številke

Share Button

Naš mali1 je zadnjič razmišljal o idealni šoli in ena od bistvenejših postavk, za učencem ljubo šolo, se mu je zdelo, bi bila šola brez ocen. Brez ocen? Da mi je videti učence, ki bi se učili brez sprotnega merjenja njihovih doseženih uspehov.

Merimo vse mogoče in včasih se mi zdi, da imajo morda le prav tisti, ki verjamejo v moč številk. Ne vem koliko sreče prinaša 7 in koliko nesreče 13, a zagotovo vsaka v šoli na novo dobljena 1 ali 5, kroji prihodnost tako tistemu, ki jo dobi, kot tistim okrog njega.

Spomnim se joka, ko je Jaka kao2 prvič kasiral cvek in kakšno veselje ob tem, ko je na koncu leta le prišel do želene ocene.

Športniki se borijo za čim manjše ali čim večje številke, za prvo, drugo, tretje mesto. Zadnjič pa mi je gospod, ki se ukvarja s programiranjem zaupal, da ima že dlje časa v glavi zasnovo za doktorsko nalogo o merjenju in tem kako se da iz merjenja vseh mogočih zadev, analizirati in si postaviti nove smernice in cilje ….. in glej vraga tudi cilji so sanje, ki imajo zraven zapisanih nekaj številk v obliki datuma.

Ta teden je v tiskani Blogoroli zapisan intervju z mano. 42. številka Blogorole in v njej je intervju z dvainštiridesetletnico. Namensko? Ne, mislim, da ne, kajti intervju bi moral biti objavljen v 41. izdaji, vendar sem bila ves teden službeno v Portorožu in srečanja z novinarjem takrat ni bilo mogoče speljati. A priznajte, da je kar malce srhljivo, ko se številke tako naključno poklopijo!

Share Button
  1. po pravici povedano bom kmalu morala začeti govorit ‘veliki’ []
  2. bila je neumna grožnja učiteljice []

2 komentarja

  1. Alex van der Volk - september 30, 2008 12:49

    Tell me about it… Jaz in številka 71 in vse ostalo kar je povezano…

  2. krena - oktober 1, 2008 11:59

    No, sem v službi razlagala, da imam : )) obletnico poroke (8.10.88) in so vsi rekli, da na Kitajskem poudarjajo pomen številke 8, kot srečo, izobilje, bogastvo. Če daš 8 na polovico pa sploh dobiš dve enaki – idealni polovici. Idealno!
    Sploh ne vem kako bogata sem, sreče se pa tudi premalo zavedam! Tudi rojena sem 3.3.. Sreča na kubik ??

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih