Jakna je skrivnostno poniknila

in pri tem je moja krivda popolnoma jasna in logična.

Tako nekako bi vse skupaj razložil inšpektor Monk: v torek zvečer so se Tomaž, Jaka in Saša sprehajali po mestu, vsak je imel zaradi prihajajočih hladnih dni oblečeno svojo jakno, seveda tudi Jaka tisto novo črno jakno, ki jo je ravno tisti dan “iztržil” od Tomaža. Zvečer, ko so se pripeljali domov je vsak tako kot ponavadi dal svoje oblačilo na običajno mesto: Tomaž je svojo temno sivo jakno obesil na vogal stopnišča, Jaka jo je vrgel čez kavč, Saša pa je svojo jakno v močno ciklamni barvi obesila na obešalnik in jo postavila na stojalo za jakne.

Naslednje jutro je Tomaž že ob 6h zjutraj odvihral v službo. Å e ves zaspan je z levo roko segel po jakno na mesto, kjer jakne ponavadi visijo … jasno na stojalo in obešalnike in zagrabil jakno v močno ciklamni barvi.

Jaka in Saša pa sta kot ponavadi norela, ker sta ponovno lovila zadnje minute pred odhodom v šolo ….. Saša je trogala kupe torb v avto, medtem ko je tulila Jaki naj že pograbi svojo jakno in se že spoka v avto. Seveda je Jaka pograbil temno sivo jakno, ki je visela na vogalu stopnic, ker je to najbližje izhodu. Ker Saša res ne komplicira in je hotela le v pravem času dostaviti Jako v šolo, je pograbila edino možno jakno, ki je še ostalo v stanovanju – črno jakno, ki je ležala na robu kavča.

V sredo se je v službi dogajalo kup stvari in zadeva je tam še malce zamegljena in nejasna, a dejstvo je, da je Saša ob koncu službe spet drvela, ker je morala Jako peljati na tenis, zato je na skupnem obešalniku v službi pograbila svojo jakno ciklamne barve in  ……. Jasno, ne?!

Edino kar ostaja še vedno težka uganka za inšpektorja Monka je to, kaj se je zgodilo… opsa: kaj je Saša naredila s tisto “odvečno” črno jakno.

  • Jo je tako kot ponavadi pozabila v avtu, sedaj pa se boji priznati resnico in jakno skriva?
  • Jo je iz jeze, ker nihče doma ne pospravlja in pod vplivom oddaje o varuškah, ki mečejo nepospravljene stvari v smeti, tudi ona poslala na smetišče?
  • morda pa jakna še vedno visi v službi in je Saša le zmedena ..tako kot ponavadi … in je ni opazila.

Ampak tudi to bo Monk kmalu razrešil 😉

2 Replies to “Jakna je skrivnostno poniknila”

  1. Mene tud, ampak kar je res je res …moja jakna je ciklamne barve in jaz sem kriva … 100% … 🙂
    In jakne še vedno ne najdemo! Grrrr!

Komentarji so izklopljeni.