Ko je idej preveč

Sem tip človeka, ki ima ponavadi preveč idej. Ja, res preveč jih imam, kajti ta množica idej ne frustrira le okolice, ampak na momente tudi mene. Ideje mi padajo non-stop …ideje o tem kaj bi pisala na blogu, o tem kako bi kaj izboljšala v službi, o tem kaj bi skuhala, ustvarila, imela, kupila, delala v življenju …..

Z namenom, da ideje ne ubežijo, s sabo vedno prenašam neke blokce. Tudi mobitel je priročen, ampak res v skrajnem primeru, kajti še vedno imam raje bel papir in svinčnik v roki. In ko se mi porodi ideja, hitro potegnem svinčnik in papir in jo zapišem.

Nekoč sem bila zelo vestna in pridna in vsako jutro preletela zapiske prejšnjega dne in nekatere prepisala, razdelala, nadgradila. In vse kar sem “obdelala”, prečrtala.

Nekega dne pa so se mi zapisane ideje začele kopičiti. Namesto, da bi si vzela nekaj časa, da jih uredim, sem pisarila nove in nove, stare pa vedno bolj prepuščala nedodelane, nepregledane …uf, neprečrtane. Rezultat je bil tak, da sem imela doma že 3 popisane blokce (tiste majcene, da ne boste mislili, da sem popisovala a4 zvezke 🙂 ) in niti ene prečrtane ideje. 🙁

Ko je napočil čas razmišljanja o preteklem letu in postavljanja novih ciljev …tam v decembru in januarju, sem sklenila narediti preobrat, zato nisem zapisala niti ene same samcate nove ideje, vse dokler ne prepišem starih stvari. Zavrgla naj bi vse nepomembne in vse pomembne zapisala v nov blokec.

Stvar je potekala tako, da sem obdelovala list za listom in “obdelan” list z veseljem energično odtrgala in vrgla v smeti. V nov blok so se zapisovale nove-stare ideje z lepo zelo razločno pisavo. Seveda so se mi ob vsaki že zapisani ideji …pa naj bo to celo kakšna slaba, spet porodile nove ideje, ki sem jih sproti …hvalabogu z lepo pisavo ….zapisovala v ta nov blok. Po nekaj tednih trdega dela, sem stran pometala vse stare zapiske in končala z novim polnim blokom lepih zapisov.

Prav odleglo mi je in takrat sem lahko začela pisati nove blokce 🙂

A kdaj da bom začela uresničevati ideje? Ne vem, nimam časa, ker pišem nove ideje. 🙂

9 Replies to “Ko je idej preveč”

 1. @val, in ko dobiš otroka je teh opravil s številko 1. še več

  @anej, A do placeholderja si prišel? Opa! 😉
  In kaj bo glavna vsebina te vaše sexy srčne strani?

 2. Jap, placeholderji postajajo vse lepši 😀 Ok, seriously, začel smo pripravljat the ultimate Core web site, ki bo totalno sexy! 😉 Tako da ga tekom poletja lahko že vsi nestrpno pričakujete 😉

 3. Ja se strinjam, ker se soočam s podobno težavo oziroma kar nanekrat je neverjetno mnogo prioritet št. 1:)

 4. @Žiga, itak. Tale prispevek je bil zapisan že nekaj tednov nazaj in se prikazal sam od sebe, ker imam itak nanizane prispevke v vrsti … ja, ideje za na blog sploh ne vpisujem več v zvezek z idejami, ampak kar direktno na blog. Mi pa doma cel vikend ni delal internet …. groza.

  @naci, ti si res en prijazen srček

  @anej, vidim, da imaš novo idejo za spletno stran na obzorju 🙂 Bo še kaj od core-a naprej? Hvala za tole stran. Super zadeva. Všečna.

  @val, zastarajo in uresničijo se še vedno v manjšem številu, kot tiste, ki se na novo porajajo. Ma, ja, prioritete, itak …ampak vseeno me mori, da je vedno toooooliko nerealiziranega ….celo nezačetega.

 5. Pa saj Saša kakšna ideja se je pa vmes najbrž že spontano uresničila, kakšna pa je najbrž tudi zastarala, a ne? Sicer pa je to težava mnogih, ko enostavno nimamo časa za uresničitev vseh idej…Zato si moramo postaviti kako prioriteto, da izkoristimo vsaj delček našega neomejenga potenciala (uh, kao se pa to “globoko” sliši:))

 6. Saj si na dobri poti, vsaj zapisane so čitljivo… S tem je že pol narejenega! Tvoj čas še prihaja, je več kot očitno:-)

 7. Pa sva dva z istim problemom. Ravno danes sem nekaj spisal o idejah, vendar bom objavil šele 16. Preveč idej in imam do takrat blog poln:)

  Ampak jaz stavim na ideje in zdijo se mi odlične. Jih bomo pa začeli uresničevati. Kaj kmalu:)

Komentarji so izklopljeni.