In kaj, če odide tisti na katerega stavimo?!

To, da nič ni večno, nam je že jasno. Å e dobri1 zakoni razpadejo, eden od partnerjev ljubi premalo, drugi mu gre na živce – mogoče niti ne, a spozna nekoga, ki mu/ji je všeč še bolj -. pomaha v slovo in odide. Tako enostavno? Japajade! Nekaj grdih besed najbrž pade celo v najboljših družinah, a konec koncev se svet vrti po svoje in slej ko prej se vihar umiri in vse spet teče po umirjenih vodah.

Zakon, služba -. resda nista čisto primerljiva, a vendar gre v obeh primerih za relacije med ljudmi in ko se tukaj zalomi, je lahko le hudo ali hujše, lepo ponavadi ni.

Eden vedno ljubi bolj kot drugi -. tako pač je v življenju. Tudi v službi je nekdo bolj zavezan, bolj zaupljiv .. če hočete bolj “ljubi”, kot drugi. “Izdal me je”, so bile besede nekoga, ki ga je zapustil – le zapustil, človek, ki mu je zaupal, na katerega je stavil in bil prepričan, da bosta skupaj še veke vekov. Izdal?

Pred sedanjo službo in pred svojo porodniško, sem bila zaposlena v srednje velikem računalniškem podjetju. Tam nisem bila od samega začetka, a prišla sem dovolj zgodaj, da sem šla tudi skozi zgodnja obdobja razvoja, ko se relacije med ljudmi najbolj utrdijo. S svojim nadrejenim, ki je bil še mlajši od mene2 sva šla skozi obdobja, ki so naju utrdila, naučila mnogočesa in predvsem povezala. Krasno obdobje -. ga ne bi nikoli menjala. A obdobje zanesenosti, nekega timskega entuzijazma, mogoče celo naivnosti je minilo, prišlo je obdobje rahle naveličanosti, rutine, kasneje dolga bolniška zaradi rizične nosečnosti, porodniška in razmišljanje, da je čas za spremembo. Brez slabih misli, brez zamer, brez grdih besed. Enostavno sem si poiskala novo službo in stari odšla le še pomahat v slovo.

Vsi so mahali in se smejali, le moj šef tega ni prežvečil tako dobro, kot sem naivno pričakovala. Å e leta za tem je kuhal zamero in ob vsakem najinem srečanju težko zdržal v moji bližini. Sem tudi jaz njega izdala?

Å ele po nekaj letih, ko je tudi on “izdal” svoje in zamenjal službo, je dojel, da menjava službe ne pomeni ravno izdajstva, le drugo pot in drugi križ, ki si ga naložimo na ramena.

In kako ste kaj vi reagirali, ko je nekdo “izdal” vas?

  1. no, navidezno dobri []
  2. že jaz sem bila precej zelena []