Kličemo koga?!

…. Naravne sile?! Saj res nimam prav nič proti Damjani Golavšek, čisto, čisto nič, ampak tole včeraj na Slovenski popevki, halo?!

Saj sem že pisala, da rada poslušam Ota Pestnerja, torej je logično, da me vase potegne tudi nostalgija Slovenske popevke. Če pa povem čisto po pravici sem Slovensko popevko 2007 gledala predvsem zaradi Alenke Godec. Alenka ni ravno moja prijateljica, s tem bi se težko pohvalila 🙂 , je pa prijateljica od moje prijateljice in to je skoraj to, a ne?

Alenko Godec sem rada poslušala že davno nazaj …. davno ?? …hmja, kaj pa naj rečem, če sva pa obe z Alenko tista generacija, ki je letos že kar precej 40+  🙂 , ampak prav posebno se mi je usedla v srce, ko sem jo spoznala tudi osebno. Zabavna, odkritosrčna, direktna …. in predvsem z enkratnim glasom. Seveda s krasno frizuro, a ne Babzy? 🙂 To moram zapisati, da Alenke ne bi poznala, če nama krasnih frizur ne bi pripravljala Alenkina dobra prijateljica Barbara, ampak o Barbari kaj več kdaj drugič, tokrat sem mislila zapisati kaj o Naravnih silah, ki jih kliče Damjana Golavšek.

Saj nisem nek glasbeni strokovnjak in kot sem že zapisala, nimam prav nič proti Damjani Golavšek in kot sem tudi že zapisala, navijam vedno za Alenko Godec, pa vendar tale komad, ki je zmagal na letošnji Slovenski popevki! Oprostite, kaj pa je to? Kam pa se je izgubil refren? Je to kakšna pesmica, ki jo je Damjana povzela po otroških igricah? Ali pa sta z njenim Čarlijem obiskala Indijance in se navdušila nad njihovimi tradicionalnimi plesi in vzporednim klicanjem dežja?

In kaj je pri tej pesmi tako očaralo sodnike? Besedilo, ki je kratko in nekomplicirano in so si ga zlahka zapomnili? Oprostite, vse razumem in skoraj nikoli ni zmagovalka tista pesem, ki jo jaz favoriziram … aja, saj Alenka pač ne more vedno zmagati 🙂 …. ampak ni pa se mi še zgodilo, da zmaga tista pesem, ki mi je najmanj všeč.

Ja, no za vse je enkrat prvič 🙂

9 Replies to “Kličemo koga?!”

 1. Maks, ne skrbi …. saj pravijo vsaka reklama je dobra reklama, tudi slaba in to z lahkoto rečem tudi za “prepovedane bese”. Hmja, za Damjano pa ne bi mogla trditi isto …vsaj jaz ne bi bila vesela, če bi me takole kritizirali.

 2. Saša, iskreno se opravičujem za neželene besede in upam, da google-ov spider ne bo dal prevelike teže “prepovedani besedi” (ne upam ponoviti). :))

  Btw, glede škodovanja Damjani Golavšek, se popolnoma strinjam s teboj. (Nje in ÄŒarlija se spomnim še iz skupine Hot Hot Hot, ki so mi bili super!)

 3. ja takle mamo ane ane slovenčki naši imamo ja imamo da prešteješ na prste rok ja recimo obeh dobrih vokalov ooodddllliiičččnnniiihhh jaa!!!!! Ampak večinoma vsi gledate (v ogromne oči !!!) ja pa na izredno douuge noge jaa!! ja posluuuuušte prosim! Jaa sta in glassss ja in enrrgijo ma pa ALENKA in je zakon pa si zasluži ja vsaj to da je ne primerate z REBEKO k ni ni primrrjau jasno pa tele naše turbo vrjante k so vse barbike mal ponesrečene jaa če je že nepošljemo na eurosong jaa no sej nevem tega pač nerazumem no pišem mal podomače k sm čist uznemerjena ja pa še saška landero je gostja v piramid jaa in je KRALJICA LJUDSKIH SRC halo halo zbute se jaaaaaa

 4. Maks, 🙂 sicer pa jej, jej omenjaš depresijo in sedaj bom med iskalniki pod “depresija” še višje rangirana 🙂
  Sploh ne vem zakaj, ampak po analizah sodeč me veliko ljudi najde prav takrat, ko iščejo nekaj v povezavi z depresijo. Le kaj mi hoče kdo povedati?! 🙂

  Sicer pa ajmo nazaj na temo: a je sploh kje kdo, ki mu je bila zmagovalna pesem všeč? Do sedaj nisem naletela niti na enega in zdi se mi, da je žirija s to podelitvijo naredila le škodo Damjani Golavšek, saj je drugače ljudje ne bi imeli tako po zobeh in bi si mislili “pah, slab izbor pač, se zgodi”

 5. Meni se zdi, da je bil naročnik zmagovalne pesmi pripadnik kakšne novodobne verske sekte, ki mu izdelek, pesem, ni bila všeč. Potem se je avtorska ekipa pesmi “Kličemo naravne sile” odločila poslati pesem na Slovensko popevko in glej ga zlomka, strokovna žirija je končno dobila tisto, kar vedno išče, …nekaj novega in povsem drugačnega.

  Lahko, da se motim in me je le ime festivala “Slovenska POPEVKA” preveč zavedlo, da ga negativno kritiziram. ÄŒe bi se festival imenoval “Slovenska MAÅ A”, ga zagotovo ne bi spremljal, niti komentiral zmagovalne skladbe festivala.

  No, pa naj se slovenski psihologi še naprej vprašujejo zakaj je v Sloveniji 600 samoumorov v enem letu. Glede na to, da je naša nova zmagovalna popevka “Kličemo naravne sile”, je zagotovo, da je depresija prisotna tudi med strokovnjaki strokovne žirije.

  Strokovnjake iz strokovne žirije vljudno pozivam k strokovni obrazložitvi njihovega ocenjevanja. Komaj čakam, da preberem, kako prekleto se motim.

 6. Lepo Naca!

  Se popolnoma strinjam s tabo. Prav lepo bi bilo če bi jo lahko cel svet slišal. Alenka je resnično pevka v pravem pomenu besede! 😉
  Tista pesem na emi 2006 je bila Hočem stran, zmagal pa je kdo drug kot eden talentov, Anžej Dežan…no, pa saj moram priznati, da ima Anžej kar dobr glas. Bilo pa je tudi nekaj tračev o tem, da je Alenkina pesem plagiat na pesem skupine Basement Jaxx-Good luck. Za kar pa ne verjamem, da je Alenka vedela.
  Sem Alenkin navijač in včeraj je seveda dobila moj glas, a se je nekako že od samega začetka vedelo kako bo televotingu.
  Sam sem jo že parkrat poslušal v živo in vem kako je, ko na svoje pesmi vedno najde neke nove “vokalne odseke” in to se mi pri njej najbolj dopade.

 7. Ja kaj čmo:-) takle mamo..
  Prav šikal bi se, da bi Alenka na nekem tekmovanju požela prav vse taprave nagrade.. Pa, da nas en dan zastopa na Evroviziji, da jo opazijo še v svetu… Ampak očitno je vedno več tistih bolj mladih navijačev, ki pridno pošiljajo sms-e in potem smo tukaj… Me zanima koliko včerajšnih Alenkinih navijačev in njenih oboževalcev je včeraj poslalo vsaj en svoj glas zanjo? Nagrado najboljše izvajalke je pa je itak dobila, saj žirija pa glede tega ve, kaj počne in to je mislim zanjo največja nagrada.
  Bila sem nekoč na Emi, ko se je Alenka zadnjič uvrstila na to tekmovanje… Bila je zadnja na vrsti z nastopom na tej prireditvi!
  Moj komentar je samo ta: Pojdite jo enkrat poslušat v živo…
  Jaz sem se spraševala, če je bilo mogoče prej ozvočenje v okvari!-:)

  ÄŒist hudo!

 8. Živijo!
  Tle pa z veseljem komentiram 😀
  Včeraj sem sam bil na tej veličastni preriditvi, ki je bila izpeljana naravnost fantastično. Res prijetno vzdušje in čisto vse je pasalo skupaj.
  Kar se tiče zmage Damjane Golavšek se seveda strinjam s tabo Saša, a mi to sploh ni toliko pomembno. Glvano je da smo dobili nekaj novih dobrih melodij, pa tudi če je ta bila čisto mimo. Seveda smo bili ob razglasitvi vsi šokirani, a ne vrjamem, da so to kamere pokazale. Kar se tiče Eve, ki sploh ni imela slabe skladbe, pa se je po moje itak že vedelo da bo gladko zmagala po telefonskem glasovanju…konec koncev, punca je sedaj “IN” in tako pač je.

  K tvojem navijanju za Alenko Godec pa se takoj pridružim! 😉
  Zelo me je razveselilo, da je dobila nagrado za najboljšo izvajalko, katero si je resnično zaslužila. Po mojem mnenju še kakšno nagrado več…npr. zmago Slovenske popevke 🙂 Sedaj imamo eno lepo njeno skladbico več in to je zame čisto zadovoljstvo kar se letošnje popevke tiče 🙂 Seveda, pa sem po prireditvi moral kupiti še CD letošnje popevke, da sem imel kaj poslušati celotno pot nazaj do Celja 😉

Komentarji so izklopljeni.