Kalimera Atene!

Prvič smo obiskali Atene. Pravzaprav smo bili sploh prvič v Grčiji.

Če smo brez turističnega vodiča preživeli Barcelono in Å pance, bomo pa še Atene in Grke in tako smo se ponovno podali v avanturo kar sami. Jah, s temi agencijami je tako, da v glavnem ves čas izleta bebavo hodiš za dvignjenim dežnikom, kar naenkrat ne poznaš več tujih jezikov, ne znaš več sam poiskati niti poštnega nabiralnika, vodiča pa sprašuješ tudi to, kje je najbližji WC. Zjutraj vstajaš skoraj tako, kot za službo, tebi najbolj dolgočasne muzeje si ogleduješ hudo podrobno, saj je dodatno izobraževanje o razmnoževanju čebel še vedno boljša možnost, kot stopicanje in čakanje pred zaprtim avtobusom, najboljših čevljev na tem planetu pa si nikakor ne moreš kupiti, čeprav so znižani za 50%, kajti dežnik tvoje vodičke se uspešno premika v smeri naslednje cerkve, ki te ponovno zanima prav toliko, kot prejšnji muzej zgodovine izdelave čebelarskih panjev. Naka, jaz se tega ne grem več.

Ja, no, takšna samostojna organizacija ima tudi nekaj šibkih točk, npr. da je tisti1, ki je rezerviral hotel kriv, da ta v resnici izgleda vsaj 200 let starejši, kot je prikazan na spletni strani. Totalno ofucano pohištvo in kopalnico iz časa mojih babic, je rešila prenovljena in res lepa zajtrkovalnica, kjer se je bohotil eden najboljših zajtrkov ever. Od marmelade, meda, pa do sirov, salam, zelenjave, sadja, kompotov, slaščic, pit, burekov, kosmičev pa vse do slastnih sirovih in jabolčnih zavitkov ter seveda rogljičev ter celo mlečnega riža, se je bohotilo na široko razpotegnjenem pultu v sredini aristokratske erstavracije. Poleg tega je hotel in njegovo relativno visoko ceno opravičevala tudi njegova izjemna lokacija. V samem centru mesta, pljunek do Plake in Akropole, drug pljunek do nakupovalnih ulic in tretji do področja z najboljšimi restavracijami.

 1. se sprašujete kdo, kajne []

11 Replies to “Kalimera Atene!”

 1. ah ne ne. aparat pa nima nobene veze s poroko. jst bi ga tudi z aparatom oženla. na tadrugi fotki s fotrom je prav sladek. sploh pa aparat ne kvari njegove podobe ampak jo samo dopolnjuje.

  ja žuri še pridejo… 😀 mogoče sem narobe povedala, nisem mislila da pridejo z vizualnostjo kot samo, pač pa ker zgleda (tudi po blogu) fajn fant zapovrh pa še lušten bojo še “težave”.

  Ne ne, sem stara 17. Ampak trenutno mogoče res v napačno smer. Ata ima, pa čeprav trenutno živi po bolnišnicah in toplicah 😉

 2. @Tuna, sem šla pokukat na tvojo stran, da vidim kako stara si. Zdaj če nisi preterala in starim firbcem nalašč porinila pod nos sladkih 17, potem ni sile za našga tamalga. Sem kar liberalna mama in 4 leta ni takšna sila (čeprav v napačno smer), sploh če ma tvoj ata parcelo ali dve na dobri lokaciji 😉

 3. @Tuna; in ko mu bojo zobe poštimal bo pa šele za užent, a ne? A misliš, da so “žuri” povezani z vizualnostjo? Žure itak pričakujemo … nekaj malega se že pojavlja, ampak za enkrat še obvladljivo 😉

 4. samo je pa lep. aparat gor al pa dol. škoda da je malo premlad. ali jaz malo prestara 😀 to boste mel še žure…

 5. @Volk; ja, saj smo vedeli, da je bil to dobronameren štos. Ampak ravno s tem komentarjem si mi dal idejo za enega od mojih naslednji postov.
  Tole tvoje sicer ne paše čisto v področje sarkazma … ampak mi je pa vseeno dalo za misliti, glede na to, da tvojega komentarja zagotovo ne bi vzela tako mirno in z nasmehom, če te ne bi poznala, kot dobrodušno in miroljubno osebo.
  Sarkazem je moje področje in tako sarkastična oseba, kot sem jaz, mora kdaj pa kdaj tudi kaj napisati o področju, ki ga dobro obvlada, kajne? 😉

 6. Saša, mislim da me že toliko poznaš (pa Jaka najbrž tudi), da oba vesta, da nisem bil zlonameren. Ja, Jaka je po mojem mnenju prav zares izredno lepo vzgojen fant in odrasel za svoja leta in če je znal stati za nečim kar v njegovih letih res ni prijetno mu je za dat globok poklon. Pa še nekaj, Jaka, ko te bodo fu*** (no, no, no, Volk) zafrkavali, jim reči, da boš za razliko od njih imel lep nasmeh in da ne gledaš svoje prihodnosti samo za nekaj let vnaprej. Boš videl kako bodo povesili ksihte

 7. Uau, Saša, resnično sem navdušena nad Jako. Neverjetno zrel in pameten fant je in težko si predstavljam kakšen pogumen korak je bil to zanj, sploh če je imel na pladnju tudi možnost prestavitve celega hudiča za več kot 5 let. Bravo Jaka!

 8. @Petra; vidiš podoben vtis sva midva odnesla o Mallorci. Nikoli več me ne prepričajo, da bi šla na ta španski otok. Za poročno potovanje so naju ruknili v najbolj hrupno četrt, dokaj zanikrn hotel, s slabo hrano in kičasto okolico.

  ¸@ Saši; ja, fotkanje je nekaj kar obožujem. Zato pa imam tisoče slik in skoraj nikjer ni mene. Se moram vedno nekritično zadovoljiti in objaviti vse (oz. obe 🙂 ), fotografije, kjer sem na njih tudi jaz.
  Sem pa ravno včeraj še enkrat pokazala mojima spletno stran hotela in nista mogla verjeti svojim očem. Oblikovalcu, ki jim je delal spletne strani je treba res čestitati.

  ¸@Volk; ne bodi nesramen, no! 😉 Nisem mu montirala jaz, ampak ortodontka. Ja, in ob prvi omembi tega aparata je bilo hudo in jok in stok, potem pa pogovor in zelo zrel pristop Jake. Sama sem ortodontu celo rekla, da raje vse skupaj preložim na obdobje po puberteti, ker se mi zdi, da kaj takšnega, ki je tako ali tako namenjeno izboljšanju samopodobe, lahko prej škodi, kot koristi.
  Se je Jaka nato sam odločil, da bo šel v to sedaj in da ga bo nosil resno in redno.
  Res se ljudje spotikajo ob to, nekateri buljijo, mularija zafrkava, ampak Jaka se ne poglablja …. se je navadil.
  V bistvu mi je celo všeč takšna izkušnja, kajti na ta način je videl, kako se počutijo tisti, ki imajo kakšno telesno hibo, ki pa se je ne da sneti tako, kot ta zobni aparat.
  Saj bo tole nosil le še kakšen mesec ali dva, potem pa dobi tiste zvezdice, ki pa so na srečo v današnji družbi postale že popolnoma sprejemljive.

 9. Glede na prepričljive fotografije hotela je razočaranje razumljivo. Ampak dober zajtrk res lahko vse popravi!Meni je Grčija pustila dober vtis. Predvsem ljudje, težko pa bi tudi jaz pohvalila kakšnega od hotelov, kjer smo bili. Jah, je treba očitno to v Grčiji vzeti v zakup.
  Ja, ljubezni do fotografiranja se pa ne da skriti.

 10. Ooooooo Saša, fuuuul lepe fotke 🙂 Sem ti že omenila, da si profi, ne?
  Očitno ste navkljub “tvoji” rezervaciji uživali.

  Naju Grčija (Zakintos) ni prepričala in verjetno bo minilo kar nekaj časa, da se bomo vrnili. Pri nas je bilo ravno obratno (recimo) hotel soliden (sicer ne ravno 4 zvezdice, kot so napisali), zajtrk pa ….kaj naj rečem nočna mora 🙁

Komentarji so izklopljeni.