Fovšija slovenska

Zadnjič poslušam na radiu anketo o zadovoljstvu državljanov z delom naših poslancev in se mi skoraj zaleti od šoka nad neumnim vprašanjem. Å e dobro, da niso najeli agencije za tržne raziskave! A res kdo misli, da se med slovenčki najde kdo, ki misli, da naši poslanci delajo trdo in temeljito?! Če pa že in če ni to slučajno najnovejša ljubica kakšnega od visoko letečih vladnih osebkov, potem se tega definitivno ne upa izustiti, saj bi ga okolica poslala najmanj na otok gobavcev.

Torej ljudje na ulici so itak izjavljali pričakovane stavke, kot je “Sam velke gnarje služjo, delajo pa itak nč…”, seveda pa ni bilo junaka, ki bi morda razmislil in povedal kaj konkretnejšega in s prstom pokazal na konkretno nalogo in ob tem razložil, kako bi sam zadevo opravil mnogo bolje, zraven pa seveda samozavestno pripomnil, da bi sam za narodov blagor žrtvoval svoj prosti čas in za svoje delo sploh ne želel plačila.

Ne, ne, nihče niti v ožjem, ne širšem sorodstvu se ne giblje niti v približni bližini kakšnega od poslancev. Tudi mene to delo ne zanima, ne se bat. In če prav razmislim, tudi jaz ne morem reči, da bi lahko kategorično zagovarjala katero koli od letos opravljenih in širši javnosti znanih zadev, ki so bile peljane s strani teh vrlih gospodov, a vendar me moti, da množica pljuva kar tako povprek, ker jim gre v nos denar, ki ga služi nekdo drug. Če ima nekdo visoko plačo (sicer lahko itak v nedogled debatiramo kaj je visoko) potem njegovo delo itak nikoli ni dovolj dobro opravljeno, a ne?!

3 Replies to “Fovšija slovenska”

  1. @Petra; točno tako

    @Pepi; tudi jaz mislim, da imajo poslanci kar precej dela …. vprašanje je sicer kako učinkovito ga na koncu opravijo 🙂 … ne, ne, hecam se! Strinjam se s tabo. Pa saj je podobno čisto pri vsakem poklicu, tiste na višjih položajih, z višjo plačo itak vedno vsi pljuvajo in kritizirajo in vidijo le tisto lepo plat. Vsak vidi le titulo in dober denar, a nihče se ne vpraša koliko znoja je bilo prelitega še preden je kdo do položaja prišel in koliko brc ta oseba dobiva vsak dan. Sicer pa ima vsak enako možnost, kajne? Le zakaj tisti, ki ima toliko za pripomniti že ni na položaju, ki ga kritizira in zadeve uredi na boljši način?!

  2. Zadnjič mi je nekdo, ki dela v DZ, dejal, da je služba poslanca naporna in da je bil zelo presenečen nad obsegom dela, ki ga morajo opraviti. Ljudje namreč mislijo, da poslanci samo sedijo v poslanskih klopeh in berejo časopise, v resnici pa je veliko dela treba opraviti v okviru različnih delovnih teles, predelati je ogromno zakonodaje z najrazličnejših področij. poleg tega pa je treba biti aktiven tudi na svojem volilnem območju. Grem staviti, da bi 99% ljudi, ki trdijo, da poslanci samo služijo velike denarje, to službo pustilo v zelo kratkem času.

  3. Jaz mislim, da je tudi poslanska služba kot vsaka druga. Se pravi, najdejo se “delavci,šefi, vodje,…” ki bi se raztrgali za službo, dobesedno garajo in njihov elan ni odvisen od količine denarja, ki ga prejmejo. In so so takšni, ki povsod hvatajo krivine…

Komentarji so izklopljeni.