Težave v programskih nastavitvah

Že skoraj 3 mesece bijem nerešljivo bitko s “peki”, ki so mi prodali neustrezen prenosnik.

Saj so prijazni in vedno, ko prenosnik dostavim z novo odkrito napako, ga z nasmeškom (resda ledenim) vzamejo nazaj, ga valjajo po rokah 2 dni in ga nato zopet z nasmeškom vrnejo. Kao popravljenega. Vedno se mi nasmejijo, me pozdravijo in začuda iz tikanja vedno znova prehajajo na vikanje. Če se jaz slučajno iz tedna v teden sunkovito ne staram … in mislim, da take sile še ni, potem je vikanje najbrž posledica dobrega sales treninga. Baje z vikanjem sprožiš obrambni mehanizem, ko skozi stisnjene zobe, osebe nikakor ne moreš poslati v karkoližetipadenapamet.

No, moj povsem nov (no, ja, je bil nov in od takrat še vedno ni zasijal v svoji polno delujoči funkciji) prenosnik pa še vedno zmrzuje, mi občasno podira baze (ker ob zamrznitvi ne morem nič drugega, kot da ga grobo odključim od vseh virov energije, luščijo se mu slovenski znaki (to so po treh obiskih le dokončno rešili), obrabljajo se tipke (ker baje s svojim načinom tipkanja, kjer uporabljam konice nohtov, notesniku stalno fizično škodujem in sem netipični uporabnik, ki ne more uveljavljati reklamacije), enkrat ne deluje DVD enota, drugič se baje (res baje) pokvari disk, ki ga je treba menjati, tretjič ne delujejo outlook, četrtič Outlook deluje, vendar računalnik zmrzne vsakič, ko odprem jpg file … Najhuje pa je, da jaz sploh ne razumem njihove brezmejne dobrote in dobre volje, ko mi res iz čiste ljubezni vedno znova popravljajo prekrasen računalnik, ki itak šiba (TO SHIBA) in ima naložen ohinsploh krasen program Windows Vista.

Danes je v moj nabiralnik prišlo naslednje pismo.

Dragi Skrbnik programov,

Lani sem nadgradila odličen program Fant 5.0 v Moz 1.0 in opazila, da je le-ta začel nepričakovano spreminjati že utečene plačilne module, omejuje rože in nakit, aplikacije, ki so v programu  Fant 5.0 zelo uspešno delovali.

Nadalje, program Moz 1.0 je izklopil kar nekaj pomembnih programov, kot na primer Romantika 9.9, toda naložil je neželjene programe kot na primer LigaSiMobil 5.0 in Kosarka 3.0.
Program Pogovor 8.0 sploh ne deluje več, HisnaOpravila 2.6 pa se je enostavno sesul.

Poskušala sem rešiti probleme z zagonom Godrnjanje 5.3, a žal brez uspeha.

Obupana

Draga  Obupana,

Zavedati se morate, da je Fant 5.0 zabavni paket, medtem ko je  Moz 1.0 operacijski – delovni sistem.

Poskusite vnesti ukaz  C:\PA_SEM_MISLILA_DA_ME_LJUBIS in poženite Solze6.2.
Moz 1.0 bi moral  potem avtomatično pognati aplikacije: Kriv_sem3.0 in Roze 7.0.

Toda  pazite, prepogosta uporaba zgoraj navedenega ukaza povzroči v programu Moz1.0 zagon Vedno_tiho2.5, Vecer_s_prijatelji7.0 in Pivo6.1.
Pivo6.1 je  zelo neprijeten program, ki oblikuje zvočne datoteke imenovane Glasno Smrčanje. Pod nobenim pogojem ne nalagajte programa Tasca1.0 ali novega programa Fant6.0. Te  aplikacije ne podpirajo programa Moz1.0 in ga bodo dokončno sesule.

V celoti gledano je Moz1.0 odličen program, a ima omejen spomin, nove aplikacije pa obvladuje zelo počasi. Zato razmislite o nakupu dodatne programske opreme, ki bo izboljšala njegove zmogljivosti. Osebno vam priporočam programsko opremo DobraHrana3.0 in SeksiPerilo5.3.

Vaš skrbnik programov

Vsaj kar se težav s skrbniki tiče in kompatibilnostjo programov, punco povsem razumem. Sploh, če je programe dobila naložene v paketu skupaj s hard ware-om na katerem piše TOSHIBA. Draga moja, povem ti, da TO prav nič ne Å IBA, še PRAV POČASI NE GRE!

6 Replies to “Težave v programskih nastavitvah”

 1. @Krena; vem, vem in hvala.

  @1danica; hvala za lepe želje in ja, sem se imela lepo, hvala. Ravno vrnila iz Aten. Leeeeepo! Aja, pa tudi računalnik, ki D.E.L.A. sem pustila doma. Seveda novega. HP-ja!

  @UrosG; hvala za sočustvovanje. Samo ne vem zakaj uni smeškoti zraven 🙂

  @RAdirka; Pade na tla??!!! No, pri tem še nismo, moja edina težava do sedaj je bila ta, da si nikakor nočem postriči svojih dolgih in očitno uničujočih nohtov.

  @z; HP, ja … zakon! Deluje, le da nisem niti približno želela v svoji družbi na izletu po Atenah. Torej nič poročanja iz Grčije, ne o Grčiji, ne o Grkih, še manj pa o HP-ju.
  Smo videli hišo. Lepa!!!

 2. sem bil prepričan da bo kaj iz Grčije….pa tudi o HP-ju….pa ni nič ze cel teden !!?
  No ja,pridita na gradbišče,na kofi…hiša že stoji !!!
  Upam ,da ste OK.

  z

 3. hej hallo, dober tale opsi programov. Ja boga mašinca. Nič čudnega, da je počepnila. Ja jaz se zadnja leta držim kar Dellavca, ki dela skoraj brez mene. Prej sem imela enega, ki mu ohišje ni zdržalo mojega premetavanja. najhujše je tisto, da med delom zaspim in mi pade na tla??? hej smeškotov pri tebi ne najdem in pišem ? In vsakič, ko ugasnem mojo mašinco se ta poveže na strežnik in pridno se vse tja prepiše. Pravijo, da je riziko, da jaz zgubim, razbijem ali dam plavati mojega Dellavca prevelika. lp RAdirka

 4. Sočustvujem s tabo – kar se računalnika tiče. Zdaj imam sicer mir, vendar vem, kko je, ko te pusti na cedilu – ponavadi ravno, ko ga najbolj potrebuješ. Lepo se imej!

Komentarji so izklopljeni.