Kdo bo koga? Vasle : Å tular

Začelo se je nadvse banalno. Neka novinarka pove na državnem radiu nekaj povsem nedolžnega in resničnega, vendar v tem vnemar uporabi ime našega generala.

Pojma nimam kdo drži koga za jajca, v kakšni državi živimo in ali smo ponovno tam, kjer smo bili v času mojega otroštva, ko so se politični vici govorili le za vrati domačega doma in še to z obveznim “Psssst!” in precejšnjim znižanjem nivoja glasu …ali pa je odločitev Vinka Vasleta, da na vrat na nos odpusti novinarko, le ena preprosta napaka, ki je razburkala morje?

Pravzaprav se meni zdi vse precej zaskrbljujoče in precej smrdeče. Riba smrdi pri glavi …. vendar tukaj res ne vem, kje se glava nahaja.

Pa se je zgodba odvijala naprej in Mirko Å tular se postavi v bran. V bran koga? Svoje podrejene sodelavke? Edino pravilno! Vendar ne na tak način. Mar tukaj nikomur ni jasno, da se ne pljuva v lastno skledo? Rada imam ljudi, ki zagovarjajo svoje podrejene. Rada imam takšne ljudi, ki niso le kimavčki in se mi upajo povedati, kadar se ne strinjajo z mano. Vsekakor pa ne vem, zakaj bi na koncu prepira, ko še vedno jaz trdim, da je nekaj črno in moj podrejeni, da je belo, ne obveljala moja. In zakaj bi po prepiru in odločitvi še vedno gledala na svoji ladji nekoga, ki nikakor ne more sprejeti dejstva, da je obveljala kapitanova?

Vsekakor je krasno, kadar posadka pove svojo plat zgodbe, …. naj se sporeče z vodjo, naj vpije nanj, na koncu pa zapre vrata sobe, kjer je prepir potekal (seveda le na 4 oči) in odide naprej z nasmeškom. Palico ima vedno lahko v rokah le eden…. in to je tisti, ki je bil postavljen za kapitana. Posadka, ki se z vodenjem ne strinja naj gre drugam. Prostovoljno ali prisilno!

Hmja, ljudstvo je volilo vlado, vlada je “volila” razne kapitane raznih ladij in ti kapitani so “volili” svoje ljudi. Če ti ljudje niso lojalni šefu, jih je treba menjati. Pika! Torej Vinko, na koncu koncev si po mojem skromnem mnenju končno potegnil pravo potezo: obdržal novinarko in odpustil Mirka Å tularja.

Zanima me le, če bo kdo ocenil Vinka Vasleta? No, na lojalnosti je padel le Å tular, tega se Vasletu ne da očitati, bi pa tam najbrž lahko našli marsikaj drugega. Neumne in prehitre poteze? Očitno je na tej tehtnici še nekaj, kar je našim očem skrito …… sicer pa sve se vrača, sve se plača pravi Tereza Kesovija. Pa še kako prav ima.

3 Replies to “Kdo bo koga? Vasle : Å tular”

 1. Tukaj se pa ne strinjam.
  Po mojem si nekaj pozabila.

  Vasle je naslednji dan priznal svojo napako in v bistvu je rekel Å tularju, da naj pride nazaj. Ker je Å tular vezal odstop na potezo Å tefe. Å tefe poteza pa je bila preklicana in potem tudi odstop. Å tular in Vasle sta se o vsem pogovarjala na 4 oči, nista se strinjala in Å tular je rekel, ok, če se da Å tefetovo ven, grem tudi jaz. Pa se ni dal Å tefetove ven.

  Problem, ki je nastal pa je ta, da je v vse se vmešal direktor RTV Guzej in on v bistvu dal na čevelj Å tularja.

  Ampak pazi to, najbolj komično, tudi on za en dan in se potem premislil.

  Jaz mislim, da je problem pač v tem, da RTV vodi človek, ki nikoli ni bil v stiku z mediji, pač je politično postavljen. Vasle pa je nagle jeze in hitre odločitve, v plus mu štejem samo to, da zna premisliti in priznati napako

  Tukaj pa nekaj zgodbe bolj od konca:
  http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3101970

  Se sedaj strinjaš ali si še vedno na mestu, šef je šef in pika:)

 2. Jaz o svojih ljudeh zelo zelo temeljito premislim in se ne odločam intuitivno. Vendar pa bi od vodje oddelka pričakovala, da ne bo umazanega perila prala zunaj. ÄŒe bi mojo napako nesla v javnost, bi jaz takšnega vodjo odstavila. Mene pa naj odstavi moj nadrejeni, če meni, da je moja odločitev napačna.

  Niste me dobro razumeli! Absolutno sem prepričana, da je izvorni greh Vasletov.
  Ampak takle mamo ….takle s(m)o si izvolil in Vasle očitno igra tisto vlogo, ki so mu jo namenili. Nekdo bi moral konkretno “obdelati” Vasleta. Ampak dokler pa Vasleta “čuvajo”, ima le ta pač vso pravico in moč, da zamenja svoje prve vrste. Sicer pa je Å tular želel oditi, ni tako? Ah, ja samo provociral da je?!

 3. Cenil ? Gospa šefica koliko casa premislujete preden odpustite koga ? 10 minut al 3 tedne ? Al ga kar takoj nogirate ko naredi napako (ki v tem primeru sploh ni bila) ?

  In da jo potem sprejme nazaj, ker se je baje zmotil. Urednik je pac kockal… kaj je mel v glavi ve on pa se kdo okoli… Ampak vsa pamet gospoda direktorja se pokaze v tem da sprejme urednika nazaj za 3 mesece, ker pac ga noben ne more nadomestit.

  Riba zmeraj smrdi pri glavi in glava je zmeraj odgovorna tukaj pac ni dileme. Vinko je zaj** Å tular je vedu da ga nemorejo tako hitro nadomestit in imamo kar imamo…

  Ce bi bila to privat firma se to nikoli sploh nebi zgodilo, tko pa ker ni njihov denar se jim je**

Komentarji so izklopljeni.