Tole sem prejela v svoj nabiralnik

Share Button

Spoštovana Saša!
Dobrodelnost je v sedanjem času vrednota, ki kaže, da znamo in hočemo svojo uspešnost deliti z drugimi. Kaže, da nam ni vseeno, da se znamo v vsakodnevnem hitenju ustaviti in pomagati tam, kjer naš prispevek pomaga graditi novo kvaliteto skrbi za ljudi, zlasti bolne otroke.

Med brskanjem po spletu sem naletela na vašo spletno stran http://www.sasagercar.com in rada bi vas vzpodbudila, da podprete akcijo Klik na pomoč, s katero spletna trgovina Nakupovanje.net zbira sredstva za sodobno opremo za rehabilitacijo otrok na otroškem oddelku Inštituta Republike Slovenije za rehabilitacijo. http://www.nakupovanje.net/kliknapomoc/za-koga-zbiramo

Spletna trgovina Nakupovanje.net že od junija 2007 od vsakega opravljenega nakupa, ne glede na vrednost, daruje 1 Evro. Zbrana sredstva  bodo namenili za nakup aparata za avtomatizirano učenje hoje, ki je ena od najbolj sodobnih  oblik terapije v rehabilitaciji  najteže gibalno oviranih otrok in  v Sloveniji še ni  na voljo. Na novo zgrajenem oddelku za rehabilitacijo otrok IRSR želimo izvajati najsodobnejše oblike rehabilitacije in čim bolje pomagati otrokom, ki ne morejo gibati zaradi bolezni ali poškodbe možganov ali hrbtenjače. Žal z lastnimi sredstvi ne bomo mogli kupiti te naprave.
Nakupovanje.net pa je za naše otroke ob otvoritvi akcije Klik na pomoč naredilo še nekaj več. Organizirali so  zabavno prireditev  na katero so povabili znane glasbene izvajalce, zabavljače in druge znane osebnosti, med njimi Rok’N’band, Tofa ter Slavišo Stojanoviča, in na kateri so se otroci brezmejno zabavali. Tudi to je dragoceno za otroke, ki zaradi različnih težav bivajo na otroškem oddelku IRSR in vsak dan trdo delajo s terapevti, da bi se njihove težave zmanjšale in bi se lahko vrnili domov in med sovrstnike.

Prihajajo decembrski nakupi in obdarovanja, morda boste vi ali pa vaši obiskovalci del svojih sredstev namenili za pomoč pri nakupu naprave. Z vsakim  vašim prispevkom bomo malo bliže uresničitvi želje, da z novo napravo otrokom na rehabilitaciji še bolj in bolje pomagamo. http://www.nakupovanje.net/kliknapomoc/postani-podpornik

Kaj vam lahko obljubim v zameno za podporo? Razen dobrega občutka, da pomagate, ne veliko. Mogoče kakšen popust pri morebitnem nakupu v Nakupovanje.net, predvsem pa objavo vas in vaše strani kot “Podpornika” na posebni strani, namenjeni za podpornike.
Ni lahko tako trkati na dobro voljo ljudi,  mogoče se sama sebi zdim celo malo nevljudna, ker vas na tak način prosim za pomoč.

Ampak ko gre za otroke, s katerimi sama preživim več kot 8 ur na dan, mi ni težko.
Želim vam uspešno in zdravo prihajajoče novo leto.

Prim. Hermina Damjan, dr. med.
Vodja oddelka za rehabilitacijo otrok
Inštitut republike Slovenije za rehabilitacijo
Predsednica društva KROS

Naj še kaj dodam? Srečno in predvsem zdravo novo leto tudi z moje strani

Saša

Share Button

1 komentar

  1. irena - december 19, 2007 08:06

    Včeraj zvečer sem pri poročilih poslušala dr.Kornhauserjevo (vodja neonatalnega odd. v porodnišnici) o vse večjih številkah predčasno rojenih otrok in pomankanju osebja. Ker je bila naša predčasno rojena hčerka nekaj časa ravno v njeni oskrbi, vem kako se vsi tisti ljudje dobesedno razdajajo in trudijo in se mi zdi katastrofa, kaj se dogaja v zdravstvu.
    Zlasti pri otrocih smo vsi starši najbolj občutljivi. Za našo družbo se mi zelo žalostno, da morajo te ustanove zbirati finančna sredstva na tak način, kot je zgornji.
    Ker se bliža konec leta malo razmislite komu boste letos namenili 0,5% svoje dohodnine(na spletni strani Durs-a je seznam vseh upravičencev). Še imame čas, da prispevamo nekaj v humanitarne namene.

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih