Klik, klik, klik

“Mami!”
Grrrr … le en grd pogled z moje strani in tišina.
“Mami!” …. da ne bo pomote, takole me tokrat ne kliče naš Jaka … ne, Jaka v tem ključnem momentu, kot hlod leži na kavču, oddaljen kakšen meter od mene in meter in pol od tistega, ki me na vsak način poskuša priklicati.
“Mami!” saj ne, da ne slišim in tudi ton je prav prijazen, ampak ….. grrrr …. 5 minut pred tem, sem #%&!!** …. ja, ja, res sem ga nekam poslala.

Jah, 5 minut pred tem je moj dragi, ki že pol ure vztrajno goni sobno kolo, takole posopihal: “A bi pritisnila na tisti osvežilec zraka?” ….. ki se mimogrede itak na vsake žblj minut sam sproži. Dontlookatme, ampak tole neumnost je moj nekega dne privlekel domov, češ končno osvežilec zraka, ki ne bo le stal neuporabljen v omari, kajti ta dela sam od sebe (!).

Ne glede na to, da midva z Jako mirno dihava in očitno prenašava trenutno koncentracijo njegovega švica in vsake žblj minut premešanega umetnega vonja po vijolomarjetotrobenticah, je mojemu v tistem trenutku poblisnilo, da pričakujemo kratek obisk, ki pa bi morda raje vonjal višjo koncentracijo tistega vijolomarjetotrobentastega vonja.

Jaz, kot pridno natrenirana ženička, sem vstala in mirno odkorakala do grde puhajoče plastične skulpturice, ki smo jo nekako poskušali skriti za kupom naloženih DVD-jev: “Kaj naj?”
“Pritisni na gumb!”
Gledam in obračam glavo na vse konce in kraje te plastogravže.
“Ja, na G U M B pritisni!” sopiha že rahlo nervozen.
“Ma, kateri gumb?!”
“Jooooj!” že nervozno povzdiguje glas
“Joooooj, mami!” se oglasi še najmljajši moški primerek naše družine. Seveda kladasto ležeč in bulječ v televizijo.
“Kaj, jooooj? Kje je ta vražji gumb?!”
“A si res slepa?! Tista velika svetlo zelena stvar!”

#$””**!!1, stisk na gumb in en smrtonsen pogled v smeri ležeče klade in drug v smeri prešvicanega težaka ter kssssksss2: “Gumbov na tem dajincu očitno še ne obvladuješ najbolje!”
” ????”
“Ja, tem za daljinsko upravljanje mene!”

“Mami!” ponovno poskuša, ker jaz še vedno vztrajno gledam v ekran notesnika in sunkovito tipkam po tipkovnici “te mam še kr rad!”

No, zdaj je končno našel pravi gumb na daljincu 😉

  1. le v mislih []
  2. sikanje []

One Reply to “Klik, klik, klik”

Komentarji so izklopljeni.