Hoja v krogih

Kako ukrotiti mulce, ki rjovejo, tulijo, se obmetavajo s copati ali celo kakšnim tetrapakom jogutra in so oh in sploh ene male zveri?! Najbolje, da se jih da za rešetke! In če so mulci stari med 6 in 14 let?

30 let nazaj nas niso ravno tlačili za rešetke, so pa pobrali idejo, ki sem jo jaz, najbrž pa tudi “oni” pobrala v ameriških filmih o zapornikih. Se spomnite kaj počnejo zaporniki med odmori? Hodijo v krogih. A mogoče pa to ni ravno iz filmov o zaporih, ampak iz filmov o koncentracijskih taboriščih … ja, ja tam so zagotovo morali krožiti in korakati en za drugim.

Jaka obiskuje isto šolo, kot jaz. Ista stavba, iste učilnice, igrišče, druge učiteljice …no, dve isti, ki sta imeli tudi mene … drug ravnatelj, drug sistem … zanimivo za obujanje spominov.

Nekaj podobnosti obstaja … tako kot mi, imajo tudi sedaj med določenimi urami le 5 minut časa za selitev iz razreda v razred in pripravo na naslednjo uro. A poleg tega imajo vsake toliko časa malce daljši odmor .. 10 ali celo 15 minut .. ne me vprašat kdaj in zakaj, ker ne razumem najbolj sistema, a povrh vsega imajo še 20 minutni odmor, ki mu rečejo Rekreativni odmor.

Aha, ta bo tisti, ki smo ga mi imenovali ODMOR, ki je pri nas trajal 15 minut in je bil namenjen malicanju.

Malico smo pojedli hop-cup, v dveh minutah, takoj zatem pa smo MORALI vsi na hodnik in delati kroge. Res, hodili smo v krogih! Bedasto do amena! Vedno se mi je zdelo maksimalno neumno vendar vse do današnjih dni smisla temu nisem našla.

Ja, sedaj mulci ne krožijo več. Pojedo malico, nato pa vsi ven, na dvorišče! In kaj počnejo tam? Podijo se, pretepajo, mečejo torbe po tleh, vlečejo za lase … no, nekateri se celo pogovarjajo, skrivajo …

Ja, bi rekla, da je morda res pripravnejše in predvsem varnejše, če bi jih spet nagonili napotili k arestantskemu španciranju.

One Reply to “Hoja v krogih”

  1. heh, mi smo tudi imeli rekreativni odmor. ampak je bil na vrsti PO glavnem odmoru, enkart po četrti šolski uri ali kako že… so nas pa spustili ven takrat, ja, ampak ni bilo hujšega, očitno smo odrasli brez posledic.

Komentarji so izklopljeni.