Baksuz sem!

Rokavice, kape, dežnike, sončna očala …. kupujem le zato, da se imam v življenju za čem sekirati1

Itak kupim kup neumnosti, ki jih nikoli ne uporabim in veliko rokavic leži nedotaknjenih doma. Takšne so “prava in pametna” naložba, ker jih imam lahko2 leta in leta. Imam pa tiste druge, ki me tako navdušijo, da si jih ob prvi priložnosti nataknem na vse mogoče okončine in paradiram z njimi naokrog. No, tiste imajo življensko dobo ….vsaj v našem gospodinjstvu … od 1 tedna do največ 1 meseca.

In tokrat sem spet kupila tiste iz druge skupine! Uaaa3 in grrrr! Tole je itak edina stvar, ki sem si jo “privoščila” na moj DAN!

No, privoščila in imela sem TOLE

blog-005.JPG

in še nekaj v isti barvi, je pasalo zraven in se je nataknilo na bučko. Ful fensi je izgledala kapica …. tak štunf za na glavo nataknit … malce predolg, da se je na vrhu lepo povesila na eno stran. Rokavice sem itak kupila le “za zraven”, ker s tako frjolčasto kapo kao ne bi mogla okrog hodit brez nekega dodatka v isti barvi.

In tako si v prvem hladnejšem dnevu jaz veselo natanem svojo novo kapico in rokavičke. Rokavice so itak namenjene temu, da se jih izgublja, ker kaj konkretnejšega z njimi ne moreš početi med delavniki. Torej rokavice strpam v torbico, ko se usedem v avto. Peljem tamalga v šolo … rokavice so še vedno ob meni …. se peljem v službo …. še vedno ob meni …… najprej na kavico v Murgle Center (ja, kaj jaz morem tak neumen naziv v takšnem zaporedju so si izmislili)) in rokavice za 5m hoje nataknem na roke …. v stavbi jih snamem in vtaknem v žep plašča …… ups ….. ena mi je padla ven in jaz tega sploh nisem opazila.

A še vedno imam eno rokavico in kapico. Rokavica mi moli iz žepa, kapo pa imam na glavi. Opomba: ta status je veljala za termin 14.11.07

Zvečer ob odhodu domov začutim strašansko potrebo po rokavicah in ugotovim, da posedujem le še eno. 🙁 Aha, jasno, pričakovano, a vsaj 1 teden bi lahko zdržale ob meni!!

15.11.07 zjutraj imam na sebi kapo in v žepu eno rokavico. Hmja, saj se da tudi z eno lepo preživeti. Saj so le modni dodatek in lahko iz žepa lepo modno moli le ena rokavica .. saj ne bo nihče opazil 😉

Spet na kavo v Murgle Center. Ups, poglej ga vragca, na stopnišču je obešena moja rokavica! Moj komplet je spet popoln!

18.11.07 gremo v Portorož. Brrrr, mrzlo sto na uro. Piha burja …. itak nam ni jasno zakaj smo želeli iti prav na slovensko obalo. In še sreča, da imam kapo in rokavice. Celo kakšne pol ure sem kapo in rokavice resnično uporabljala. Pa smo šli na kavico v Cacao. Ja, dobra je bila4 …. a kaj, ko me je stala moje nove kape!!

Saj ne vem, če sem jo izgubila v lokalu ali na bencinski postaji v Ravbarkomandi, a dejstvo je, da kape ni več.

Sicer vsako jutro pogledam, če bo slučajno visela na stopnicah v Murgle Centru, a je ni. 🙁

 1. ker gredo hit pa-pa []
 2. doma pač []
 3. takšen uaaa s spremljajočimi solzami []
 4. kavica []

12 Replies to “Baksuz sem!”

 1. Hvala za pojasnilo…Pa vem neko novo besedo 🙂
  Dežnik…tja ne vem, jih imamo nekaj, ki so nekako posvojeni 🙂

 2. Val, no, nisi ravno za luno … ampak očitno:
  – nikoli nisi bila v YU armiji
  – ne stanuješ v Fužinah
  – mama i tata ne govore Srbski (ili je sa P 🙂 )
  – nikoli nisi brala ljubavnih vikend romana

  Baksuz je lepa srbska (se opravičujem vsem ÄŒrnogorcem, Hrvatom, Bosancem in Hercegovcem, če sem jih izvzela .. ampak nisam ja od tamo) beseda, ki ponazarja tistega, ki se mu dogaja Murphy.

  Kar pa zadeva žvižgača, khm …. ne vem, če bi prav fletno stal na moji vijoličasti kapi 🙂
  A dežnika zagotovo nisem nikoli pri tebi pustila.

 3. Kaj pa tisti žvižgač ali kaj je že bil, ki si ga lahko uporabil za iskanje izgubljenih avtomobilskih ključev? Morda se kaj takega da uporabiti tudi na vseh teh naštetih predmetih 😉
  Sicer pa dežniki… pri meni se je doma znašel že tudi kak, ki sploh ni bil moj 🙂

 4. @ Irena, ok žlahta itak, kolegi …hmja ….kteri? …vsi so čist tih? …
  ampak sodelavci?! Pa ja ne! Tvoji sodelavci? Pa valjda ne berejo moj blog delavci v tako prestižni ustanovi, kot je vaša?! 😉
  Potem pa ne bom nobenih pikantnih podrobnosti o tvoji temni preteklosti izdala in niti slučajno povedala, da si 2x presmodila štrudl in da so ti kremšnite skup padle … aja, pa da si gate na roza ofarbala 😉

  @ Å pela; ti imaš pa res srečo, ker mi bi sigurno eno afriško vas nahranili z izkupičkom izgubljenih stvari. Naš tamal je isti jaz … hudo, hudo.
  No, pred nekaj tedni sem pisala o njegovi izgubljeni jakni. Po 2-h tednih se je jakna našla v hodniku njegove šole. 🙂
  Pred dvemi leti smo šli mi trije na 3 dnevni izlet v London in vsak od nas je imel s seboj dežnik. Prvi dan smo v parku pustili prvega, drug dan v trgovini drugega, za tretjega pa niti ne vem kje je ostal. 🙂
  Ko bo nekdo izumil kakšne majhne nalepkice, ki bodo trzale na klic z mobijem in nam vsaj povedale za koordinate zgubljenega s tem polepljenega predmeta, bom jaz čakala v vrsti, kot eni na Harry Potterja.

 5. jaz pozabljam sončna očala in ure v kabinah za preoblačenje. do zdaj sem še vedno vsa zaripla tekla nazaj čez cel center ali BTC in mi je uspelo (trk trk) stvari nazaj dobit. verjetno ne zaradi silne poštenosti tistih, ki so bili v kabini za mano, ampak zaradi dejstva, da mi vedno padejo pod stolček v kabini.
  sem pa v Bruslju pozabila jakno v fitnessu. kar vroče mi je postalo, ko je ni bilo v garderobni omarici (ne samo zaradi izgube najljubše jakne, ampak je bila tudi edina jakna, ki sem jo imela s sabo, brrrrr, in bi morala takoj po novo). no, čakala me je na recepciji 🙂

 6. No, zdaj bom pa nehala kometirati, drugače bodo vsi, ki nas poznajo
  in “še ne” zvedeli razne pikantne podrobnosti. Ti ne veš, da bloge prebira celo daljna žlahta,pa kolegi, pa sosedi, pa sodelavci pred katerimi se delam fino.. V tej Ljubljani se sploh ne moreš več skrit!

 7. To s temle “tvojim” in pedrtošlom pa poznam tudi jaz 😉 Sva že skupaj po policijski postaji v Borovljah v Avstriji hodili za tem “pedrtošlom”. Okrog vratu mu je treba obesit dokumente!

  Tako, kot bi jaz morala nositi rokavice. Vse, še tiste usnjene bi si morala na štrik navesit. Samo ne vem kakšen sistem naj uberem s kapami?!

  Mi je pa ideja o nakupu dveh parov všeč, samo kaj ko pri tistih na prste ne moreš vedno optimalno nadomestiti vseh “delov”, če izgubiš dve, potem bi jaz gotovo izgubila prvi dan levo, ki bi jo nadomestila z levo od drgega para in takoj najslednji dan bi gotovo spet izgubila levo. 🙁

 8. JA, tale zgodba mi je znana. Ko sem bila mlajša, sem izgubljala vse živo. Å la sem na morje, ter pozabila tam od trenirk do brisač. Sčasoma sem šla vsem domačim na jetra, ker sem vedno nekaj iskala. Sedaj je pa moj tak. Pozablja zlasti ” pedr tošl” in to vsepovsod, v Avstriji, ali Italiji, na havbi avtomobila, v kabinah trgovin, malo odloži in pozabi. Je problem, ko ostaneš brez potnih listov in casha v tujini. Ja že ilegalno smo prečkali mejo (upam, da moji otroci tega ne berejo). Mislim, da sem jaz postala ravno zato malo bolj skrbna in sedaj jaz pazim na stvari vseh družinskih članov.
  Kar se tiče rokavic. V isti barvi kupim 2 para. Ni hudič, da vsaj en komplet ostane.

Komentarji so izklopljeni.