Pojoče veveričke

Share Button

Zimske počitnice so odkar imamo šoloobvezneža rezervirane za italijanske Dolomite. Hmja, ja, tudi letos smo že rezervirali apartma tik ob smučišču, nabrusili smučke in se že veselili lepih sončnih dni, ki naj bi jih preživeli na snežnih površinah, a življenje se obrača drugače in tako je enega od dedkov doletela težka bolezenska preizkušnja in še vedno nepokreten in praktično nezaveden okolice, leži v bolnici, mi pa namesto vijuganja po strminah, hodimo na obiske in iščemo prostor v katerem od domov za ostarele, saj ne vemo kdaj se bodo v bolnici odločili, da ga moramo odpeljati stran iz njihove oskrbe.

In tako dneve preživljamo v domačih krajih. Včeraj je Jaka s teto in sestričnama smučal na Starem vrhu, danes pa sva se odpeljala na pizzo v Trst, zvečer pa v kino.

V Koloseju vrsta čisto predolga za najina pričakovanja pa sva se odločila, da lahko po dolgem času spet pokukava v Xpand. Sploh glede na to, da tam igra film, ki sva si ga danes itak želela ogledati – Alvin in veverički.

Joj, prejoj, tale Xpand! Upam da mu dnevi res niso šteti, kajti v tujini smo si v Imax-ih res radi ogledali kakšen tridimenzionalni pravi (!) film in komaj čakamo, da bodo tudi pri nas podnaslovili in predvajali nekaj podobnega.

Prodaja kart v Xpandu res ni pripravljena za težek naval, saj še pri prodaji tistim 10 obiskovalcem, ki smo si film ogledali danes, ni ravno blestela.

Posebni sedeži, na katerih itak do sedaj še nisem doživela kaj posebnega, razen nekaj rukanja in špricanja, danes sploh niso delali. So se pokvarili še preden bi sploh lahko bili uporabljeni za prave užitke ob gledanju celovečernega tridimenzionalnega filma?! Vzela sva karte v zadnji vrsti ob strani in tako sem se jaz ves čas ogleda filma spraševala za kaj za vraga morajo ves čas goreti beli reflektorji na vrhu dvorane? Se ti tistim gledalcem v nižjih vrstah ne svetijo tako močno, kot so se meni? So namensko prižgani, ali jih je le nekdo pozabil ugasniti?

Tudi prednosti ima tale Xpand! Poleg tega, da ni absolutno nobene gneče je prednost še ta, da nam je bilo prihranjenih 20 minut predfilmov, ki jih itak že 356x vidim ob ogledih drugih filmov v Koloseju. Kljub temu sem bila malce presenečena, ko po dveh ali treh kratkih reklamnih sporočilih na začetku, iznenada popolnoma zmanjka slike in zvoka, nastane nekajminutna tišina, nato pa klik in začne se film … khm … je to tak manualni način menjave DVD-ja v predvajalniku?

Torej dvorana skoraj prazna … kar je krasno …. stoli niso poskakovali, kar je čisto v redu, reflektorji so bleščali, kar je slabo, a v filmu sem uživala … aja, groza, grozna, da Alvina kljub najini strašni želji, tega filma ni mogoče gledati v verziji brez sinhronizacije. Ni, ne obstaja opcija z originalnimi glasovi! Tudi ne bo je, so mi pojasnili v Koloseju. Res, svaka vam čast za siljenje in prevzgojo vseh mladih slovenčkov v butalčke!
Torej sva si midva danes ta film ogledala v sinhronizirani različici in ej, vsa sreča, da so ohranili vsaj toliko prisebnosti, da niso sinhronizirali še tistih odpetih delov.

Film pa kjut na kubik. Veveričke luštne za domov odnest, dialogi duhoviti, komadi pa dobri, da me prav čudi, da jih še nisem slišala na lestvicah. Bi ga še enkrat šla gledat pa čeprav se mi bruha, ko odrasli ameriški igralci odpirajo usta, do mojih ušes pa prihaja nekaj slovenskega …. Lepo vas prosim, upam, da mi ne boste počasi še kakšnega Georga Clooneya sinhronizirali s Cavazzo?! Pa da ne bo pomote nimam nič proti Cavazzi, a naj mi ne pokvari Clooneya!

Share Button

2 komentarja

  1. Val - februar 20, 2008 20:33

    Ja clooney je res mega 😉 Jaz si tale filmček še moram ogledat… Ampak da ni originalne verzije? Jao jao…

  2. sasa - februar 20, 2008 22:44

    Aneda! Midva s tamalim sva kar iskala verzijo brez sinhronizacije in na koncu prav obupana vprašala na šalterju, kje je verzija v originalu. “Ni”, je rekla. Midva pa:”In kdaj bo?” “Sploh ne bo!”
    Buuuu!

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih