Je možno, da teroristi gledajo Hollywoodske filme?

Včeraj je v Afganistanu skrajnež raztrelil sebe in še kup nedolžnih ljudi.

V nedeljo sem v Koloseju gledala odličen film s prav takšno tematiko. Ideja o samomorilskih napadih ni prav nič inovativna, a me je vseeno zbodlo, da se ravno, ko po svetu začnejo vrteti film, ki za čuda kritično opisuje ameriško politiko in poskuša teroriste prikazati kot ljudi s čustvi, zgodi tako velik tragični napad.

Je mogoče, da tak film spodbudi in pohitri njihove planirane napade?

4 Replies to “Je možno, da teroristi gledajo Hollywoodske filme?”

 1. Imperializem se žal še ni končal, zamenjal pa se je imperij. ÄŒe so prej vladali kralji, sedaj vlada denar. In ta je žal najslabši vladar do sedaj.

  p.s.: Verjetno gledajo kitajske piratske kopije.

 2. Vanja,
  za napade niti slučajno ne krivim filmov. Gledala sem film, ki mi je bil zelo všeč, ob katerem sem se zamislila in še dva dni zatem premlevala vtise. Potem slišim o tem napadu in ker tako ali tako o vsakem filmu, ki si ga ogledam v kinu, zapišem svoje vtise, sem tokrat združila opis filma z zgražanjem nad dogodki, ki se dogajajo v svetu.
  In na koncu je postavljeno vprašanje in ne trditev.

  Pravim, da se je imperializem že davno končal? Kje? Kdaj? Pri najboljši volji ne morem pogruntati, da bi kdaj v življenju rekla, da se je imperializem končal. Saj se je kajne? 🙂

 3. Ne, ker so s svojimi blaznimi, fanatičnimi in norimi idejami, vedno korak (ali bolje dva) pred nami. Žal 🙁

 4. Komu ti teroristični napadi najbolj koristijo? Kdo zaradi “terorizma” najbolj profitira v smislu nadvlade na svetom? Ko si boš odgovorila na ta vprašanja, ti bo marsikaj jasno in ne boš za teroritične napade krivila filme, ki vsaj malo poskušajo gledati na problematiko “terorizma” in “imperializma” tudi skozi oči “sovražnika”. Pa še nekaj, terorizma brez imperializma ne bi bilo. Praviš, da se je imperializem že davno končal? Poglej ta svet še enkrat.

Komentarji so izklopljeni.