Svakova pohvala

Vsi mi prav preradi kdaj pa kdaj1 kaj pokritiziramo. Pohvala nam ne leti tako zlahka z jezika. Tudi jaz nisem prav nič drugačna. Tipična Slovenka, ki se raje ugrizne za jezik, kot da bi urejeni gospe, ki stoji poleg mene v hudo dobrih čevljih, izrekla kompliment in ji s tem polepšala dan.

Američani se obnašajo popolnoma drugače. Morda že malce prepovršno, saj hvalijo vse povprek. Skorajda se mi še ni zgodilo, da ne bi prodajalka v trgovini tako mimogrede ob blokiranju nabranih zadevic pohvalila še moje barve las, očal ali pa preprosto fenomenalne izbire knjig, ki sem jih naložila na njen pult.

Eto, jutri si gremo ponovno polnit ego baterije. Itak, saj bo to moj dopust, poleg tega bom tam ugotovila, da se s kilami obremenjujem po nepotrebnem, saj sem sanjsko vitka in fit :), poleg tega pa bom dobila zagotovo toliko komplimentov, da bom vsa zadovoljna in samozavestna hodila po svetu še vsaj nekaj mesecev.

A te teme sem se lotila, ker sem pred nekaj dnevi dobila tako hud kompliment, da ga bodo težko presegli tudi najšarmantnejši ameriški prodajalci parfumov in knjig.

Svakinja, posluh, našpiči ušesa!

Namreč pred nekaj dnevi …no, morda so od takrat minili že tedni … sem na moji stalni jutranji lokaciji za uravnavanje kofeina v moji krvi, naletela na svojega moža v družbi njegovega brata. Čeprav sta imela strogo moške pogovore, se je moja ženska malenkost nemarno vrinila med njiju in začela pogovor peljati v rahlo ženske vode. Dopust in podobne stvari so mi šle po glavi in takrat je moj dragi svak priznal, da sem k njegovi zelo pametni odločitvi, da svojo družino končno popelje na spodobne počitnice, pripomogla tudi prav jaz.

Ob nedavnem razpravljanju o željah njegove žene, sem baje nezavedno pokazala “thepogled”, ki je jasno izražal sočustvovanje s svakinjo in je govoril: “Draga moja, nehaj sanjati ….. tale tvoj prihaja pač iz Gorenjskega konca2 in s tvojimi željami pač spet ne bo nič!” Le kaj lahko prepriča bolj, kot iskren pogled izkušene svakinje!?

In Človek se je zamislil in vplačal počitnice …. no, pardon: dovolil vplačati za počitnice 😉

A kje je tukaj kompliment? Kaj ne uvidite?! Če samo moj pogled povzroči tako velike spremembe, kaj bi šele naredila konkretna beseda?! Svakinja, obljubim, da ga bom še kdaj uporabila!

Ampak ne, najslajše šele pride!

Takoj zatem se je svak še bolj raznežil (najbrž pod vplivom razmišljanja o prihajajočih počitnicah) in izrekel hudo lepe besede o tem, kako sva obe njuni ženski izredno dobri ženi in prijateljici. Ja, ja, prisežem! In moj je zraven vneto kimal! In ne, pred sabo sta imela le izpraznjeni šalici kave, res, prisežem!

No, sedaj pa čisto zares: pohvala je bila namenjena temu, da sva v težkem obdobju, ko sta se spopadala s težavo ob bolezni očeta, nesebično pomagali kot se le da. Itak, saj je njun oče tudi del naše družine. A pohvala vseeno godi. Zelo.

  1. ali pa kar non-stop []
  2. ja, tudi iz Dolenjskega, ampak ta konec pri tem nima nič opraviti []

3 Replies to “Svakova pohvala”

  1. Lahko, da sem že vraževerna, ampak mogoče sem pa res preveč izsilila tale “izlet”:D . Namreč včeraj je bil moj na urgenci, en dan prej pa jaz. Ne bom o podrobnostih, ampak dokler ne odplujemo je še vse mogoče. No, vsaj vi ste že v zraku ! Lepo od tebe, da hvališ žlahto že na blogu :)) Upam, da bo te besede še kdaj ponovil 😀

Komentarji so izklopljeni.