Biti mamasta mama ali kul frendica?

Pred kakšnim letom dni se mi je v nekem ljubljanskem lokalu zgodilo nekaj lepega. Takšnega za pihanje na dušo. Sedim v sicer malce temnejšem kotičku in čakam kolegico. Pristopi natakar in vpraša:”prinesem študentski meni?” Prisežem! Imela sem jih že 40 na grbi, tako da bi bila precej dolga tale moja doba študija, če bi še vedno naročala študentske menije. Seveda fant ni opazil mojih gubic, celulita in še česa, kar neizogibno potrjuje, da se ne morem več prehranjevati po študentskih variantah. Ampak o tem bom najbrž še dolgo govorila, saj mi je prav lepo sedlo na dušo. No, torej nisem še za v staro šaro, mladostna, fit, polna energije …še izražam se lahko ful tko kt se zagre, ane? In to je fajn, sploh če greš lahko v korak s svojim sinom, a ne? Meni paše, pa paše tudi Jakatu? Včasih že, drugič pa mu obupno preseda.

Ima jih 11 in mene na vsake toliko časa zagrabi neka panika, globalno filozofsko razmišljanje, kako bodo določene današnje poteze vplivale na njegovo prihodnost. Gledam moške moje generacije in ugotavljam, da je skoraj z vsakim nekaj narobe ..no, razen moj Tomaž je kul …ampak on je že več kot 23 let z mano 🙂 ….skratka po Ruglju smo itak mame krive za vse pri naših zafrustriranih moških. In morda ima včasih celo prav, čeprav se vedno močno oglašam in kokodakam, ko zaslišim karkoli na to tematiko.

In kakšna mama naj bom jaz, da bo moj sin postal prekrasen predstavnik moške populacije ….prijazen, ustrežljiv, romantičen, pozoren, znal bo pospravljati za sabo, kuhal bo kot Jamie Oliver, spomnil se bo na vsako obletnico, poleg tega bo podjeten, odločen, odličen oče, seveda bo znal skrbeti za svoje zdravje in telo, izbral si bo krasno partnerko, ki ga bo ljubila in spoštovala in bo hkrati v prijateljskih odnosih z mano …..Pravljica?

Naj bom danes njegova frendica in mlada in utrgana mama? Seveda v razumnih mejah, vendar vsekakor oseba h kateri bo vedno lahko prišel in se nanjo zanesel? Seveda je to nekaj krasnega, vendar pa ali ni bolje biti mamasta mama, ki doma vsak dan kuha govejo juho in tenstan krompir in se ne vpleta v life svojega sina? Ko sin odraste, odleti iz gnezda, pride enkrat na mesec na govejo juho in tenstan krompir, saj ga mama pripravi najbolje, doma pa ima svojo krasno ženo, ki o kuhi nima pojma, vendar je ona tista kul frendica. V takšnem primeru ima vsak svoje mesto in sin nikoli ne zameša in doživlja svetovne travme o dilemi s kom na kavico in komu se zaupati …..kdo ga ima raje ….mamica ali njegova nevrotična težaška baba.