Nerentabilne stranke

Share Button

Moja pisarna je sicer topla, prijetna, urejena po mojem okusu in v njej se počutim dobro, a vseeno … čudno … za sestanke se vedno raje dogovarjam zunaj nje.

Kavica tu, kavica tam pa malce menjave okolja in dan je okrog.

A včeraj se je našla babura, ki je sklenila delati red v lokalih in odganjati tiste, ki zapravimo le kakšne 0,1€ na minuto sedenja.

Eko, včeraj zjutraj pridem že na drugo kavo, v drugi lokal. Bolj natančno v Horse pub za Bežigradom. Saj ne vem, kaj me oz. kaj tisto množico ljudi vleče tja, kajti lokal je že malce ofucan, predvsem pa hrupen. Ob 10h zjutraj je komajda bilo mogoče najti prosto mizo, natakarice pa so komajda sfolgale odnašati umazane skodelice z miz, za poteg z mokro krpo po mizi pa tako ni bilo časa1

Ok, ne bom malenkostna, bistvo je, da se dogovorim za posel, četudi s flekom na mizi od skodelice čaja prejšnjega gosta.

Kaj bom? 1 kavo in kozarec vode ….. kaj pa naj? Tudi moj sogovornik naroči nekaj podobnega.

Prijazna natakarica naju okrog desete zjutraj lepo in prijazno postreže.

Ob 11h midva sediva ob praznih skodelicah in kozarcih in vneto debatirava o poslu, ko taista prijazna natakarica prisopiha do naju in prijazno vpraša, če bi še kaj.

“Ne hvala.” In odpujsa nazaj k šanku.

Ob 11:30 pride ponovno. “Res ne bi ničesar več?” …in začne pobirati najini skodelici.
“Ne, ne bi, hvala. A nama lahko pustiš nekaj na mizi, da ne bova sedela ob prazni?”
Kisel nasmešek in ok, milostno nama pusti dva prazna kozarca, skodelici pa pobaše.
Malce se spogledava z mojim sogovornikom, a ne rečeva nič.
Ob 12h midva še vedno sediva ob najinih praznih kozarcih vode, ko ta isto dekle ponovno pride do naju in tokrat ne reče nič le račun, ki leži na najini mizi obrne proti sebi.
“A že zaključujete?”
“Ne, le prišla sem pogledat, ob kateri uri sem vama ŽE postregla.”

Aaaaa?!!!

Share Button
 1. ali pa volje []

19 komentarjev

 1. Jure/Olki - december 8, 2007 13:44

  Pametna punca, hahahah. Jaz bi jo kar zaposlil…
  Kaj pa se to pravi zasedat mizo 2-3 ure z dvemi kofetki, hahahaha

 2. irena - december 8, 2007 14:12

  Ja ni ravno na dobrem glasu tale Horse pub, kar se tiče postrežbe in tudi kava je po mojem mnenju (in še katerem) zanič. Tudi lastnik, sicer domačin ni ravno priljubljen med sosedi, zaradi svije arogance. Tudi okoliška mladina ne zahaja tja, ker so do domačinov neprijazni. Seveda najstniki naročijo eno kavico, čajček ali kakšno pivo, potem pa visijo tam par ur in čvekajo. Raje zahajajo v lokal čez cesto oz. pod cesto (kava je boljša in cenejša), osebje pa prijazno.
  Je pa lokacija odlična, kljub vsemu napisanemu, pa lokal poln, zlasti zvečer.

 3. Petra - december 8, 2007 18:40

  Jah, ne vem no. Lastnika dobro poznam in meni se ne zdi prav nič aroganten. Kakor sem imela priliko videti do sedaj, ima čisto korekten odnos do ljudi. In tudi prvič slišim, da do koga ne bili neprijazni. Je pa zanimivo slišati druga mnenja.

  Iz prve roke lahko povem, da je lastnik blazen picajzel. je pa res, da ne moreš vedno gledat pod prste vsakemu uslužbencu in preverjat kaj komu kdo reče. Tako kot v vsaki službi.

  Ok, verjetno sem pristranska, ampak meni je kar kul ambient in rada grem poleti na vrt.

  Saška, moraš razumet ali pa gledat tudi iz druge strani. Saj ti to znaš.

 4. sasa - december 8, 2007 19:07

  Seveda znam. Saj sem vse skupaj vzela s smešne plati. V bistvu sva se smejala in načeloma bom še vedno prišla v ta lokal. Je pa res, da je notri že ofucan in da miz ne brišejo sproti. Tudi ta natakarica je zelo hitra in načeloma prijazna …. morda le malce predrzno predomača, ampak vse skupaj je bilo bolj hecno, kot resno, saj tudi midva nisva naredila drugega, kot da sva se na provokacijo tudi njej le nasmejala.
  Hmja, morda je celo želela biti duhovita, čeprav ji štos ni ravno odlično uspel …ali pa midva nisva ravno dovzetna za vsak humor.

 5. Encijanka - december 10, 2007 08:50

  A si predstavljaš kolk bi bil lokal šele ofucan, če bi vsi tam sedeli 2-3 ure ob eni kavici, saj ga 30 let ne bi mogli obnovit.

 6. sasa - december 10, 2007 11:48

  Encijanka, misliš, da časovno ne bi prišli zraven, al da jim finančno ne bi zneslo 🙂 ?
  Šment, viš na to pa nikoli nisem pomislila, bom sedaj po novem zvišala normo in popila 2 kavi v eni uri. Bo, potem dovolj za reveže uboge, ki posedujejo lokale in jim sedaj po protikadilskem zakonu propada vila na Havajih, ker ni več gnarja za let do tja? 🙂

 7. Pingback: Le kje je tipka “Pause”?! » Saša Gerčar

 8. Encijanka - december 11, 2007 11:07

  Ja to je to, pa še ob vse kadilce so jih spravili, saj veš da je potem hudo in ne morejo letat veselih obrazov okrog tistih ki posedajo v lokalu 3 ure pa čeprav je napol prazen.

 9. mighty - februar 18, 2008 21:22

  Sam redno zahajam v Horse pub. Se štejem pod okoliško mladino in prvič slišim, da kdo iz okolice noče zahajat tja. Cene so resda visoke toda je tudi en redkih barov z dobro poskrbljenim parkirnim prostorom v celi Ljubljani. Natakarice so seveda razpoložene odvisno od dneva sam pa še nikoli nisem imel problemov če sem sedel ob eni kavici dve urci ali pa celo več.

 10. sasa - februar 18, 2008 21:52

  Za cene jaz niti ne bi rekla, da so kaj drastično višje, kot kjer koli drugje. Jah, jaz vedno pijem kratko kavo brez in cena pri tem res ne odstopajo drastično.
  Parking je res mega in zato sem po “tem” dogodku tja rinila še enkrat. Spet sem naletela na isto natakarico in vraga JAZ sem imela slabo vest in se počutila kar malce krivo, ker sem naročila le eno kavo in sedela pol ure ob njej. Ne, tokrat nisem bila predolga in nič ni siknila, a je ob odhodu gledala za mano, kot da ji bom popihala brez plačila, ker sem plačilo za prijateljičino in svojo kavo, pustila kar na mizi.
  Res je tale frajla malce čudna in si prijazno postrežbo predstavlja malce specifično. No, v njeno obrambo moram povedati, da je bila ta ista dečva pred pol leta sila prijazna in je mojemu sinu ob postrežbi želenega, prinesla še 5 dodatnih malih čokoladic. Mogoče ji le tisti moj kolega ni odgovarjal 😉

 11. dave - februar 20, 2009 17:38

  Jaz sem šel včeraj v horse pub. Lahko vam povem da si je pri meni prislužil nagrado za NAJBOLJ SNOBOVSKI LOKAL V LJUBLJANI. S strankami so nesramni natakarice se obnašajo grdo do strank, ki niso formalno oblečene. To pomeni da ljudje, ki nimajo denarja k dreka tam niso zaželjeni. Takih snobov pa še ne.

 12. Mitja - april 9, 2009 22:07

  Jaz v lokal zahajam redno, najraje zjutraj, s časopisom ki ga prinesem s eboj ali pa si ga izposodim tam.
  Sedim vedno okoli pol ure, popijem pa eno kavo, se pravi nisem najbrž najbolj donosna stranka.
  Dekleta ki strežejo so skoraj brez iizjeme izredno prijazna in nasmejana, tako da se vedno čudim kako jim uspeva, nekatere strežejo že leta tam.
  Iz moje strani sami plusi, o parkingu ste pa itak že napisali.

 13. Miha - julij 19, 2009 09:21

  Tazadnje, ko sem bil tam, sem za zeleni čaj plačal 5€. Ob takih cenah, bi lahko vsak mesec prenovil lokal. In za tako ceno si samostojno jemljem pravico sedet ob tem neverjetno poceni čaju vsaj tri ure, ne da bi pogledal katerega od natakarjev. 🙂

 14. damir - marec 5, 2011 00:30

  prevaranti najvecji!!!!

  enkrat in edinkrat sem bil tam. Katastrofa. Folk ne hodte tja, cene najdrazje, povrh vsem visokim cenam pa se natakarji nategujejo folk.

  Bil na pijaci s punco, spila sva vsak po eno pijaco, malo se nama je mudilo, pa sem na hitro placal s kartico. Priznam da nism bil pozoren (moja napaka ker nism takoj pogledal), ampak to se ni razlog da me natakar nategne za 10 eur.

 15. sasa - marec 15, 2011 18:53

  Po dolgem času me je Damir spomnil na to mojo objavo. Oh, že dolgo je tega, odkar tja ne zahajam več. Parking je res ok, pa ob inštrukcijah matematike našega najstnika, mi je pomagal pri lažjem preganjanju časa … 1 brezciljni uri …, da sem mirno počakala na mulca in ga odpeljala domov, a če imam na izbiro in malce več časa, grem raje kamorkoli drugam. Res ne vem za cene, ker tista kratka kava ima več ali manj povsod podobno ceno … ajde 10 centov gor ali dol, ampak notranjost lokala je teeeeeemna, da skoraj ne vidiš sogovornika. In ob kavici se kdaj pa kdaj le prileže prebiranje kakšnih časopisov. 🙁

 16. mrsiki - september 20, 2012 22:51

  Damir, verjetno si bil v napacnem lokalu saj horse pub ni nikoli posloval s karticami. Preveri kje si bil 🙂

 17. sasa - september 21, 2012 08:39

  Ej, na to (zelo zelo) staro temo, bi tokrat dodala to, da sem po dolgem času spet občasno začela obiskovati Horsea in da tiste natakarice ni več. Pravzaprav sem jo kasneje srečala v LPju v Stari Ljubljani, a tudi tam je že dolgo ne vidim več. Morda pa je zamenjala poklic in šla med inšpektorje. 🙂

 18. vika - november 24, 2012 20:29

  Jeh. A se bos kaj prikazala? Kakrsnakoli si ze. Dobrodosla na hrib. Vika

 19. sasa - november 24, 2012 23:58

  Jao, Vikica, kje si pa ti nasla tole pot, da me povabis na hrib?! 🙂 Zdajle sem ravno v Grciji, a ko pridem nazaj bi se pa sodobilo, kajne? Sem velikokrat pomislila na to, a je cas kar letel, potem pa sem si rekla, da sem tople case itak ze zamudila in da pridem raje pomladi. Z nasim malim psetom, ki mu bodo do takrat ravno prav odfrcali vsi hormoni, da se ne bo fajtal s tvojim. Pa baje ga moram prej se stetja nauciti, da se ne bo pocutil prevec zapostavljenega.

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih