Mojih 5 naj stvari

Pred tednom dni sem prebrala Crnkovičev prispevek o njegovih naj 5 stvareh in odtlej razmišljam o svojih petih. Če bi bilo govora o pojmih, osebah, krajih, bi bila odločitev lažja, tako pa vedno znova v ospredje prihajajo nove ideje in razmišjanja in zavračanja vedno novih idej o naj predmetih. Kaj mi je najljubše? Kolo, parfum, avto, DVD-ji, čevlji, vrt, TV, mikrovalovna pečica, laptop, radio …..????

Jonas je svojih 5 iskal v sami bazi obstoja in temu ne preostane drugega, kot prikimavati. Ko pa je svoje dodal še moj enajstletni sin, je zadeva postala dovolj resna, da se vase poglobim še sama.

Predmeti mi ne pomenijo nič. Sicer nisem frik, ki cele dneve hodi po gozdnih poteh in posluša petje ptic …. seveda hodim v službo, se ambiciozno ženem za uspehom in dodatni finančni bonus mi dvigne libido za dovolj dolgo obdobje. Želim si lepih avtomobilov, pregrešno dragih čevljev, luksuznih potovanj in romantičnih večerij ob svečah. Ampak kaj, ko si danes želim čevlje, jutri pa bom razmišljala o parfumu in če še predobro vem, da se čar želje po nedosegljivem razkadi, takoj ko nedosegljivo postane le še dodaten predmet na domači polici, omari ali v garaži. Pravzaprav ima najbolj prav Nina s svojo originalno idejo njenih top 5. Ja, tudi meni so najljubši takšni papirnati, ampak takšni “v gibanju”, za razliko od mojega Tomaža, jih jaz ne maram čuvati, gladiti in gledati, niti dati v stalno bančno skrbništvo.
Mislim da me v želji po nakupu novih predmetov, žene le neka želja po dosežkih, na predmete pa se nikoli ne navežem. Tudi, ko nam maček spraska nov kavč, za nakup in upravičenost visoke cene, katerega sem se mesece pregovarjala s Tomažem, to v meni ne vzbudi nikakršnih depresivnih ali razžaloščenih čustev. Ko Jaka zabriše žogo v veliko stekleno vazo in jo razbije na prafaktorje, mimogrede pa poskrbi, da se v tepih zarije milijon rdečih majhnih peščenih koškov, zamahnem z roko in si mislim, ah še ena stvar manj.

Ajde, vseeno vam napišem svojih top 5;

kuhinja; všeč mi je, ker je predelana po moje. Kuhinja je prišla k nam v paketu s hišo. Ob 3 leta stari hiši in temu ustrezno stari kuhinji, mi je Tomaž grozil z ločitvijo, če bom le pomislila, da bi praktično novo lepo bež kuhinjo menjala s kakšno povsem novo in seveda drago $$$$. Pa smo jo predelali ;). Pult zamenjali z zebrastim, vrata omaric pa prebarvali. Takšna, kot je zdaj, je meni draga.

Naša kuhinja

planer; saj bi lahko rekla, da je laptop moj omiljeni predmet, vendar bi lagala. Laptop je orodje, ki ga uporabljam. Ljubši mi je blok, ki ga imam STALNO ob sebi in v katerega stalno nekaj zapisujem. V Londonu sem si kupila novega. Od Junija naprej velja. Komaj čakam, da ga “načnem”.

Planer

zbirka čevljev; ne, niso vsi moji! Nisem mogla izbrati le enih, ker nobeni niso prav posebni in meni izjemno pri srcu. Čevlji so potrošna roba. Kupim, nosim, hitro pošvedram, dam svoji mami … Imam pa zelo rada veliko čevljev. Z nakupom čevljev nimam nikoli težav. Kljub dokaj visoki postavi, imam majhno številko noge in nikoli težav pri iskanju ustreznega modela v moji številki. Popolnoma drugače kot pri oblačilih. In v noge se nikoli ne zredim! 😉

cevlji.JPG

Mini; avto mi nikoli ni pomenil LE prevoznega sredstva. Vedno sem rada pogledala za lepim avtom in si vedno želela imeti takšnega, ki ga ne vidiš ravno za vsakim vogalom. Mini Cooper je bil moja želja kar nekaj let in lani je Tomaž končno popustil pod pritiski pregovarjanja in mi za moj rojstni dan dal darilo – dovoljenje da si kupim Minija 🙂 …ajde, kao kupil mi ga je on 😉 . In morda je to res eden tistih redkih predmetov, do katerega čutim vsaj malo veselja in ljubezni.

Moj Mini Cooper

Sobno kolo; tukaj sem nekaj časa kolebala, saj se sliši precej sadomazohistično, kadar nekdo obožuje takšno mučilno napravo. Ta naš kolešček je stalno v polnem obratovanju. Jaz, Tomaž ….včasih celo Jaka, redno vsak vsaj 2x na teden goni pedala in se trudimo izgubiti tistih nekaj preko dneva pridobljenih odvečnih kalorij.

Sobno kolo

Sicer pa imam že novo temo za razmišljanje. Dejan je pisal o 7 razlogih, zaradi katerih piše blog.

17 Replies to “Mojih 5 naj stvari”

 1. 🙂
  sem imel pomankanje cukra v krvi, in nisem bil vlih priseben, zdaj, ko gledam tistega fredota m. me kar mraz strese… 🙂

  aja, moja teta in Nice tudi zbira cukre, jo bom vprašal, če jih ima kaj viška.. 🙂

 2. Aja, Tine še nekaj;
  Ok, v tvoj glasbeni okus se ne mislim mešati, čeprav si ravnokar izničil tvoj kompliment, ko si enkrat komentiral moj stil oblačenja :), ampak še vedno nekako ne morem strpati tistega fancy latinskega imena za del srca in frendov v množico imenovano PREDMETI 🙂 , če ti že pri čokolinu pogledam skozi prste ….no, saj sem tudi pri Jakatu morala stiskati zobe in biti povsem tiho, ko je tja zapisal pizzo in pence 🙂

 3. Super Tine,
  V Miniju se več ali manj vozim sama, zjutraj pa prevažam Jako v šolo. A da bi takole matrala svojega lepotca?! Ne, to pa ne! Me sploh ne zanima tak rekord.
  Itak pa je Jaka prepričan, da bo v Guinessevo knjigo rekordov prišel s svojimi cukri. To je dobra ideja, da objavim na blogu, da naj pošiljajo cukre iz vseh koncev sveta ….bomo kmalu imeli zalogo sladkorja za 30 naslednjih let 🙂

 4. ja tukaj sem malo zamešal pa sem napisal pojme pa se popravljam, in ekola mojih 5 stvari, preverjeno, tudi v blogu od prince129…

  prima – kaseta od Fredija Milerja
  seconda – rozasti enoslojni Wc listki (Paloma)
  terça – brahiocefalično deblo (sestavni del srca)
  quarta – čokolino
  quinta – AMICI

  =D

 5. Sicer pa Val, te čist razumem okrog določanja predmetov ….jaz bi se res najbolj strinjala z Nino 🙂

 6. Pa saj sem napisala, da niso vsi moji! 🙂 Sam spodnji dve vrsti! In glede na to, da so balerinke in šlapce bistveno cenejše (no, lahko bistveno cenejše 🙂 ) od “tazaresnih” čevljev, se mi jih čez poletje nabere kar nekaj.
  Aja, ene šlapce sem 2 leti nazaj kupila v enekem modelu v treh različnih barvah. So bile na razprodaji 🙂 in potem iz tega naredila kar nekaj različnih variant obuval, ker sem kombinirala tako, da sem na levi nogi nosila zelenega, na desni pa roza. Res, prisežem! Zelo dobro je opazovati potem face ljudi, ki te gledajo pod noge. 🙂 🙂

 7. Kljub temu Saša, da držim s tabo kot ženska, ampak res so me fascinirali tile čevlji:) Tine je pa najbrž eden tisih, ki ima rad veliko predmetov, medtem ko imam jaz hude težave najti mojih 5 najljubših…že dva dni razmišljam, pa mi ne gre…kar ni ničesar, kar bi full izstopalo. Najbrž je bila Nina še najbliže:)

 8. Tine supreme, jaz bi tudi dodala nasmeške in kakšna smetana bi se znašla tudi vmes, če ne bi Crnkovič “zapovedal”, da je govora o predmetih, ne pojmih.
  Ampak zakaj imaš pri meni drugih 5 stvari, kot pri Jakatu?

 9. To ni fer do moških, ki se jezimo na svoje dame, da ženske, ki imate mnogo preveč čevljev, to na blogu obelodanite.

  Niso tvoje… Ja valda, verjetno so tiste rdeče s peto Tomaževe, al pa jih Jaka za tenis vzame…:)

 10. Moj izbor je bil drugačen. Zanimiv pa je tvoj izbor. Uvrstila si tudi čevlje. Tudi ti nekaj povedo o nas. Ali ne?

 11. waaawww, lepo lepo,…

  predvidevam,da Jaka ni bil doma, ko je nastala fotografija s čevlji saj v sredini manka en par…
  no, naj zaupam mojih 5 (realnih)

  – nasmešek na obrazu
  – moja draga “sotrpinka”
  – prijatelji
  – vožnja z mojim črnim žrebcem
  – ÄŒOKOLADA (velike količine…); itn. ..

  =D

 12. Ej tole je pa zanimiva tema… bom razmišljala o tem čez vikend. Ampak toliko čevljev…priznam, sama nisem tak freak na čevlje, ampak kul:) se mi pa zdi, da bom imela kar veliko težav z izborom predmetov, ker res bom težko izpostavila nekaj, kar mi je zelo drago in mi pomeni res veliko. Se oglasim, če ugotovim.

Komentarji so izklopljeni.