Mc Donalds nima več Shakea

Nismo ravno neki strašni McFani, se pa včasih …predvsem v nedeljo zvečer, ko je precej zadev zaprtih …prileže kakšen ameriški komfort, ko redilno hrano naročaš kar na hitro, tako iz avtomobila.

In tako smo si včeraj zaželeli Shake in se zato odpeljali v McDrive v BTC-ju. Naj bom precizna, zaželel si ga je Jaka in ob tem dodal na spisek svojih želja še McNagce.

Pridemo do okenca za naročanje in ker si moj itak ne zapomni niti enostavnega in kratkega seznama Mcjedi, sem jaz preko Tomaževega sedeža prijazno in z nasmeškom tulila: “Ene Mknagce šestko, sladko kislo in tamal vanilijev šejk”

Mozoljast tip v kabini odrezavo odbrusi: “Shakea ni več.” Nismo se spuščali v lekcijo o lepem obnašanju, ki bi morda zahteval stavek v takšni obliki: “Oprostite, danes nam je Shake-a zmanjkalo”….oz. niti ne vem ali to pomeni, da Shake-a SPLOH ni več in so ga umaknili iz ponudbe, ali ga je le slučajno tisti dan zmanjkalo in bo jutri spet na voljo. Poleg tega bi na koncu absolutno lahko dodal: “vam lahko ponudim sladoled namesto tega?” …pa saj tega jih učijo, kajne? Medtem, ko ob strašni žeji naročaš le Coca-colo, ti oni mimogrede uturijo še BigMac, veliki krompirček in sladoled s karamelo. Ta fant je te ure šolanja prespal ali prešprical.

Mi se takrat vanj nismo poglabljali in Tomaž se je le obrnil nazaj proti Jaki in ga vprašal, kaj bi drugega. Med Jakovim nekaj sekundnim odločanjem pa je pri fantu preveril, če sladoled pa imajo.

“Ja” je bil kratek odgovor mazoljavca, medtem ko je Jaka že tulil, da ne bo sladoleda, ampak sok.

“sok bomo namesto shake-a” pove Tomaž, čeprav se je najbrž slišal tudi komentar Jake.

“Kakšnega?” vpraša mazoljavec.

“Pomarančnega” jaz in Tomaž naenkrat. Tega pač ni bilo treba preverjati, saj drugega nimajo, kajne?

“Kakšnega?!” še enkrat tip za okencem z zadirčnim glasom.

“Pomarančnega” midva ponovno misleč, da ima tip težave s sluhom.

In potem šok! Tip naju napi…. , kot da sva njegova petletna bratca: “Sem slišal!!!! Nisem gluh! Kakšnega?! M a l e g a! S r e d n j e g a! V e l i k e g a?!!”

Halo? Pa ne moreš verjam’t!

Kot prvo, če je gospodič že tako pameten, smo sok naročili namesto MAJHNEGA shake-a, torej bi radi tudi MAJHEN sok. Kot drugo, jaz na vprašanje “kakšen” ponavadi odgovarjam z vrsto soka, velikost pa omenjam, ko se mi postavi vprašanje “kako velik”, “kakšno velikost”, “mali, srednji, veliki?”
In kot zadnje stranke imamo pač različne možganske kapacitete in vsi pač niso možganski trusti, ki v sekundi dojamejo tok misli prepotentnih srednješolcev.

Vsem, ki jim misli ne tečejo preveč hitro ….npr. mojim staršem ali njihovim upokojenim prijateljem ….močno odsvetujem obisk McDonaldsa, saj jih lahko osebje celo fizično napade ob možnem prepočasnem reagiranju na njihova vprašanja.

Da ne bo pomote, vse se je z naše strani odvijalo povsem mirno in razen, da smo ostro in konkretno zahtevali naj pokliče šefa, se višina glasu ni dvignila, niti nismo uporabljali besedišča, ki vsebuje razne človeške spolne organe. Å ef je prišel k našemu okencu v manj kot minuti, mirno smo mu razložili, da je njihovo osebje nesramno in zadirčno, šef se je opravičil s kratkim “Oprostite”, odšel nazaj k pultu, mi pa do naslednjega okenca po naročeno hrano.

Kljub opravičilu smo se odpeljali z grenkim priokusom.

Ja, jasno je, da v lokalu ne moreš imeti samo superiornih in maksimalno prijaznih delavcev …. brez omaloževanja kakršnegakoli dela, ampak poleg tega najbrž v McDonaldsu ne delajo najboljši kadri na trgu, se mi pa zdi, da se tokrat niso ravno odrezali.

Å e pomembnejše od tega, da

 • izbiraš itak le prijazne ljudi
 • da jih vsak dan pravilno razporejaš in daš tistega, ki je vstal z levo nogo, na pečenje krompirčka in tistega prijaznega na pozicijo, ki zahteva komunikacijo z ljudmi

je to, da znaš zelo dobro reagirati na reklamacijo. Ne dopusti, da gre stranka od tebe nazadovoljna! Najprej jo pomiri, nato pa potolaži. Bi bilo res tako težko našemu naročilu dodati npr. jabolčno pito in reči, da je to v znak opravičila? Nevljudnosti tako ne bi mogel popraviti, vendar pa bi s takšno potezo, dal šef vedeti, da je podjetju mar za stranke.

Oh, ja!

15 Replies to “Mc Donalds nima več Shakea”

 1. Peter, ja mladi podjetnik ma pa itak veze pr unih, k mu odpravjo vse kazenske parkirne listke in si to lahko privoši 🙂
  Smo pa eno soboto parkirali tam na cesti ..kao na parkirnem mestu, le da ni označen 🙂 ….no, v Subway smo šli le po sendvič in ko smo prišli nazaj, je bila kazen že napopana na okno. Grrrrr!

 2. Eh, mladi podjetnik Dejan Murko ga pusti kar na pločniku. :mrgreen: 😆

  Preobjedel se pa tistih sendivčev sicer še nisem, ker nisem tako pogosto tam. Ampak ko pa sem, pa zmažem dva tavelika in v enem mahu zapolnim pol kartončka z nalepkami. 😀

 3. Juhu za šejk, ki ostaja!
  Peter, horse in kebab imata rahlo predebel kruh, ki otežuje normalno hranjenje enajstletnih ustec 🙂 …. itak pa, če si opazil burgerji niso naša domena. Prvenstveno smo želeli shake in tega nimajo nikjer od zgoraj omenjenih prčvarnic, unih pohanih pišancev pa tud ne.

  Subway; joj, kako smo tega težko čakal v Ljubljani. Eno leto sem morala sendviče iz Zagreba voziti, potem smo cel oktober vozili mimo Kozolca, da ja ne bi zamudili otvoritve, nakar smo polepili kup unih kartončkov, kjer za vsak sendvič dobiš nalepko, osebje nas je že poznalo in so že brez komentarja vedeli, da je treba v sendvič dodati LE 2 majhna paradižnika … potem pa se je tega preobjedel in tja ne zahajamo več.
  Hvalabogu, ker lokacija je čist mim ….. da bom za 5 minut avto vozila v parkirno hišo???!!!

 4. Dons sem bla jaz v prav tem Mekiču v BTC-ju, zgolj zaradi pijače in so imeli shake. Tako da brez skrbi, kot zgleda, šejk ostaja. Pa tud tista ženska je bla še kr prjazna. Kot naletiš:)

 5. ja saša, maš prav, za evropski okus zgleda preveč umetno…jaz sem bil zelo presenečen…in potem sem pazil če res enako z vsemi kupci, pa v bistvu ni bilo…valda, najprej tisti uvodni stavki pri vseh: dan, kako ste, ste vse našli kaj ste iskali, rabite še kako pomoč, potem pa pride un small talk, ko se prodajalec malo spusti na kupčev nivo (pri meni so dali v ospredje naglas)…saj jaz sem dobil tak občutek…so pa tudi izjeme, res…:-)

  skupno pa je pri vsem bilo, da ni bilo nekega negativnega tona, niti sledu…to je pa že zelo zelo velik plus…

  5er

 6. Že kar nekaj let ne hodim v Meka. Raje se zapeljem do Hors burgerja, pridem običajno zelo hitro na vrsto. Zadnje čase imajo kar široko paleto jedi , pa še poceni so in veliko dobiš za to ceno.
  V Meku sem moral običajno naročit dvojno porcijo da sem se vsaj malo najedel 🙁 .

  lp

 7. Vsekakor merkator v Kosezah ni pravi kraj zate, če ti gre na živce odrezavost in neprijaznost uslužbencev 🙂

  Kar se tiče pa McDongov pa še nisem imel slabe izkušnje. Vedno so bili do mene prijazni. Večinoma se postavim za tisto blagajno kjer strežejo dekleta. 😉

  Lahko pa povem še iz druge strani, ko sem delal na kebabu, sem tudi bil vedno prijazen in miren. Nikoli nisem bil zadirčen čeprav sem imel slab dan in vem, da je ponavadi na tak dan najhujše ker so tudi vsi ostali tečni in zadirčni. Ampak to ni bil nikoli izgovor ali opravičilo za nesramnost.

 8. Ne moreš pričakvat drugega. Vsi vidijo samo dobiček. In zato najemajo študente, ki so pač ajbolj poceni. Kvaliteta ni pomembna. Pa da ne boš mislila, da je v tujini kaj boljše. V Ameriki lahko naletiš na prodajalca, ki ne zna angleško! Ja, denar vrti ta svet. In tole kar si doživela je posledica pehanja za denarjem.

 9. @žiga, nisem čisto prepričana, da shake-a sploh ne bo več, tako da upanje ostaja 🙂

  @peter, ja v Ameriki so pa prodajalci strenirani v nulo, čeprav morda za evropski okus malce preveč odprti.
  To, da ti zdrdra že takoj celo zgodbo:”Hallo, how are you today? Feeling good?” pa še kakšen kompliment doda kot, imate krasna očala ali lepo barvo las, je kar malo odveč, ko slišiš, da to drdra prav vsakemu …..ampak ja, prijaznost je pa osnovna lastnost vsakega prodajalca.
  Tega pri nas še niso skužili.

 10. oh ja, pravi ljudje na pravih mestih…ma ne, malo drugače: prave ljudi na prava mesta…se lepše sliši…:-)…kot zgleda, je tudi šef pri mcD-ju na napačnem mestu…:-)

  ko sem bil v zda sem doživel popolnoma drugačno postrežbo in to v trgovini s cotami (prodajalec ne misli na provizijo)…pri nas še nažalost nisem doživel take postrežbe kot tam…sem optimist in še iščem…he he he…:-)

 11. Travme z McDonaldsom. Ampak ne boš verjela, teden dni nazaj, sem na glavni avtobusni čakal bus, ki je pripeljal nekaj za mamo in sem rekel, ok, kaj sedaj, 10 minut sem še imel in sem skočil na čokoladni šejk. Sem ugotavljal, da je prav super, ker dan prej sem v Iliadi narocil bananinega in tako umetno zanic plasticnega nisem jedel se nikoli.

  Sedaj pa me razocaras, da ne bo vec sejkov… Smrk, smrk

 12. In zakaj brezplačnimi pitami? Misliš, da bomo imeli toliko reklamacij, da bodo pite že vnaprej zastonj? 😉
  Ja, morda pa ni slaba ideja ….le ne vem, če sem jaz prava za v gostinstvo. Obljubim pa, da bodo zofe tvoje, le cena bo morala biti taprava 😉

 13. Res oh ja..
  Moja slaba izkušnja z skrajno neprijazno prodajalko in njeno totalno arogantno šefico v trgovini s pohištvom pred mnogimi leti, kjer smo kupovali zofo, me je pripeljala do tega, da ga danes z navečjim veseljem ponujam kar sama.. Morda namig za vaš nov job, en dober lokal z številnimi sokovi, šejki in brezplačnimi pitami:-). Jaz bom pa pomagala pri opremi in še kakšno zofo zraven več prodala:-)..

Komentarji so izklopljeni.