Bomo videli!

V neki vasi je oče svojemu sinu za 14. rojstni dan kupil konja. Vsi so bili navdušeni in govorili, kako dobro je to, le stari mož je rekel: “Bomo videli!”

In res čez nekaj mesecev sin pade iz konja in si zlomi nogo. Vsi vaščani se držijo za glavo in pravijo, kako grozno je to, le stari mož pravi: “Bomo videli!”

Pa pridejo v vas po vojake in vsi fantje morajo v vojsko, le ta mladi fant ostane doma, ker ima zlomljeno nogo. In vsi pravijo, da je to dobro, le stari mož ponovno pravi: “Bomo videli!”

In tako naprej. Ta zgodba bi bila lahko še krajša in bi se glasila: “Vsaka palica ima dva konca”, a na to temo je Tom Hanks tokrat igral v filmu s politično vsebino, ki so jo v Koloseju opredelili, kot komična drama.

Ja, točno to je, ta na začetku meni rahlo dolgočasen, kasneje pa film, ki je izredno zanimiv in prežet z dobrimi in duhovitimi dialogi. Predvsem pa ima dober konec, ki je naju z Jako za nekaj sekund še kar prikoval na sedež.

Film je sicer dober in ga priporočam, je pa seveda še ena hvalnica, oz. morda v tem primeru celo opravičevanje in razlaga vesoljnemu svetu, zakaj Amerika tako rada “pomaga” drugim državam pri bojevanju s sovražniki.

One Reply to “Bomo videli!”

Komentarji so izklopljeni.