Koga ali kaj berem?

S knjigami je tako; padem v obdobje, ko jih požiram … takrat vzamem knjigo kamorkoli grem in izkoristim vsak moment za branje. Grem na Å marno, v ruzaku knjiga, grem v mesto in 5 minut čakam, da se srečam s Tomažem, v torbi knjiga … seveda jo potegnem ven in berem. Zadnjič sem čakala v vrsti na Občini, medtem sem brala knjigo … stoje. Takole strastno berem kakšno sproščujoče branje, pogosto v angleškem jeziku.

Potem pa pride do krize in na knjige popolnoma pozabim. In kriza lahko traja tudi pol leta ali še dlje 🙂

Dnevno časopisje? Redko. Včasih, če leži na kakšni mizi in nimam kaj drugega početi.

Internet? Ja, seveda. Preberem novice na 24ur.com in prebiram bloge.

Katere?

Uf, kar precej … nekatere redno, druge občasno, tretje bolj naključno.

Tokrat nekaj mojih najljubših … ki jih klikam najbolj pogosto:
Vsekakor je na prvem mestu moj sine. Preberem vse, kar zapiše in njegovim zapisom sledim redno.
Redno prebiram tudi Žigo. Poznam ga osebno, imam to čast, da ga lahko štejem za svojega prijatelja … in jasno, da me zanima kaj se mu dogaja.
Prebiram Valentino.  Prej je nisem poznala. Priljubila se mi je šele preko bloga in njenih tem, ki jih izbira tako, da imam res prav za vsako kakšno mnenje. Å e huje, na vsako njeno temo, bi tudi jaz napisala cel prispevek … 2. in 3. del 🙂
Lisca in njegove nasvete za marketing. Ker ga poznam, ker ga cenim in ker je strašansko zanimiv.
Uroša. Ga ne poznam in tudi njegov blog je med moje najljubše zašel bolj proti koncu, vendar so mi teme zanimive in fant deluje izredno pameten in prijazen.
Å e en Celjan, ki ga cenim: Jan Ferme. Kaj v Celju razsaja virus prijaznosti? Piše o designu, ki me je vedno zanimal in piše v prijaznem stilu, polnem veselja do življenja in ljudi.
Blaž Kos; po svojem pisanju ne kaže svojih mladih let. Izredno veliko znanja se skriva tam. Njegove prispevke si stiskam in prebiram v miru ter ob skodelici kave.
Nenazadnje berem tudi Sunshine. Piše iz srca, piše o vsakdanjih zgodbah, piše o plesu …. v njene zgodbe se potopiš in jih prebereš do konca, čeprav so dolge 🙂

8 Replies to “Koga ali kaj berem?”

 1. Ja, ne vem kje si ti?! Po Tenerifih skačeš pa mi navadni dolgočasneži, ki samo doma sedimo, pozabimo nate. 🙂
  Ja, ja, saj prideš na vrsto … samo, da nehaš pisat o potovanjih. Ne berem tega, ker mi delaš skomine 🙂
  Vidim pa, da si se lotil prebiranja vsega zamujenega 🙂 in si začel daleč zadaj.

 2. Ravnokar praskam po statistiki in opazim nov referrer. In glejga zlomka. Mi je kar ego prilimal do plafona 😉 ne, sej se hecam. Hvala za tko prijazne besede.

  Sicer pa tudi sam brskam po tvojem blogu in potem na trenutke malo matematike potreniram in kakšno bleknem.

 3. Jan, tukaj ni kaj priznati … to, da pišem na dolgo, lahko priznam le jaz 😉
  ja, ja, bi me morali na kakšen tečaj skrajševanja poslati …vem.

  Se mi je šef enkrat smejal, ko sem razlagala, da sedaj nekemu Italijanu, s katerim želimo nek posel sklenit in ne zna angleško, pišem v Italijanščini. In šef ve, da sem se ta jezik učila pred kratkim. Ko sem povedala, da so moji maili zato izredno kartki in efektivni, je rekel da bi morala čisto vsak tekst najprej napisati v italijanščini in ga nato prevesti v slovenščino, angleščino ali hrvaščino. To bi pomagalo tudi za blog, a? 🙂

 4. o, hvala za link 🙂 tudi jaz tebe redno berem 😉 čeprav priznam, da imaš vvčasih doooolge zapise, kot je že rekel jaka 😛

Komentarji so izklopljeni.