Če so štirje so Divjaka?

Divjaka

Vnaprej sem vedela, da bom gledala uro in pol neumnosti. Torej sem si kriva sama! Ali pa je kriva materinska ljubezen 🙂 Danes je bilo v zraku veliko ljubezni, kajti isto neumnost smo si ogledali vsi trije.

Sicer pa sem si film morala ogledati, da razrešim dilemo. Že odkar sem videla plakate s fotografijo štirih bedastih motoristov, se sprašujem na katerem delu filma, umreta dva od njih, da so se odločili film poimenovati Divjaka.

Po ogledu filma pa ugotavljam, da je prevajalka najbrž še pred kratkim opravljala diplomo na temo uporabe dvojine pri prevodih iz angleščine in se do danes, te more še ni uspela rešiti. Drugega razloga ne uspem najti, saj vsi štirje motoristi z očitnim in jasnim napisom Divjaki na hrbtu svojih motorističnih jaken, tiščijo skupaj vse od začetka filma ter ostanejo živi vse do konca. Celo jakne ostanejo cele ….torej?

Ko je prevajalka prevajala tekste v samem filmu, se je očitno že rešila bremena uporabe dvojine, vendar pa streljala kar nekaj drugih prevajalskih kozlov. Prava škoda, da je film na naša platna prišel malce prezgodaj. Če bi z njim še malo počakali, bi ga morda že sinhronizirali v slovenščino. In tako bi film lahko postal še bolj bedast. In če bi za prevod tekstov uporabili to isto prevajalko, bi usodo tega filma popolnoma zapečatili.

Morda pa prevajalki delam krivico in jo je enostavno ob prebiranju originalnega teksta tako bolela glava, da se ženska enostavno ni bila sposobna skoncentrirati. Revico popolnoma razumem.

Ali pa sem jaz res ena navadna tečnoba in se ne znam več sprostiti ob bolano smešnih filmih? Tomaž in Jaka sta uživala in se režala na ves glas. Blagor jima! Naslednjič gresta v kino brez mene.

2 Replies to “Če so štirje so Divjaka?”

  1. Potem moraš pogledat Strelca. Tam je glavni fante dodobra izklesan. Å e naš tamal mi je pritrdil na izjavo, da je fejst ….ampak dodal, da ima pa mal “čudn face” …karkoli naj že to pomeni.

  2. Filma nisem videla in ga tudi ne bom, dokler ne bo na kakšni naši TV postaji uvrščen na program in še to na tak dan, ko mi bo res dolgčas 🙂 ÄŒe se že odločim za take filme, morajo fantje biti vsaj tako izklesani, da če že humorja ne razumem, si vsaj oči spočijem:-) Ni kaj, plehka sem:-)

Komentarji so izklopljeni.