Kam gleda Katja Jevšek?

Košnja, pobiranje sena, krompirja ali celo trgatev in s tem moje možno zanimanje za natančno vremensko napoved, so stvari, ki imajo z mano približno toliko veze, kot Damjan Murko in kvalitetna glasba.12

Torej je najbrž jasno, da se z vremensko napovedjo res nisem nikoli obremenjevala. Zjutraj sem odprla okno ali pomolila nos čez vrata in vremenska napoved … no, razkritje situacije …. se je zgodilo. To je to, več ne potrebujem.

Pa sem le včasih pokukala ob napovedih Mirana Trontlja, če že zaradi česa drugega ne, že zaradi njegovega šarmantnega glasu, ostajala ravnodušna ob Andreju Pečenku, se čudila zakaj so na TV Slovenija vztrajno pred kamere porivali tresočo Tanjo Cegnar in se smejala ob čudnih poskusih nekakšnega alter napovedovanja vremena z Danico Lovenjak, a izven meja mojega razumevanja je prišlo s trenutkom, ko sem pri napovedovanju vremena zagledala prikupno mladenko, ki sliši na ime Katja Jevšek.

OK, dekle je prav luštno, tudi zven njenega glasu ni napačen, a tu se počasi izteče seznam vseh atributov, ki zagovarjajo izbiro tega dekleta proti stotinam drugih Slovenk, ki imajo ustrezen stas in glas.

Očitno so Katjo v zadnjih nekaj letih že naučili boljšega naglaševanja ob zaključevanju opisa vremena vsakega področja posebej, vendar ji ob strašanskem koncentriranju na pravilne poudarke in dvige glasu, ne uspe vzporedno usmerjati tudi njenega pogleda. No, ja mogoče pa ima Katja tam nekje v daljavi, nam gledalcem skritem kotičku, postavljenega kakšnega postavnega možica s katerega nikakor ne more umakniti oči tudi med mahanjem rok po nekakšni Dolenjski, Primorski in Gorenjski.

Pa postavite ga že malce bolj nazaj, da bo Katja svoje učke le uprla v tisto tablo, ki je očitno vidna le nam! 🙂

 1. No, ja, priznam, da malce več povezave med košnjo in mano že je, kot med Murkom in glasbo []
 2. Aja, to vas zanima, če sem že kdaj kosila? Ja, 2x v življenju pa sem že potegnila avtomatično kosilnico po kvadratnem metru travnate površine []

6 Replies to “Kam gleda Katja Jevšek?”

 1. Ooooh, ne vem če sploh obstaja upanje da se bo zamislila nad svojim napovedovanjem, Kajti, če bi le ne bila toooliko vase zaverovana in prepričana, da to opravlja odlično, bi opazila da tako misli le ona. Res mi je vsakič ko jo vidim slabo, ker se mi vedno znova zdi da je sama sebi zadostna pri napovedi in se ravno na vse požvižga. Nekdo ji mora vzbujati občutek, da je res nenadomestljiva…..Upam, da bodo le v kratkem našli nekoga bolj profesionalnega, ker z vztrajanjem pri takšnih voditeljicah žalijo inteligenco gledalcev! 😉

 2. @Sulaco; vem, da vremenarji na panoju nimajo narisanega ničesar in da se morajo znajti drugače, vendar žal se mora dober vremenar znajti drugače in ne bolščeče gledati v “srečo” tam nekje v daljavi.
  Sicer pa morda je celo moj zapis pripomogel h Katjinemu napredku, saj je punca danes že veliko boljša, kot takrat, ko se mi je to zapisalo. Samo še kakšen napačen poudarek na koncu stavka jo kdaj pa kdaj še malce uniči ….. a tudi tu je od opazke Jurija Zrneca naprej, opazen napredek.
  Å e malo pa bo punca res obvladala svoje delo. 🙂

 3. Tist kar gleda je monitor, na katerem vidi tisto, kar vidimo mi za njo. Torej Slovenijo z sončki in oblački. V resnici za njo ni ničesar drugega kot enobarvna plahta. Sliki sta potem združeni. “Tam v daljavi” kamor gleda je postavljen monitor, da vidi katera slika se prikazuje za njo.

 4. @Mateja; pa saj se je izboljšala glede naglasa. Resda ni perla, ampak vsaj 30x boljša, kot je bila na začetku svoje “kariere”. Ampak sedaj ji je pa res nekdo pošteno zagodel z nečim, kar ji vleče pogled na neko čudno mesto. No, morda pa se tam skriva tisti, ki ima te njene “adute” ponavadi v rokah. Ne, saj se hecam, punca pač ni nič kriva. Takšna je, simpatična je, vendar ni za napovedovanje vremena. Grdi so tisti, ki izkoriščajo njeno nerodnost v namen brezplačne reklame njihovi TV postaji. Vsaka reklama je dobra, čeprav slaba, pravijo eni. In ja, televiziji vsekakor pride prav, ne vem pa kako je s tem zadovoljna sama Katja. Ponavadi smo ljudje le tako nečimrni, da želimo biti všečni in ne brati o sebi le kup negativnih kritik. Kaj misliš, ji je res kdo že kdaj rekel, da je dobra?
  Naj ji kdo za božjo voljo namigne, da ta ni njen prijatelj, da laže in najbrž išče njene “adute” 🙂

 5. Joj, Katje Jevšek pa res ne morem poslušati, ko napoveduje vremensko napoved :). Po toliko letih bi se pa že lahko naučila pravilnega naglaševanja in intonacije – če lahko tako rečem. Sprašujem se, komu je tako všeč, da jo še niso zamenjali s kakšno zares kvalitetno voditeljico. Hmm…mogoče ima pa močne skrite adute…Kdo ve… 🙂

Komentarji so izklopljeni.