Invazija

Share Button

Predvčerajšnjim nisem gledala tega, ampak ta film, a bom vseeno šla po vrsti in najprej pisala o tem, ki sem ga videla še nekaj dni prej.

Tomaž, ki si je film ogledal z nama1 pravi, da je zgodba že znana in da jo je že videl v drugem filmu. Čeprav sem ga tudi jaz sigurno videla, se takšne zgodbe ne spomnim, vendar verjamem, da je bilo na isto ali podobno temo bilo posnetih že na stotine filmov.

Sama zgodba nič strašanskega … rahlo znanstveno fantastična zasnova, borba dobrega in zlega, zmaga dobro, malce ljubezni, akcije … a teče. Jaka ne mara filmov z grdimi srhljivimi prizori, kjer režejo prste in sekajo glave in tukaj ni ravno tega …. a vseeno, virus, ki “napade” ljudi ovije v nekakšno sluz, kokon in zadeva izgleda precej srhljivo. Jaka je že na začetku omenil, da je film “ful bad” a na moja vprašanja, če greva ven, je vedno znova odgovarjal, da še ne. Zgodba je bila napeta in ga očitno prilepila na sedež.

Razen napete in gledljive zgodbe me je prevzela tudi glavna misel celotne zgodbe – čustvovanje. Razmišljanje o čustvih, ki so izvor zla (vojn, pobijanja) in izvor lepega (ljubezni, veselja, smeha). Enega brez drugega ni. Vse prihaja v paketu.

Share Button
 1. seveda z Jako in mojo malenkostjo []

5 komentarjev

 1. Spela - november 25, 2007 00:25

  verjetno je bil to The Body Snatchers z Donaldom Sutherlandom?

  sem ga prepoznala po opisu. meni zelo dober film. tako dober, da rajši za vsak slučaj ne bi tega novega gledala… samo oni v bistvu ni imel srečnega konca, če se prav spomnim, kakšen je bil zadnji prizor.

  http://www.imdb.com/title/tt0077745/

 2. sasa - november 25, 2007 15:29

  AHmm, pravi moj na tole tvoje vprašanje, Špela. Pa kako se jaz tega filma ne spomnim?!

  BTW, ker na tvojem blogu ne morem komentirati: tisto stanovanje, ki si ga opremila v Mariboru in je v Elle, je hudo kul. Tiste breze sekajo. Se jih da dobiti?

 3. Spela - november 25, 2007 18:11

  seveda. motiv lahko kupiš na http://www.istockphoto.com/ pa daš naredit tapeto. če mi pa pošlješ mail, lahko jaz lastnika teh brez v MB vprašam, če ima kaj proti, da jih še kdo dobi. konec koncev je on že kupil fotko, pa nikjer ne piše, da bi bila samo za enkratno uporabo.

 4. sasa - november 26, 2007 11:40

  Hvala. Istockphoto poznam. Sem že kupila kakšno fotko tam. Nisem pa vedela, da lahko narediš tapeto iz kakršnegakoli motiva že. Bolj kot to kakšen motiv je na tapeti, me zanima kje, kdaj, kdo in za koliko denarja naredijo takšno tapeto.
  Ej, tole bi morala čisto pod svoj post dati, ne pa pod filmom Invazija blebetati o tem 🙂

 5. Spela - november 27, 2007 14:47

  piši mi na mail, pa ti pošljem cifro od tapetarjev 😉

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih