Uradni pljuvator – moj sanjski poklic

Ponavadi sem strašansko “pametna”, ko vidim stvari, ki ne delujejo. Pri drugih, seveda. 🙂

In zadnjič sem razmišljala, kaj bi bil lahko moj sanjski poklic. Kritik! Ampak ne filmski kritik, ali še manj gledališki, saj se ne kulturo bolj malo spoznam. Ne, jaz bi bila uradni splošni pljuvator za kakšne velike svetovne korporacije.

Si predstavljate, da te najame Lufthansa in te pošlje z letalom …. nekam … zastonj, seveda …… daleč, seveda, …… da jim ti za nekaj povratnih cekinov poročaš o vsem, kar te je pri letu motilo. In pri tem moraš biti strašansko picajzlast. To bi bil moj sanjski poklic!

In povem vam, pri tem bi bila super uspešna, saj to odlično opravljam tudi, ko mi nihče nič ne plača.

6 Replies to “Uradni pljuvator – moj sanjski poklic”

 1. @noniBoy; ne veš zakaj? Načeloma opravljanje ni lepa lastnost in iz tega sledi, da gre pravim ljudem na živce :).
  Se mi pa zdi, da ne opaziš razlike med opravljanjem in kritiko …oz. tukaj govorim o konkretnem delu, ki bi bilo nekomu koristno.
  Opravljanje; je čvekanje za hrbtom, ki nima kakšnega posebnega pomena in je namenjeno babji (oprostite za pristranskost) sprostitvi
  Kritika; je celo cenjen poklic, ki se pogosto uporablja v kulturi in bi težko rekli, da je plehka in slaba
  tukaj pa je ideja padla o poslovni priložnosti, ko bi bila kritika namenjena podjetjem, ki bi na ta način izboljšala svoje storitve ali produkte

  @ Peter; se bomo pogovorili 😉 sem pa res o tem razmišljala kot o konkretni poslovni ideji. Misliš, da so podjetja, ki bi plačala za to, da jim nekdo pove, kje ga lomijo? Ponavadi tisti, ki ga najbolj lomijo, tega niti slučajno nočejo sprejeti.

 2. me vzameš za sodelavca…:-))

  drugače pa mislim, da če bi tak poklic obstajal čisto za res, brezposelnih več ne bi bilo…še več, dosti več bi bilo milijonarjev…he he he…:-)

  pisdo, a ni to dobra tržna niša za novo firmo…:-)

  -5er

 3. Ne vem zakaj ampak meni grejo ljudje, ki opravljajo zeloooo na živce… pa še opravljati je zelo lahko… ker maš vedno lahko kaj za povedat!

Komentarji so izklopljeni.