Hujšanje je moja stalnica v življenju

Stalno si izmišljujem nove pristope k hujšanju.

Enkrat sem si na vrata hladilnika prilepila svojo sliko v najbolj grozni izvedbi. Nekaj časa me je držalo stran od njega.

Drugič sem si na hladilnik (spet tja, kot da bi bile vse sladkobe sveta skrite ravno tam, pa čokolade in piškotov ponavadi ne shranjujemo tam) nalepila 21 listkov in vsak dan, ko sem se uspela upreti skušnjavi, sem enega odtrgala …in tako vseh 21, kajti po 21-ih dneh bi naj stvar postala navada …pajade!

Tretjič sem si vsak mesec za dosego planiranega cilja zapisala tudi nagrado. Npr. nakup CD-ja, ali novega spodnjega perila itd. Ah, ko pa itak preživim brez nagrad in sem si nove gate morala kupiti že če sem se redila 🙂

Četrtič sem se s kolegico zmenila, da hujšava skupaj. Obe sva si zastavili cilje in tokrat stvar obrnilli – namesto nagrad raje kazen. In sicer tako, da tista, ki ne doseže zastavljenega mesečnega cilja drugi plača neko količino denarja. Če obe ne doseževa, dava denar v “kasico” za naslednji mesec, ko bo pobrala denar tista, ki ji uspe. Super je stvar delovala, vse dokler jaz nisem bila tista prva, ki je sfulala stvar. Moja sotekmovalka je bila hkrati moja podrejena kolegica v službi in prejemu denarja se je tako močno upirala, da sem popustila pri teženju in si rekla, da bom itak naslednji mesec dosegla cilj. Figo freško, takoj, ko sem vedela, da me kazen ne bo več doletela, sem postala do naloge brezbrižna. Kolegica je shujšala več kot 10 kil, jaz na koncu nič.

Poskusila sem tudi z osebnim trenerjem. To je sploh zgodba, ki je vredna posebnega opisa na tem blogu.

In sedaj se mi je končno posvetilo! Zadnjič sem v Kiberpipi poslušala Zorana Jankoviča, ki je rekel, da denar pride kot posledica dobrega dela. In to vem, saj sama nikoli nisem niti z besedico nikomur omenila višje plače pa sem jo v življenju vedno dobivala. Ni mi jasno, da mi do sedaj ni kapnilo na pamet, da je tudi pri vitki postavi tako: vitka postava pride sama od sebe, kot posledica “dobrega dela”. Torej najprej je potrebno razmisliti kako “dobro moram delati” in nato se tega držati in sploh ne razmišljati o tem, da želim imeti 65 ali 60 kg ….vse to bo prišlo zagotovo, kot posledica!

3 Replies to “Hujšanje je moja stalnica v življenju”

  1. Se še pripravljam nanjo. Ni bilo tako lepo in romantično, kot se sliši 🙁
    Sicer stalno nekaj nergam, ampak prav raztrgati pa na blogu nočem nikogar in tega trenerja imam še tako močno v želodcu, da bi se najbrž močno in agresivno razpisala.
    Bom zapisala na strani o hujšanju.

  2. “Zadnjič sem v Kiberpipi poslušala Zorana Jankoviča, ki je rekel, da denar pride kot posledica dobrega dela. In to vem, saj sama nikoli nisem niti z besedico nikomur omenila višje plače pa sem jo v življenju vedno dobivala. Ni mi jasno, da mi do sedaj ni kapnilo na pamet, da je tudi pri vitki postavi tako: vitka postava pride sama od sebe, kot posledica “dobrega dela”. Torej najprej je potrebno razmisliti kako “dobro moram delati” in nato se tega držati in sploh ne razmišljati o tem, da želim imeti 65 ali 60 kg ….vse to bo prišlo zagotovo, kot posledica!”

    Bravo! To je do sedaj definitivno najboljši ultimate nasvet za hujšanje:) Svet bi bil veliko lepši, ko bi to vsi dojeli;)

    Tako da čestitam k quality vsebini;) Bom priporočil blog naokoli.

Komentarji so izklopljeni.