Vsi so čudni razen mene

Share Button

Mislim, da imamo pri nas srečo, kajti z našim mulcem (najstnikom pač) imamo (še vedno) zelo odprt in prijateljski odnos (kljub občasnem starševskem »teženju«). In tako nam (še vedno 😉 ) pove marsikaj o tem kaj se dogaja v šoli.

Res sem vesela, vsakič ko si vzame čas, ko posediva in klepetava o dogodkih na njihovi šoli, saj s tem ne le da se zabavam in družim s svojim sinom, ampak tudi izvem kaj se mu dogaja, kakšno je naše šolstvo, kam gre naš podmladek in s tem ves naš svet.

Seveda je njegov pogled pristranski in njegov pogled izhaja iz njega samega in tako so učitelji velikokrat tečni, (pre)strogi, slabe volje, jih ne razumejo in nikoli oz. redko so prav oni – učenci krivi za učiteljevo slabo voljo, strogo ocenjevanje in tečnobo. Ja, ja, saj to še razumejo, da je včasih krivda tudi na strani učencev in da so nasploh težavni, a takrat ko se tehtnica prevesi na to stran, sami sebe raje izločijo iz te množice. Takrat so slabi le uni iz A-ja, ali pa uni iz zadnjih klopi, ali pa babnice, ki v razredu kar naprej klepetajo, ali pa le tisti, ki sedi zraven njega in ga boli zadnja plat …

Jap, pri slabih stvareh množico najraje delimo na delčke in sicer tako dolgo, dokler sami ne pridemo v množico unih »tadobrih«. Saj poznate tisto zgodbo; vsi so čudni razen tistih na severni polovici zemeljske poloble, pa še tam niso vsi ok. Samo tisti v Evropi. Pa še tam ne vsi, samo tisti v Sloveniji. …. Pa še tam ne vsi, le tisti, nad 40, pa še ti ne vsi … samo ženske … in to tiste z imenom Saša in tako naprej dokler ne pridem do svetnice »mene«. 🙂

Tako radi pašemo v množico Slovencev, ko kdo od naših pobira medalje. Vsi se trkamo po prsih, ko zmaga Tina Maze, a ko »nas« Finci obtožijo goljufij pri nakupu Patrije ali, ko dobijo Thalerja z roko v marmeladi, umikamo pogled in bi najraje prestopili v množico »nisam ja odavde«.

Naš sine npr. blazno rad in ponosno ponavlja, da je Poljanec. Še nisem uspela ugotoviti kaj bi to pomenilo?! Da tako veliko prešprica? Ima tako veliko težav pri matematiki? Hmja, imam še 3 leta (upam, da le 3 🙂 ) časa, da to pogruntam.

Share Button

2 komentarja

 1. Radirka - maj 20, 2011 19:49

  Hej ja enako, enako…Moj 15 letnik …upam, da tudi samo še tri leta…in še ta do konca… TA velik je že v 3 letniku…nista pa Polanca..

  no ko sem kliknila na link in šla spet pogledati malo blog tvojega sina…in ker sem Polanka 🙂
  ti povem v kontekstu kdo smo mi Polanci… 🙂

  Smo čuvali napis dovolj visoko, da dolgo niso počistili…Jim Morrison je bog, Brela je pa kurba 🙂 🙂

  Torej okus glasbe je nekaj, kar je tam bilo zelo močno…Martina Krpan in Klinar, pa Anja in drugi v Videosexu, pa Ljubljanski psi, pa Pankrti tud pa …verjetno še kup glasbenikov, ki so puščali in še puščajo sledi v naši družbi…

  lp Radirka

 2. sasa - maj 23, 2011 14:53

  Jah, Radirka, očitno se bom morala navaditi 😉 na Polanca in vse kar paše zraven!

Vse pravice pridržane. © 2013, Saša Gerčar. O avtorjih