Invazija Oliverjev?

Nekaj čudnega se dogaja v Hollywodu, vam povem!

Itak zadnja leta snamejo le še pravljice1 v stilu Harry Potterja, Gospodarja prstanov, Piratov s Karibov itd.

Poleg tega imam občutek, ko se navdušijo nad enim igralcem, ga potem vtikajo v vse filme in npr. sedaj kar v dveh filmih igra Meryl Streep, ki je mimogrede odlična igralka, opažam pa da prihaja obdobje mojega ljubljenčka Clive Owen-a.

A vse to ni nič v primerjavi z očitno popularnostjo imena Oliver za vse vloge dojenčkov in otrok. V zadnjih treh filmih so vsi otroci nosili ime Oliver. Halo?!

Bivši; namesto imena Hakim za svojega prvorojenca izbereta povsem všečno ime Oliver.

Invazija; Oliver – itak idealno ime za sina glavne igralke.

Postreli jih!; dojenček, ki ga premetavajo sem in tja mora nositi nadvse popularno ime – Oliver.

In če bo v naslednjem filmu spet nastopal Oliver … potem obljubim, obljubim, da bom svojega naslednjega sina imenovala tako …. če mi ga bo le boh dal.

 1. ki mi po pravici povedano gredo na živce []

3 Replies to “Invazija Oliverjev?”

 1. Se vzdržim razprave o imenih. Te so ponavadi burne, … ampak tako kot imajo vsake oči svojga malarja, ima tud vsako ime svojega “oboževalca”. No, vsaj starše, če ne drugega…

  Drugač pa mi tale novodobna imena ne sedejo. 🙁

 2. Sem šla pogledat malce statistiko in še vedno ima največ slovenskega življa tista stara imena Franc, Janez, Marija in Ana … a prav zanimiva so nova imena, ki so se prvič pojavila po letu 1990
  Tam je na prvem mestu Tian. A??
  Ok, jaz poznam Tiam-a za Tian-a pa še nikoli slišala pa največ da jih je?
  Potem pa so še “zvezde”, kot Endrit, Džan (in to ne z Đ), Elias, Kimi (takole se je imenoval naš pokojni sosedov maček)) …. ali pa za ženke Ronja, Enya (sa ipsilon) :), Blerta …jao, jao, pa imam potem že raje Oliverja pa četudi se od zdaj naprej pojavljajo v vseh ameriških filmih.

  Aha, še link na spletno stran:
  http://www.stat.si/imena_top_imena_nova.asp

Komentarji so izklopljeni.