Zodiak ni grozljivka

Tale film sem gledala že 2 tedna nazaj in pomalem mi uhaja iz spomina, vendar ker sem tako zaje*** in želim vedno naredti tisto, kar sem planirala in pri mojem blogu sem si zadala, da bom opisala VSE filme, ki jih bom gledala v kinu, potem bom to tudi naredila.

Zodiak je ime, ki me niti slučajno ne bi zvleklo v kinematografsko dvorano. Preveč diši po neki srhljivki. Tokrat sva se v Koloseju znašla sama s Tomažem, kar pomeni, da naj bi si ogledala film po najini želji. In ker v bližnji okolici časa, ki sva ga namenila temu, ni bilo nič bolj presunljivega, Tomaž pa je navrgel, da to ni grozljivka, temveč baje nekaj posnetega po resničnih dogodkih ….hmja, ….odločitev je padla …..pa si poglejmo.

Se spomnim, da se mi je takrat zdel film kar v redu. Ob odhodu iz dvorane sva se o njem pogovarjala in to je znak, da je v naju nekaj pustil. Ampak danes, ko se poskušam spomniti o čem je v filmu bilo govora, se spomnim le nekega preganjanja in iskanja, skakanja iz teme na temo, medlega konca …ok, je pač resničen konec, ki ga v bistvu ni …in pa po nepotrebnem razvlečene zgodbe z nekaj scenami, za katere ne vem, čemu so služile. Mene namreč močno jezi, če se v filmu nekaj dogaja …npr. pol ure dialoga neke prodajalke s stranko, potem pa ne stranka, ne prodajalka, ne trgovina, ne roba ….nič od tega nimajo vpliva na razvoj nadaljnih dogodkov. Čemu torej trošiti filmski trak?

Tak je moj vtis o tem filmu. Nedvomno pa je to eden kvalitetnejših filmov, ki jih ta trenutek vrtijo v kinu. Å e vedno pa prisegam na Zadnji poljub.

5 Replies to “Zodiak ni grozljivka”

  1. Joj, pa res. Itak Last kiss ni film, ki ga tipi gledajo sami ;), tako da mi je bilo takoj jasno, da ima tukaj prste vmes tudi Martina.

  2. Ha, Saša, jz sm pisu v ednini, ti pišeš v dvojini 🙂 Kako si vedela, da večinoma vse filme gledava skupaj 🙂 Ja bova ga pogledala, takoj, ko prideva z morja 🙂

  3. @Blaž, Last Kiss priporočam, je pa seveda odvisno od tega, kakšna zvrst filmov je všeč vama. Poglejta, pa bomo tako videli, če imamo podoben okus. Poglej si tudi Zodiaka, saj sploh ni slab. Kot sem zapisala, takoj po izhodu, sva se o njem pogovarjala in celo menila, da je dober.

    @Kreg, enkrat sem ob gledanju nekega filma, ki je govoril o povsem običajnih dogodkih in kjer se je na koncu zapisalo, da je posnet ali da je narejen na osnovi resničnih dogodkov, pomislila, da so Američani spet pogruntali, kaj je treba dodati, da ljudje množičneje rinejo ta film gledat. V bistvu pa lahko čisto vsemu,kar ni znanstvena fantastika nabiješ takšno nalepko, a ni res? Å e raznim butastim grozljivkam, najbrž. 😉

  4. Z Matejo sva velika filmofila, ogledava si vse novosti ki so v kinu in ki prihajajo v kino. Zodiaka sva gledala že enkrat lansko poletje ali jesen. Nama je bil všeč že zaradi resničnih dogotkov.

    lp

  5. Ravno danes sm si hotel, malce po piratsko, dopotegniti Zodiak, a sem se nato raje odločil za triler Disturbia, ki pa tudi ni bil nič posebnega…Na disku pa zaenkrat še počiva Last Kiss, ki sem ga prav tako danes našel na kolosejevi strani 🙂 ÄŒe ga priporočaš, ga bom pa pogledal takoj, ko bo čas.

Komentarji so izklopljeni.