivala na tistega, ki je urgenco potreboval
 4. zobna ordinacija boris gašparovič; auč! Če še kaj pomaga tukaj je telefonska: 01/28.343.28
Share Button
 1. službenih seveda 🙂 []
 2. če se temu sploh lahko reče zjutraj []
 3. prav na hitro se nobenega mojega posta ne prebere []

6 komentarjev

 1. dr. Onyx - november 23, 2007 13:02

  Joj na kakšne vse načine mene lahko najdeš na spletu. Recimo včeraj je nekdo vtipkal v googla “fuk z živaljo” in padem ven kot osmi zadetek. Ko gledam kaj vse ljudje pišejo kot ključne besede v iskalnike lahko rečem samo … aleluja in bog pomagi.

 2. sasa - november 23, 2007 13:10

  Onyx, sedaj bodo pa še mene našli po tej besedni zvezi 😉
  Pa še vsi tisti otroci, ki imajo razne (kaj vem kako se temu reče) ključavnice na netu, da ne pridejo do strani, ki omenjajo prepovedane besede, ne bodo mogli sedaj do mene priti! 🙂
  Mene pa najde kup depresivcev, ker sem bila na predavanju Marušiča o depresiji …. v bistvu je bila to polovica predavanja in jaz sem šla tja zaradi druge polovice: retorika in Zupančič Zdravko. O tem predavanju sem pisala na blogu in sedaj očitno vsi DEPRESIVNI in željni SAMOMORA pridejo na mojo stran.
  Žal mi analitik ne posreduje podatka, koliko in po kateri minuti branja mojega bloga, si jih od še povečanega obupa resnično tudi prereže žile 🙂

 3. dr. Onyx - november 23, 2007 13:18

  Jaz sem že pred leti na nekem forumu bral o tipu, ki je javno pisal o tem, da je depresiven in da dela gilijotino, s katero se bo ubil. Večina komentarjev ga je celo spodbujala, češ da če se ubije z giljotino bo postal še znan. In potem morda čez leto berem na teletekstu RTV SLO, da je nek tip naredil samomor z gilijotino. Verjetno prav ta, ki je prej na spletu o tem pisal.

 4. Urša - november 23, 2007 16:39

  ena izmed tistih, ki je “sposobna” tvoj blog brati ob 4. uri zjutraj sem tudi sama….moja mala srčica je stara 4 mesece in še ne ve, da je četrta zelooooo zelooooo zgodnja ura;) Ker pa spi od 9.00 pa tja do 4.00 – 5.00 se niti ne pritožujem ampak sem nadvse vesela;-)

 5. sasa - november 23, 2007 16:50

  Joj, Onyx a mi hočeš povedati, da naj se ne hecam iz teh zadev, ker se kaj podobnega res zna zgoditi? Bil je res čisti joke na te zadeve saj sem prepričana, da če česa ne vzpodbuja moj način pisanja, je to vsekakor depresija.
  Si ne delam ravno utvar, da znam komu pomagati, vendar pa ponavadi življenje jemljem z radostne plati in na tak način poskušam tudi pisati. Morda pa komu le pomagam in ga ob branju le minejo čudne misli.
  Ampak dr. gor ali dol jaz brez dr. titule 🙂 morda še vedno lažje pomagam svojim depresivnim strankam, kot ti tvoji “tržni niši”.

 6. sasa - november 23, 2007 16:52

  Urša, mi je v veselje, da se je ena takšna ponočnjakinja le razkrila. Sedaj vem, da moram res bolj vesele poste pisat, da ti ne “zmanjka” mleka 🙂

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih