Grrrrrr!

Takole pravim tudi jaz!

Včeraj sem spet igrala taksista …. torej iz službe na hitro skok v avto, do mojih staršev, Jaka uleti v avto … prej na zadnji sedež zabriše svojo gromozansko tenis torbo, ki žal sploh ne gre v prtljažnik mojega Minija, moja mama pa za njim vleče kup njegovih cunj, iz katerih se je že doma preoblekel v športna oblačila za trening. Ker se nama mudi, ona vrže obleke v prtljažnik, midva pa se že pripenjava in rineva avto iz dovoza na cesto.

Na trening 5 minut zamudiva ampak na cesti je res noro in nikakor ni šlo drugače. Jaka je živčno vlekel torbo iz avta in vanjo hkrati trpal, res trpal svoje kavbojke, majico in jakno. Ko sem ga želela umiriti in oblačila malce zložiti, je sestavil uno faco … uno … ma saj veste, ki je značilna za mulce med 11 in 18 … mogoče celo 20 leti 😉

Jaz sem se peljala nato naprej proti BTC-ju, po Jako pa je prišel moj svak. Peljali so ga na hokejsko tekmo. Vse ok, če me ne bi kakšno uro po zaključku treninga klical Tomaž, ki se je družbi pridružil. Klical me je z unim glasom ….. unim saj veste, ki je značilna za dedce, ki so že 10 , 15 ali celo 20 let v resni zvezi: “Kje maš od tamalga superge?”
“A? Kakšne superge? Jaz nimam nobenih superg!”
“Ja, tukaj ima samo te teniške!”
“OK?? In kaj imam jaz s supergami?”
“K J E  J I H  I M A Å  ?”
Pa je on čisto gladek, kaj imam jaz s supergami od tamalga?! Nimam jih nikjer! Sem tik pred vhodom v kinodvorano in dajta mi mir s supergami!

Superge so bile pravzaprav v Miniju nekje na dnu prtljažnika. Jih je pozabil stlačiti v torbo.

Danes zjutraj doma naslednja zgodba;
moj mož in podoben glas …uni saj veste …: “kje je moja črna jakna?”
“Ktera črna jakna?”
“Una, ki mi jo je tamal zaplenil”
“Kaj imam jaz s to črno jakno?” …. in tako naprej

Jakno SMO očitno izgubili. Ne najdemo nikjer.

Bistvo je, da sem v obeh primerih dežurni krivec JAZ.
Prvič baje zato, ker tamalmu nisem POMAGALA pri pakiranju iz avta. ??????!!!! POMAGALA! Sem pomagala! In poleg tega POMAGATI pomeni nekaj, kar je dodano in se reče HVALA, HVALA, HVALA. Pomagati ne pomeni nositi odgovornost in biti kriv, če se ne POMAGA do skrajnega konca.

Drugič sem kriva zato, ker pač nekdo mora biti kriv in Jaka pojma nima kje bi jakna lahko bila in zatrjuje, da je on ni imel oblečene, Tomaž pa je to jakno ravno dal Jaki in se je s tem znebil odgovornosti zanjo. Torej???!!

4 Replies to “Grrrrrr!”

  1. Tole o dežurnih krivcih je bilo pri nas v srednji šoli prav zanimivo. Bil je sošolec, ki je bil vedno kriv. In na koncu, ko je profesor vprašal “ko je bil – ah ja Zupanc” 😀 😀 Žal je tako, ko ti je dodeljen status dežurnega krivca, se tega težko znebiš.

Komentarji so izklopljeni.