In zakaj ni stavka planirana na 7. februar?!

Share Button

Jaka je ob moji omembi stavke in sklepanju1 , da potem bo pa pouk odpadel, vzkliknil:”Super!”

Pa je to res super? Za kaj že gre pri vsem tem?! Za višje plače VSEH v javnem sektorju zaposlenih ljudi? Ali gre morda za posledice inflacije in pretirano poviševanje cen osnovnih živil? Resda ekonomije nisem nikoli dokončala in najbrž mi ravno zato ta računica ne gre skupaj, a vendar, če bi res povišali plače ljudem, ki jih plačuje država, bo ta budget prišel od znižanja plač ministrov? Ali bo država spet na drugem koncu kakšnim drugim revežem vzela?

Resda serjem s polno ritjo in meni je lahko čvekati, a drage moje Marte in Janezi, ki si svoje riti že leta grejete po občinskih pisarnah in med drugim zapravljate čas z zbiranjem receptov iz interneta in branjem blogov2 pa Mojce in Aleši, ki ste se pred nekaj leti strašansko grebli za administrativno službo na policiji, z mislijo, da plača res ni bogvekaj, a tisto kar šteje so dvojna leta, saj si na višku svoje energije že v penziji, potem pa mal pofušaš pa si đek in Milene ter Marjani, ki ste si rekli, da v šoli sploh ni tako slabo, ker le nekaj prvih let malce gagaš, potem pa si popoldne car, počitnice so pa sloh zakon ……, saj ne rečem, da ste vsi takšni, a prav malo vas ni …. no, vsi vi malce razmislite, kaj bo prinesel 1 dan dopusta, ki povrh vsega še ni tik pred petkom 8.februarja (!), ko bi si nekateri lahko vsaj privoščili konkreten podaljšan vikend. Tistemu revežu, ki se mu bo plača iz 400€ povišala na 410€, hkrati pa vsakdanji hlebec kruha za dodatnih 5%, zagotovo nič posebnega.

Res imamo reveže, ki so na robu preživetja, res je ubogi policist, ki dan za dnem stoji na mrazu, dežju in vetru za ubogih nekaj 100€, ali mati samohranilka brez izobrazbe, ki dela kot varuška v vrtcu ali čistilka v bolnici in strinjam se, tem je treba pomagati. A vendar dobivam občutek, da bo tudi to dejanje ponovno poskrbelo le za goljufe in lenuhe.

Raja se mora oglasiti in očitno je edini možni glas ta, ki najavlja stavko. Tega se sliši! Glas ljudstva je vedno precej tih in nerazločen. Eni vpijejo to, drugi ono in referendum je krasna zadeva za pridobivanje zmanipuliranega mnenja. Tudi volitve so krasna stvar, kjer množice zavede dobro pripravljena marketinška akcija, a kako lahko ljudstvo poda mnenje iz svoje pobude? Kako lahko ljudstvo pove, da se je pri volitvah zmotilo? Stavka! Vsi se zbudijo, zabrenči kot v panju, na televiziji težke debate, spet se dogaja, imamo o čem pisati, po vaških lokalih se vročekrvno debatira, vsi so ZA pomoč ubogim …zraven pa veselo pristavijo še svoj piskrček …. ja, res so eni bogi, a tudi moja plača ni prav velika in od viška glava ne boli, kajne?!!

OK, povedali smo svoje, sedaj pa dost, pospravite lopatke in kanglice in vsak takoj iz peskovnika domov, ker drugače bomo še več za štruco plačevali!

Share Button
 1. to je bilo že nekaj časa nazaj, ko se je o tem šele razpravljalo []
 2. no, odpuščeno je le tistim, ki berejo mojega 🙂 []

4 komentarji

 1. pavot - januar 18, 2008 22:55

  malo lol-ast in egoističen kometar:

  stavka pa je ne more biti na 7.2.! takrat se je rodil center sveta- jaz!

  😀

 2. sasa - januar 19, 2008 11:22

  @Pavot; dobrodošla! Sicer pa sem morala najprej tvoj blog prebrati, da sem te lahko ogovorila v pravem spolu.
  A ne misliš, da bi bilo kul, da ti pol Slovenije stoji na cestah, vpije, pije (najbrž tudi) in na koncu možno celo skandira? Pa nekako napol praznik bi bil. Obstaja pa tudi možnost, da se tak dan vpiše v zgodovino Slovenije, kot nekakšen slovenski 1.maj 🙂 In potem bi imeli večno 7. in 8. februar praznik in ti bi lahko proslavljala po mili volji.
  Ampak tega ne bi nikoli naredili, saj “naši” zelo premeteno postavljajo praznike z 1 ali 2 dnevoma vmes, da narod izkorišča dopust.

 3. pavot - januar 19, 2008 16:03

  ”center sveta” meni, da imaš prav.

  Kul bi blo tudi, če mi na rojstni dan ne bi bilo treba v šolo 😀

 4. duko - januar 26, 2008 11:28

  No, vendarle je nekdo napisal nekaj, kar v bistvu vsi vemo in mislimo, pa nekako ni v stilu. Še posebno se strinjam z mislijo, da bodo najbolj profitirali goljufi in lenuhi. No, goljufi…dobro, pustimo to, ampak za lenuhe bo kar držalo.

  Ker bloga ne berem redno, zamujam s komentarjem. Zdaj so že vse stavke preklicali. Kar je sicer v redu, ampak zame, ki gledam na ves teater z blagim cinizmom, vseeno manjše razočaranje. Na nekem forumu sem namreč napisal, da bom zraven in bom tudi vpil, če mi dajo tisto lepo rdečo kapo. Sicer se pa tudi nihče za moj predlog ni zmenil.
  Na teve sem videl, da je prišla Semoliča spodbujat nekakšna delegacija upokojencev z dolgim tekstilnim plakatom (kako se temu pravilno reče?) v njegovo podporo. Še zdaj ne vem, kdo so v resnici ti tipi bili in kdo jim je napravil tisto profesionalno izdelano fano. In kdo, za vraga, jim je dal tiste lepe rdeče kape?!
  Stvar me spominja na spontani jok Mercatorjevih prodajalk ob slovesu od svojega dragega direktorja. Nekaj zelo srcedrapateljnega je pisalo na velikem – tudi profesionalno, čeprav spontano izdelanem – transparentu.
  Ja, v današnjih časih mora človek resnično postati kos cinika. Pomaga.

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih