Danes me jezijo ministri

Ne vem kaj je danes v zraku, ampak nekaj me jezijo tisti, ki naj bi bili ODGOVORNI.

Sama se nikoli ne spotikam ob plače ministrov in prav vseeno mi je, koliko kdo zasluži … mislim celo obratno, kot večina, in sicer, da bi lahko imeli naši politični vrhovi boljše plače. Saj so top of the top, smetana vseh smetan in predvsem najbolj odgovorni za to, kar se dogaja v naši državici.

Najprej me razburi Bručan s svoji mlečno izjavo, da bi odstopil, če bi …mogoče …ampak itak ne bi …. My ass!!

Potem pa izvem … sori bili smo na dopustu v Italiji in malce odrezani od lokalnih informacij 🙁 …. da se je na odseku, ki ga itak vsako jutro milijonkrat prekolnem, ko se znova ravno na najbolj nemogočem vstopu na obvoznico (Bizovik), poskušam agresivno prebiti med dokaj hitro in strnjeno kolono vozil, zgodila tragična nesreča. Sedem mrtvih!

Sem poslušala po radiu jokavi komentar nekoga iz Darsa (žal preslišala ime), ki je seveda s sklonjeno glavo (predvidevam) komentiral, kako žalostna je ta tragedija in kako so oni vse bla, bla, bla in kva, kva, kva in da se res ne da narediti kaj drugega, kot so oni bla, bla, bla in kva, kva, kva …da bi bilo vse drugače, če bi ljudje upoštevali pravila varne vožnje in prometno signalizacijo. A???!!!!

Kaj, ko bi kar ukinili policijo, sodišča, vse ministre in še kakšno nepotrebno navlako? Saj so pravila itak zapisana, ljudje se jih morajo samo še držati in če bo nekdo postrelil ducat nedolžnih ljudi, bo predsednik rekel, da ni prav nič kriv, saj ni bilo kaj narediti ….bi bilo pa vse drugače, če bi ljudje upoštevali 10 božjih zapovedi in zakone naše države?!

Sama sem precej spreten voznik in tudi ena takšnih, ki se pravil varne vožnje ne držim najbolj dosledno. Vendar pa sem v 20+ letih mojih šoferskih izkušenj avto le 3x precej grdo priklopila na tri različna težko betonska cvetlična korita. Ja, hudiča, ne vem kdo jih je med tem, ko sem se jaz sprehajala po mestu, ravno na drugo stran mojega avtomobila in poleg tega porezal vse veje grmičevja, ki bi morda še malce pokukale preko mojega desnega okna. 🙂 Hmja, korita mi res niso usojena …poleg tega je moja vožnja najbrž odnesla življenja le še milijonom muh in drugega mrčesa ….. razen tega pa nič, nada, none … nobenih nesreč, zbijanj ali podobnih manjših ali večjih nezgod na cestah. Res, niti ježka še nisem povozila.

Pa vendar mi je bil zadnje čase priklop na obvoznico iz Bizovika v smeri Vič, Novo Mesto …. prava mala umetnost. Svojega 70-letnega očeta pa z avtom na to področje raje sploh ne spustim, saj bi spodaj tik ob priključitvi na obvoznico, ob STOP znaku, čakal vse do popolnega razredčenja jutranje prometne konice.

Čeprav sem vsak dan znova jamrala in bentila okrog te priključitve in slabe signalizacije, se začuda nesreča ni zgodila zaradi priključitve, ampak zaradi preozke ceste in neumnega zavoja, da ne govorim o neumnosti, ko se moraš med samo cesto na hitro odločiti ali greš na levo ali desno, v Novo mesto ali na morje. Halo?! Pa kaj ti ljudje še nikoli niso vozili po tujih mestih?! Novo mesto je sigurno izredno poznana lokacija vsem Čehom, Poljakom, Romunom ipd, ki potujejo skozi naše mesto. Sama se itak vedno na pamet naučim vsa možna mesta, ki bi jih morda srečala na poti skozi Francijo ali Madžarsko za slučaj, če se bom morala v sekundi odločiti naj grem levo ali desno, not.

In sedaj je itak najbolje, da se vsi izgovarjajo na duhca Casperja …kao če BI ljudje, potem BI nam bila sreča mila…!!!!! Pa kaj ne vedo odgovorni, da pri nas najbrž vsaj 95% voznikov itak redno krši cestno prometna pravila? Ali ne bi gospoda priredila signalizacijo primerno navadam naroda, za katerega skrbi? Če lahko postavijo znak omejitve hitrosti 80/h na predelu obvoznice, ki je ponavadi povsem raven, logičen, enostaven in prevoz tunela ne dela večjih težav tudi 90 letnim babicam, potem naj maksimalno pretiravajo tudi ob signalizaciji in usmerjanju prometa v primerih, kot je ta na ljubljanski obvoznici.

In kaj ima s tem minister? Kaj nima? Tokrat od ministra nisem slišala še nobene na to temo.

5 Replies to “Danes me jezijo ministri”

  1. Tega pa sploh ne! Tega nisem zapisala in tega niti slučajno ne mislim. Sploh če misliš na ministra za promet. Zdi se mi pa primerno, da se ob takšni zadevi VSAJ oglasi in poda javno izjavo, kako je hudo in bla, bla, čvek, čvek. In ministra sem tukaj pravzaprav zapisala na koncu, ker sem bila jezna še od izjave Bručana. ÄŒe Bručana ne bi bilo nekaj ur pred tem, najbrž v tole zgodbo sploh ne bi vpletla nobenega ministra ..tako pa mi je padlo na pamet, da vsi govorijo okrog prometne nesreče, krešejo se mnenja kdo je kriv, ministra pa sploh ni na spregled.
    Najlažje je pač obsoditi nekaj nekonkretnega “narod”, ker če obsodim narod, nisem itak obsodil nobenega in sam se ne čutim pripadnika ravno tega “naroda” ….

    In glede nesreče sem res jezna, zato ker sem se tam vozila in videla in čutila, da je tam težko voziti.

Komentarji so izklopljeni.