Spet poroka!

ohcet-bo.jpgOhcet bo in pika! je …(po mojem mnenju) butast prevod za film z naslovom Because I said so. Res, da film govori o napol odpuljeni in malce depresivni samohranilski mami s tremi že odraslimi hčerami, ki na vsak način želi, da se njena najmlajša poroči. Vendar pa mi nikakor in nikoli ni všeč, kadar prevajalec išče bolj smiselne naslove, kot so v originalu.

Because I said so – je lahko prevedljiv stavek in poleg tega je tak naslov bistveno bolj smiseln in stavek se skozi film nemalokrat ponavlja. Sori, ampak stavka “Ohcet bo in pika” nisem opazila niti enkrat.

Ja, spet v kinu …Jaka in moja malenkost ….in ja, Tomažu ni za romantiko, zato ga ne silimo. In kakšen je film? Ma, ne vem ….ja in ne. Sem že videla boljše. Kar se duhovitih dialogov tiče …ma, no …me je pustilo z bolj grenkim nasmeškom na ustih, je pa zgodba prijetno lahka in ….. zaljubljena, seveda.

Diane Keaton je mačka prve lige. Ne morem verjeti kako dobro izgleda kljub svojim letom. Ženska jih ima …ne vem ..preko 60 po mojem in v filmu skače naokrog v spodnjih gatah, ……in majčki, da ne bo pomote ….ampak nogice …ej, ni celulita. Ženska je res carica.
Mandy Moore igra glavno vlogo, tisto ta najmlajšo. Luštna, ja. V zgodbi ima ta deklina težave pri izbiri pravega partnerja …no, vse dokler vajeti v roke ne vzame njena kolerična mama. Zapleti in odpleti ….nič presunljivo duhovitega. Mi je pa nadvse luštkan eden od ženinov, … ki na koncu seveda osvoji glavno nagrado – srce najmlajše hčere. Gabriel Match mu je ime …bomo po mojem še slišali oz. videli. 😉

6 Replies to “Spet poroka!”

  1. Žiga, seveda verjamem…prav vse:-) Saj veš, kako je lahko biti prepričljiv (dokaz je torej Jaka in njegov post z nekaj statističnimi dokazi, baje izmišljenimi, kot pravi mami Saša:-) , kar pa se ljudi tiče, se vseeno rada sama prepričam…saj veš, vsake oči imajo svojega malarja, pa naj to velja tudi za kaj drugega, kot le za videz. Drugače pa direktor Koloseja…tja, ne bo easy job, že tako imajo premalo obiskovalcev…

  2. Val, ti meni ne verjameš,dvomiš o tem kar napišem?:)
    ÄŒe ti povem, tile Gerčarji so od vraga…:)
    Po mojem bo Jaka predsednik uprave Koloseja, če ne bo vsaj njegov lastnik, ko bo velik…

  3. Poleti zahajmo v kino manj, ampak iz povsem drugih razlogov, kot si jih navedla. Poleti je namreč tako vroče, da je kino idealna rešitev. Se spomnim, ko sem bila noseča, takrat sva s Tomažem videla vse popoldanske avgustovske predstave :).
    Ja, v kino pa poleti zahajamo manj iz dveh razlogov; ali smo na dopustu vsi, ali pa je na počitnicah vsaj naš največji razlog obiskovanja kina – Jaka. Drugi razlog pa je, da je poleti s filmi bolj suša ….kr neki dajo na spored in komaj čakamo jesen.

  4. Ko sem na Žigovem blogu prebrala, da radi hodite v kino, sem si mislila ok, ampak zdaj vidim, da je njegov opis, da ste filmomanska družina, povsem pravilen. Neverjetno, skoraj vsak teden blog o novem filmu…Zanima me samo to, a poleti kaj manj zahajate, glede na to, da je dan dolg pa je bolj lustno sedeti kje zunaj na soncku kot pa v dvorani? Jaz recimo šparam kino bolj za puste in deževne dni.

Komentarji so izklopljeni.