Saša Einsidler ogoljufana

Med spleti na katere rada pokukam in katerih zapise pogosto prebiram, je tudi blog Saše Einsidler.

Saša mi je všeč že iz časov, ko se je njena kariera šele začenjala. Po letih sva si nekje blizu (ok, ok, ona je malce mlajša) in tako se je spomnim še iz hodnikov FDV-ja, kjer je pogosto simpatično kramljala s svojima takratnima študijskima kolegoma Igorjem Bergantom in Miranom Ališičem1. Prav simpatično dekle je bila, vedno nasmejano in polno energije.

Kasneje sem jo srečevala pred Jarškim vrtcem, kamor sem jaz vodila našega Jako, ona pa enega od njenih otrok. Ne, sploh se ne poznava, jaz pač nisem tip, ki na ulicah ogovarja ljudi, sploh pa ne znanih slovenskih fac, s katerimi nimam nič konkretno opraviti.

A ker naši mediji redno poročajo o porokah, ločitvah, porodih, selitvah, nakupih in vseh ostalih nam ostalim izredno pomembnih zadevah naših takozvanih zvezd, sem bila vedno na tekočem, kaj se s Sašo dogaja.

Ker sem si vedno želela veliko družino in prav v zadnjih letih vedno znova upala, da nam morda uspe “pridelati” še kakšnega dojenčka, sem s toliko večjim zanimanjem spremljala novice o Sašini treji, pa potem četrti in pred kratkim celo peti nosečnosti in večanju njene družine.

In ko sem nekega dne naletela na informacijo o njenem blogu, sem o Saši vse prej omenjene izredno “pomembne” zadeve, začela spremljati, kar iz osnovnega vira. Danes sem naletela na njen zapis o jumbo plakatih, s katerih nas zadnje čase spremlja njen simpatični pogled. Grdo! Ja, grd je že sam plakat, ampak tukaj govorim o odnosu revije do Saše. O urednikovanju revije ter o medijskem pravu nimam pojma, a vseeno se mi zdi, da bo Saša s tožbo bolj težko kaj dosegla. Če je res, kar pravi ena od njenih komentatork, da za objavo na naslovnici ne potrebuješ posebnega dovoljenja, je toliko bolj možno, da je objava revije s to isto naslovnico na jumbo plakatu, še manj sporna. In če bo Saša že kaj dosegla, si bo revija s samo reklamo pridelala dovolj, da kazen z lahkoto izplača.

Prepričana sem, da bi Saša stvar sprejela povsem drugače, če bi jo bili o svoji nameri obvestili.

Ker se mi zdi stvar moralno sporna, sem sklenila Saši priskočiti na pomoč z objavo na svojem blogu.

 1. mislim, da sta tako onadva, kot tudi jaz kasneje sfalirala []

5 Replies to “Saša Einsidler ogoljufana”

 1. @sasa: se strinjam s tabo kar se tice revije (oblikovanja in ignorance)… in ce sem iskren sem proti taksni politiki, kot se pac gre ta omenjena revija…
  osebno me je zmotilo pa to, da ta omenjena oskodovanka prihaja s taksnimi izjavami, kot ta, da je uboga revica ostala brez mleka – do tega, da kaj bodo jedli njeni otroci… – a se ti res zdi, da je to realno?! pomoje bi njeni otroci potrebovali hrano neglede na to ali je ona na plakatu ali ne – edino kar je tukaj je vidla, da bi lahko mogoce kaj izstrzila… in to je dejstvo!
  pomoje je vsem obrnilo zelodec, ko so gledal tisti njen samopomilovanja vreden nastop za 24ur.com… prosim, da si ga zavrtis v kolikor tega nisi videla – tko da… to je pa poden od podna iz njene strani – sorry, sam tko pac je…

  in ce greva razmisljat malo dalje… to zlorabo bi lahko uporabila v svojo korist na drugacen nacin – v koncni fazi se je pojavila po celi slo. – in je dokaj dober to za njeno promocijo – ali se ti to ne zdi? in vcasih je treba za promocijo tudi nekaj placat – nevem pa zakaj si folk jemlje pravico, da bi za vsako “sranje” dobil denar… razen tega da je objavljena njena slika na coverju – da je dala intervju za katerega je privolila in povsej verjetnosti se je strinjala s tem, da je za free – nevem – lahko bi drugace vnovcla to, kot to, da igra neko ubogo revico, ki se ji dogaja nevem kaksna krivica – v koncni fazi ostale mame “smrtnice” za denar delajo res HARD – kar pa se mi pri njej ne zdi lih to, da je za to res hudo trpela oz. da je sploh karkol naredila – najboljse, da pol kasira tudi za branje svojega bloga – v koncni fazi mora nahranit svoje otroke – namest da bi sla delat v fabriko pac kasira s tem, ce hoces brat njen blog… zdaj pa – ce bos ji ti dala kes za to da beres njen blog ji daj – in pomoje ce bi vedela ta revija kaksna je – dvomim, da bi zeleli sploh karkoli od nje… in dvomim, da bo se kdorkoli zelel imeti opravka z njo – ker pac, dolocene stvari se pozre in se enostavno gre naprej… in ce se jih ze pove za javnost naj bodo realne in ne z nekimi taksnimi z mlekom in lacnimi otroci…. AMEN;)

 2. @Vasija; mislim, da imaš prav, da revija lahko objavi njeno sliko na naslovnici in da jo najbrž lahko tudi postavijo na jumbo plakate in da s tožbo žal ne bo veliko dosegla, pa vendar ….
  Kar se mene tiče je tak način dela precej grd in ignorantski s strani revije, ki štarta na trgu.
  Sploh, če je tako, kot ti praviš, da je bila Saša naivna in ni ničesar iztržila … se ti ne zdi, da bi se spodobilo, da jo sploh v takšnem primeru lepo pokličejo, se ji zahvalijo in jo obvestijo o tem kaj se bo zgodilo?
  Ignorantsko s strani revije, če nič drugega!
  Sploh pa je reklama ena grših in izredno čipi narejenih, kar sem jih videla v zadnjem času. Očitno nimajo časa ne za oblikovanje, še manj pa za kakšen kratek klic in posredovanje ene same kratke človeške informacije o objavi slike.
  Sicer pa s takšnim načinom dela ne bodo daleč prišli .. konec koncev to ni trač revija, ampak nekakšna vzgojno izobraževalna revija za starše.
  Ne vem zakaj tako žolčen odziv na Sašo, ki je na svojem blogu le izrazila svoje mnenje? Konec koncev od kje pa ti tako dobro poznavanje odziva ženskega telesa na stres in s tem povezanim nastajanjem mleka?

 3. @sasa: no, z razliko paparacij scene je ona bila dokaj dober seznanjena, da se bo nekje pojavila, ko se je strinjala z intervjujem – sedaj pa ce je na coverju od revije ni tok nujno, da bi se morala za to posebi strinjat – nikjer pa ne pise, da ne smejo oni oglasevat svojega cajtnga – neglede na to kaj je na coverju od njega… lahko bi bil kdo drug na coverju, pa bi mu to celo prijalo, ker je to tudi ene vrste reklama za njega, ki fura neko javno zivljenje… tko da… ce si javna oseba je to del tega, da se pojavlas tudi na jumbo plakatih… zdaj pa – ce sam tega nisi znal iztrzit preden je do tega prislo je pa to tvoj problem – recmo raje, da je slaba poslovnica in po vrhu se dokaj naivna… in naivnost se pac placa oz. njej so to naredili za free – nihce ni hotu kesa od nje, da se je pojavila na coverju – z razliko kaksnega murkota, ki se sam placa za to… aleluja!

 4. @vasija; meni se ne smili, zdi se mi le, da ni profesionalno, če te podjetje ne obvesti o tem, da te bo videti vsepovsod po naši deželici.

Komentarji so izklopljeni.