Grem sedet za OKROGLO mizo?

Baje. Jutri. CD, knjižni sejem ob 5h. Povabil me je Marko Crnkovič. In to brez posebnih vez in poznanstev, le tistega Porshe-a mu pripeljem domov pa smo kvit.

Ah, Marka Crnkoviča sploh ne poznam … no, poznam njegovo delo, saj ga berem že nekaj let. Ne le njegov blog, tudi kolumne v Sobotni prilogi Dela sem zelo rada brala in se pogosto privoščljivo1 nasmihala ob njegovih pikrostih, s katerimi ni prizanašal niti prijateljem2.

Na njegovem blogu sem parkrat3 komentirala in drugače “delovala v ilegali” in bila zelo presenečena, ko sem nekaj dni nazaj prejela mail, s katerim me vabi na debato imenovano Blogi in zasebnost. Baje me bere?! Halo?! Nič, nič, mi je v čast, kaj pa drugega. Pridem, valjda … samo še k Babsi prej skočim4

Baje tja5 pride tudi med blogerji zelo “priljubljena” Sabina Obolnar in baje zelo neposredna blogerka Katarina Žarki.

Uf, in ne le da postajam “zvezda”6, postajam tudi predmet slovenske nevoščljivosti in težke debate. Zakaj jaz, zakaj ne ona, zakaj ne oni, zakaj le 3, zakaj le ženske, kdo je izbiral, kakšna merila ….. ojojoj! Ja, porshe-a v garažo Crnega pa boste naslednje leto vi na vročem stolu. Sicer pa od branja teh komentarjev naprej se tudi sama sprašujem katera vloga je namenjena meni. Lani so bili v tej debati7 vpleteni Had, Dajana in Robi …. letos pa druge tri konfliktne, zanimive, razburljive, ošabne, prevzetne ????

Bi mi kdo še to zaupal zakaj za vraga je tako pomembno, kdo bo tam? Se kaj potem zgodi? Nam bo kura več jajc znesla ali bo paradižnik drugo leto bolje obrodil?

Vsekakor bom o tem pisala pa boste sami presodili, če se drugo leto izplača pogledati med Masseratiji.

 1. priznam, kaj pa čem []
 2. ki najbrž to potem niso več bili 🙂 []
 3. res parkrat []
 4. al pa ne, ker je ura takšna čudna []
 5. pa ne k Babsi []
 6. oh, ja []
 7. ja, ja, sem pa šla googlat zdaj []

20 Replies to “Grem sedet za OKROGLO mizo?”

 1. @nick, hvala. Tokrat mislim resno, saj se res že nekaj časa ubadam s to besedo “izgleda”. Iskala sem po slovarjih in prišla ravno do tega, kar pišeš ti, da obstaja le besedna zveza “videti je”.
  A meni še vedno bistveno bolje IZGLEDA, če uporabljam besedo “izgleda”, saj se mi uporaba besedne zveze “videti je” NE VIDI 😉

 2. Å e vedno pa ne vem, zakaj mi je vedno znova za napačno označevalo besedo “izgleda”.

  videti je

  izgledati je podn germanizem pod podnom

  chüss

 3. Vraga, pa slavist. Imam, no ja, imel sem, tehniški poklic. Morda sem zato še večji picajzelj. Hvala, ker nisi ponorela.
  Za zaključek te pravopisne debate še izjava te iste profesorice, ko je sošolec pisal šolsko nezadostno in je protestiral, ker so mu manjkale samo vejice. Ja, je rekla; ampak jih je mnogo. In dosti muh je slonova smrt. Dobra, ne? Jo večkrat uporabim. Narekovajev pa tokrat ne, sem samo pomigal z obema rokama. Da izgledam bolj sproščen. Evo, kaj vse se človek med šolanjem nauči.

  Imej se lepo in sproščeno! Bom še kdaj kaj prebral.

 4. Porsche, ok, porsche 🙂 Sedaj se pa vidi, da sem le blefirala, kajti, če bi ga res kupila, bi najbrž znala ob polnoči zapisati vse s-je in c-je

  In popravljanje slovničnih napak zame ni zloba, prej dobronamernost. Hvala. Sicer sem precej tečna, ko pri drugih vidim izpuščanje j-jev ali kakšne zajterke ipd., in svojega mulca (ki tudi piše blog) stalno nekaj prcam okrog slovničnih napak ….. poleg tega bi rekla, da mi je popolnoma jasno in bi (najbrž, čeprav ne bi dala roke v ogenj 🙂 ), če bi me prav konkretno vprašal kako se napiše nadaljnjih, napisala to z dvema j-jema, vendar, ko roka teče po tipkah in razmišljaš predvsem o vsebini, pozabiš in izpuščaš c-je in j-je, kot po tekočem traku.

  Sicer pa; nekoč sem na tem vražjem kompjuterčku (ali ima to veze z internetom) imela tako urejeno, da mi je označil napačno zapisane besede in sem lahko naknadno natlačila vse j-je, kjer koli so že manjkali.

  In od tam sem celo nekaj pametnih odnesla. Npr. nikoli ne bi pisala kjer koli narazen, a od tam naprej to počnem. Å e vedno pa ne vem, zakaj mi je vedno znova za napačno označevalo besedo “izgleda”. No, pa mi pvej Duko slavist, kaj naj zapišem namesto tega?! 🙂

 5. Porsche, Saša, porsche. Je nemški avto. (Ferdinand Porsche, med drugim tudi oče hrošča in dr.h.c.) Že preminil.
  Å e ena malce zlobna: “nadaljnjih” se piše z dvema “j” – glej levo spodaj. To mi še vedno pade v oči, ker me je zaradi tega z naveličanim zamahom roke odslovila profesorica slovenščine (v bistvu dobra duša), ko sem pri šolski nalogi zapisal le enega in potem protestiral zaradi rdeče oznake. Tega je že…ohoho!, ampak kakšna stvar človeku ostane. Zanimivo, čeprav je povsem nepomembna.

  Na ta blog sem – kot tudi na vse druge, če sem iskren – priletel naključno, preko nekega linka (sicer sovražim angleške izraze za pojme, ki imajo tudi slovensko ime, ampak to je pa ?), ne da bi v bistvu vedel, kaj blog !! sploh je. Me pa prav veseli, da se da še kje prebrati ŽENSKO razmišljanje. Ti (smem reči tako?) praviš babje. Se tudi sliši v redu.

 6. Mislim, to je tipičen primer motenj v komunikaciji…jaz bi čist resno porshe-ja vzela…brez heca… Kaka kvota? Kaj pa veseli december in obdarovanje? 😉

 7. Val, nekaj je en snemal, ampak ne vem točno za katero žnj postajo. Katarna je vzela telefonsko, tako da predvidevam, da bo poprosila za posnetek in ga bo dala na blog.

  A hec da je bil? Å ment, jaz pa čisto resno ponujam Porshe naokrog. No, zdaj si malce zamudila, ker je kvota že porabljena. Bo že še priložnost, ti se kar še vztrajno okrog mene smukaj 🙂

 8. Saša, a ste kaj snemali? Bi me zelo zanimalo pogledati…
  Tale z avtogramom je pa hecna 🙂 Sicer jaz ga tudi še nimam 🙂
  Tisto, da ti ne bi bilo treba govorit, je bil pa hec… Btw A ti meni porsheja kupiš? Ma te poslušam tudi en teden skupaj, ti samo pripelji to mašinco…aja pa črne barve bi bil idealen 🙂

 9. Chef, šment res ne vem kaj je natvezila Crnkoviču, ampak ni moglo biti kaj močnega, ker je kar nekaj v mikrofon zmomljal …kao delo ali nekaj podobnega.
  Jaz sem kar vzporedno z njegovim momljanjem butnila v svoj mikrofon, da jo je postalo strah. Ah, brezveze se poglabljat! Pa sem upala, da se mi bo pokazala, kot povsem normalna in človeška.

 10. Bi se oglasil …pa bo …. ej, to je že mimo, to smo oddelali.
  Znana? Oh, oh, ja, ja ….
  Na koncu, ko itak nihče od poslušalcev ni želel ničesar vprašati, je k nam pristopilo mlado dekla z majhnim blokom in svinčnikom v roki in jaz sem veselo rekla: “A avtogram bi rada? Ja, ja, takoj!”
  A ona sploh ni hotela tega 🙁
  Nič, še bo treba pisat o Janši, Queenih, Mariu Galuniču pa Osenarjevi, da dobim čimveč klikov …potem pa mogoče drug let 😉

 11. Ja bravo, od zdaj naprej berem novo znano blogerko 😀 Bi se oglasil pogledat, pa bo treba še kakšne vaje naredit, ker me kmalu čaka en brezvezen izpit. Tako da, veselo in zanimivo debato.

 12. Eto še tko na hitro, ker mam res nafula za delat ;);
  @ Chef; če ni porshe tisti razlog, so pa morda kosmate noge? 🙂
  @Karmen; hvala za prijazne in spodbdne besede
  @Val; sedaj bi pa že lahko vedela, da tole “pa še govorit ti ne bo treba” ni pravi atribut. Govorim ti kadar češ, kar češ in plačam še porshe-a, če je treba 🙂
  @Katarina; se veselim, da se bova spoznali še pred Bložičem in se tam ne bom počutila preveč izgubljeno.
  Pa ne ogrevaj se preveč, saj ni nič odvisno od tega …. ej, pride pa mine, vmes pa niti ne boli tako, kot injekcija 🙂

 13. Nuša; joj, se oproščam. Sem mislila, da je in se vsaj naskrivaj nekako poistovetila z njegovo vlogo. Sem si rekla, da jaz pašem na sedež nekoga, ki ni prav razvpito znan, saj mi še zdaj ni prav jasno kako je Crnkovič izbral mene.

  V blogerskih krogih nisem prav srašansko znana (vsaj jaz ne vem, da bi bila 😉 ) nisem konfliktna, tudi moj blog ni blazno tendenciozen … rada sicer povem odkrito, pičim, a ponavadi s kakšnim poskusom biti duhovita.
  In načeloma se strinjam s predlogi, ki so jih nanizali na strani Crnkoviča. Npr. Simona Rebolj je odličen pisec, tudi dovolj pikra in direktna, sama bi izbrala Karmen, ker mi je všeč njena iskrenost, duhovitost in kreativnost in ker se mi zdi topla in prijazna oseba. Osebno imam rada Val, ker razmišlja zelo podobno kot jaz 🙂 in ker ne poskuša biti prepametna pri svojem pisanju, konec koncev pa tudi ne vidim razloga, da bi v tem res sodelovale le ženske.
  A kaj; verjamem, da je Marko razmislil in se tako odločil iz pravih razlogov in ja, polaskana sem in zdi se mi fino in lepo.

  Kaj bo? Pustimo se presenetiti. Ne grem k frizerju, to je bila le šala, (Barbi, ne me čakat 🙂 ), ne pripravljam se na govor, kajti rada sem popolnoma spontana in ….grrrr oooooogromno dela imam danes v službi in ni časa za razmišljanje o tem.

 14. ej, ko me meni poslal meil sem ga poklicala in vprašala, če me kliče zato, ker mi bo dal kaj denarja 🙂 🙂 potem mi je povedal, za kaj se gre.

  pa me sploh ne zanima kaj drugi mislijo o tem, komaj čakam, da se spoznamo, da kakšno rečemo (vadim govor že tri dni) o tem, kaj in zakaj in čemu pišemo.

  upam, da na kavo pol ure prej ne bom zamudila. to bi mi blo pa res žal. sicer se bom pa že v avtu ogrevala.
  grizem pa ne. pa tudi ošabna nisem, lahko sem pa preveč neposredna. 🙂

 15. Sicer se strinjam, da zna biti Robi konfliktna oseba ;>, ampak na okrogli mizi pa ni sodeloval. Bil pa je Gušti. 😉 (Robi je bil med občinstvom.)

 16. hehehe super bo tole! Izbira se mi zdi prav posrečena 🙂 Zna biti napeto…se ve, za koga jaz navijam (četudi se kao trudim biti nevtralna 😉 ) Btw za porscheja ti jaz zrihtam kaj več kot okroglo mizo 😉 Pa še govorit ti ne bo treba 😉

 17. Nobene od udeleženk ne vidim kot ošabne ali prevzetne in vesela sem, da boste dobile možnost kaj povedati tudi na drugačen način. Povabljene ste zato, ker pišete osebno, dobro in iskreno.

  Žal vas ne morem pridet gledat, ker sem bila že v sredo na Sagmeistru, pa danes zvečer grem na zabavo. Ampak ti želim da ne boš imela treme (itak da je ne boš imela), da se boste dobro ujeli in boste pokazale (skupaj z moderatorjem) gospe Sabini in publiki, da niste samo naegotripane stereotipne blogerke, ampak tudi čustvene in pametne ženske.

 18. Mislim, da bi bil za tako okroglo mizo jaz bistveno bolj primeren. Tako.

  No, resno: mi je prav žal, da verjetno ne bom mogel uletet 🙁 Pa da se ne boste Obolnarici preveč pustile, hehe.

Komentarji so izklopljeni.