Nizek štart, tekmovanje, reklame in propaganda

Jaz sem v nizkem štartu.

Ne, ni šprint, niti tek čez ovire, čeprav sem tam nekje pri svojih 13,14, 15-ih to celo trenirala … ampak danes sem v tem že malo zaroštana zarjavela.

Tekmujemo v blazno resni stvari. Tekmuje se v reklamah … ja, ja v delanju reklam …. no, v marketingu, kakor se temu lepo reče. In to ne kar v enem marketingu, v direktnem marketingu. Direktnem? Tudi jaz nisem prav dobro vedela kaj je to … ampak vsak dan kaj novega izveš.

Takole je bilo lani: štartala sem v redu, potem pa mi je v zadnjem krogu zmanjkalo sape in končala sem nekje med 4. in 8. mestom. Kar v redu! Ma, kaj “kar v redu”, super, glede na to, da sem se tega državnega prvenstva udeležila le na močen push pobudo glavnega krivca tega cirkusa – Aleša Lisca.

“Jaz bi, ampak itak nimam pojma, ker pri nas se z reklamiranjem ukvarjajo drugi. Pa itak nisem nikoli delala v marketingu, niti študirala česa sličnega. Kaj bom jaz tam počela?!” …. sem si mislila najprej. “Pa še nekaj moram vplačati?! Brez veze, saj se mi ne bo obrnilo … kar tako pa jaz denarja ja ne bom zapravljala!” 🙂

Pa mi je nekaj malega težil Aleš, potem se je prijavil še Žiga, kaj se ne bi potem še jaz … pa ne bo tale mulc mene prehiteval po levi strani 🙂

Ej, bilo je zabavno, zelo zabavno!

Bilo je poučno! Naučila sem se ogroooooomno. Res! Skozi predavanja, ki jih je imel Aleš za udeležence, skozi knjigo, ki sem jo dobila na začetku in napotku, naj jo preberem, predvsem pa skozi lasten švic in znoj (ja, ja, saj vem, da je to eno in isto 🙂 ), sem izvedela marsikaj … tudi to, kaj je direktni marketing 🙂

In splačalo se je! Denar, ki sem ga vložila na začetku je bil povrnjen že s prvim seminarjem, ki sem ga poslušala, z lezenjem po lestvici navzgor (tekmovalci so odpadali, jaz pa sem se držala s konicami prstov in lezla navzgor) pa sem seveda prihajala do vse boljših nagrad.

No, avta nisem dobila …. ampak najbrž se tudi trudila nisem preveč, saj sem že na začetku vihala nos, da avta modre barve jaz že ne bom vozila. Si mor’te misl’t, modra mazda je bila prva nagrada! 🙁 Sori, Aleš in sori tisti, ki ste to stvar sponzorirali (žal tega ne morem preverit, ker mazde ni več na uradni strani Državnega prvenstva), ampak meni tista kovinska policijsko modra barva ne potegne in bi imela velik problem, če bi postala prvakinja 🙂

Torej sem morala malce popustiti pri finišu … ja, ja saj sem hotela biti druga … ampak ravno tako točno se ne da naciljati.

Letos bo avto črne barve, kane? Saj je vseeno kakšne firme je, … da le ni Å koda, hehe , ampak barva mora biti pa taprava.

In letos grem v tole še enkrat! Zakaj pa ne! Prijavite se še vi, ker je stvar res zabavna in enostavna …. vse skupaj je igra … ups, Aleš upam, da nisem kaj napačnega rekla? 🙂 no, saj je stvar resna … čisto resna .. čisto resno državno prvenstvo v direktnem marketingu.

5 Replies to “Nizek štart, tekmovanje, reklame in propaganda”

 1. Ja, nekaj ti ga vzame … odvisno koliko ga vložiš. Jaz sem se kar rada mučila s tistimi nalogami in pisala in popravljala …ampak v bistvu sem pa vsega dobila 4 naloge …tako da ni tako hudo, sploh če računaš, da kar dolgo nisem odpadla 🙂
  Ne, ne tekmuje se “v skupinah”. Delaš sam doma. Midva z Žigo sva se kar pogosto slišala in si pomagala, svetovala ..ampak z drugimi pa načeloma nimaš nobenega stika, razen ko se srečaš z njimi na kakšnem seminarju, ki poteka med tekmovanji. Vse skupaj itak teče nekaj mesecev in ti imaš vmes prosti čas, ko ne delaš nič.Potem dobiš nalogo, se pripraviš, napišeš, daš prijateljem za preverit, malce stestiraš med njimi …. Takrat imaš kakšen bolj stresen teden ali dva, potem pa spet kakšen mesec miru 🙂
  In vedno tekmuješ proti enemu samemu nasprotniku. Sistem je takšen, kot pri tenisu.

 2. Koliko ti pa to kej časovno vzame? ÄŒist tko iz firbca…se mi zdi, da ni tak mali zalogaj, če se želiš stvari lotiti resno, a ne? A pa se ne tekmuje v skupinah?

 3. V bistvu si izvajalec.
  Dobiš nalogo npr. zapiši prodajno elektronsko pismo (ali navadno pismo) za vzglavnike Dormeo (top shop). Dobiš ceno, možen popust in rok. Potem pišeš, rišeš, oddaš …. stranka (npr. Top shop) malce pojamra, ker jim čisto vse ni všeč … malo popraviš, dodelaš, pošlješ nazaj v čim hitrejšem roku in oni razpošljejo na svojo bazo strank.
  Z isto nalogo tekmujeta vedno dva tekmovalca eden proti drugemu. Kdor proda več, gre v naslednji krog.
  ÄŒeprav se Aleš Lisac ne da in pravi, da je vse skupaj sama sposobnost prodajalcev, moram oporekati …. veliko je odvisno tudi od sreče … ampak vseeno je zabavno in poučno.

 4. Sliši se zanimivo, že za preizkus lastnih sposobnosti. Kako pa potem tako tekmovanje izgleda v praksi? Dejansko deluješ le na strateškem nivoju snovanja marketinških akcij in pripravi materialov ali si dejansko izvajalec?

  P.S.: Hvala za add na linkedinu 🙂

 5. Ti bom jaz dal mulca… Ta mulc niti ni bil na koncu slab. A, torej greš še enkrat. Sej vem, hočeš med prve 3:)

  Mene letos ne bo, res mam preveč stvari. Vidiš, se izboljšujem:) Z veseljem pomagam, če boš rabila kako mnenje.

Komentarji so izklopljeni.