Osvajam čare WordPressa

Danes ..ups, včeraj – v nedeljo nisem počela nič pametnega, bi rekla moja mama. Tomaž je zbolel, Jaka je imel kup zadev za šolo za dokončati, jaz pa sem se končno spravila urejati svoj blog.

Najprej sem si naložila kup razno raznih tem in si jih dodala na blog. Potem sem izbrala najboljšo in najlepšo. No, z mojim poznavanjem CSS in HTML jezika, moram najti nek kompromis med tem, saj iz najboljšega1, ne znam dodelati zadeve v najlepšega in obratno.

Npr. najprej sem si zaželela takšne teme: Breaking news. Mi je zelo všeč, ker je na vrhu mogoče imeti več objav in ne le eno. Moti me le strašanska nebarvitost. Pa sem sklenila, da se s tem vseeno poigram in si temo shranila kot svojo. Vse lepo in prav, če ne bi bila pri tej temi cela zmešnjava. Komentarji, ki naj bi se odprli ob kliku na določeno objavo, se sploh ne pokažejo, pokažejo pa se kr eni komentarji, ki nimajo nobene povezave s konkretnimi objavami, ki se jih vidi.

No, pa sem sklenila temo zamenjati in izbrala nekaj, kar je bilo dovolj dekorirano, da me je prevzelo.

Å e me čaka nekaj dela, čeprav sem se res kar nekaj ur zafrkavala s tem, da sem izbrisala nek oglas, ki je vabil k doniranju za žrtve viharja Katrina. No, na koncu hvala Jan, da grem končno lahko spat!

Bom v naslednjih dneh nekaj o teh zadevščinah tudi zapisala, da ne bo šlo vse v pogubo.

 1. po vseh dodatkih []

10 Replies to “Osvajam čare WordPressa”

 1. Ja, mnenja okrog novega videza so deljena … enim je všeč, enim pa sploh ne, a bistvo je, da sem jaz popolnoma zadovoljna. Z izborom, a s končnim videzom še ne povsem. Bi rada še tiste sive vijuge malce obarvala 🙂
  @ateistek; hvala za namig. Sem šla na IE pogledat in res ne zgleda tako lepo, kot na Mozzili Firefox.
  Sicer pa me tiste “strani” tam zgoraj itak jezijo, ker so tudi, če gledaš z MF malce čudno nametane ena pod drugo. Pa svoje ime moram malce spremeniti …mislim fonte v nekaj drugačnega, da se bo razlikovalo od tistih zapisov levo.
  Kar se pa slike pod Saša tiče, bom uredila, je pa zanimivo, da sem sicer nekaj poskušala gor nalimati, pa z MF ne pokaže nič, prav nič … nobenega udnega kvadratka, tako da se nisem preveč sekirala in si rekla, da tudi tako dobro izpade. A vidim, da nekateri le lahko vidijo, da bi tam nekaj moralo biti.
  “Ven skače” – ja, res … kaj je to?! Full čudno! Preveč zame. 😉

  Sicer pa Ateistek, jaz imam pri WordPressu izkušnje z http://www.hujsanje.wordpress.com in povem ti, da me strašansko jezi, ker ne morem nič razen glave spremeniti.
  Zato pa lahko vse na glavo postavim na tej moji, čisto moji domeni, a to mi pa potem krade čas.

  @Saši; ni še čist. Moram najti vse tele besedice, ki so v angleščini in jih zamenjati v slovenščino. A kaj, ko sem sedaj napol bosa, ko moj računalnik ne dela.

  @Å pela; vsaj eno moje koristno delo 😉 Sem pa imela sneg odklopljen, ker si zadnjič pojamrala, da piska, a sem mislila, da je piskalo zato, ker sem itak imela prej vse zmešano in takoj na novi postavitvi vragca spet nazaj priključila. Mi je tako luštno, če vsaj na blogu pada sneg.
  Sicer pa mi danes ne omenjaj LPT-jev, spljoh pa ne kakšnih Mac-ov ….. grrrrrr!
  A kdo KUPI 13″ lepega, belega Mac-a? Starega dobrega pol leta. Tole tipkovnico popravim, potem pa nočem več slišati zanj.

 2. luštno, zares!

  in končno si me prislilila, da sem izpulila vse kablovje iz računalnika in ga posesala, da je procesor nehal tulit nad snežinkami 😉
  saj izpulit še gre, nazaj sem se pa spravila vtikat in sem pri tem tako jamrala, da se me je Alain usmilil 🙂 ne maram tistih LPT s koleščki ob strani, ki jih zavijaš, da imaš cele žuljave prste

 3. Včeraj sem hotela malo pokukati na stran, pa ni delovala, tako da sem te imela na sumu, da nekaj delaš na njej. ZELO LEPO!!!! ÄŒisto v mojem stilu. Sedaj bom še rajši “pokukala” na blig. ÄŒestitam!

 4. Uh, jaz sem se tudi lotil css-ja in moram reči, da je zadeva ful zoprna. Že to, da jim moraš najprej plačat…No, ker se mi ni na začetku sploh svitalo za kaj gre, sem nekaj poskušal v Dreamweaverju, pa spet ni šlo. HTML nekaj malega poznam ampak je zgledalo vse drugače… No, na koncu sem se odločil vzeti že narejeno temo, ki mi splošno najbolj odgovarja in nato spreminjati tiste malenkosti…Ampak, če bi danes izbiral blog, se ne bi odločil za wordpress, ker ne pustijo java skript, torej oglasi odpadejo…
  Aja, ne vem, se samo meni odprejo napake v brskalniku, ko gledam tvoj blog…Namreč, besedilo se na vrhu posta prekriva, manjka slika pod “kakšna je saška” in besedilo “tudi to je saša” skače ven iz kvadratka…

 5. Kaj ur, dni!!! Ampak Aljaž to ne pomeni, da vsakemu vzame toliko časa. Jaz sem pač en dan brkljala in preiskala vse možne variante, da bi dobila temo, ki bi mi ustrezala, nekdo bi se zadovoljil s prvo razpoložljivo pa je.
  Poleg tega, tisti, ki pozna CSS, ne potrebuje 100kratnega poskušanja in gledanja, kaj je nastalo, če spremeniš to in to ..
  Pa še nekaj; jaz sem na “svojem”, kar pomeni, da imam sicer proste roke in si na bolg lahko nabijem kar hočem, a po drugi strani moram to najti sama in se tudi sama znajti, kako to dodam.
  Ti imaš blog v WordPressovi skupini, kar pomeni, da ti veliko zadev že nastavijo in ne potrebuješ znanja HTMLja ali CSS-ja. Å e lažje bi bilo, če bi bil v kakšni slovenski skupnosti, saj ti tam tehnična podporo pomaga pri vsakem izzivu.
  Jaz moram pa moriti in težiti kakšnim blogerjem 😉

 6. Anedaje?! Hvala Pika in hvala Beti, ki je že prej komentirala.
  Pika ti me še razumeš, ko imaš podobno umetniško tehnično dušico 😉 ?

  @Žiga, toliko časa sem se s tem zafrkavala, da tebi, ko vem, da nimaš veliko časa, ne priporočam, da se lotiš spreminjanja brez močne tehnične podpore. Kar pa žal ne morem imenovati sebe 😉
  Ko zamenjaš temo, kar naenkrat ven padejo kar eni angleški nazivi, ki mene BTW še čakajo obdelave, pa kar nekaj manjka, česar si bil prej vajen, da ne govorim, da te istočasno zagrabi še, da želiš kup sprememb narediti.

  @Ljubo; čeprav si komentiral prejšnji post, vendar je bolj povezano s tem, zato komentiram tukaj. Ti si padel not, še ko sem delala na stvari in je bila tema tista prejšnja, katero itak nisem želela pustiti tako brezbarvno. Jaz pa sama belina pa ne greva skupaj. ÄŒeprav mi je pa zelo všeč čisto črn blog, vendar so mi črnega (ki sem ga enkrat odprla na e-dnevniku) že spljuvali, češ da se na črnem zelo težko bere. Glede na to, da imam dooooolge tekste, sem se tukaj vseeno odločila za belino in ne črnino.

 7. Madoniš, tole je pa cela znanost. Si čist spremenila look. Jaz sem se tudi spravil blog spreminjat, upam, da mi rata, te bom pa prosil mogoče tudi za pomoč.

Komentarji so izklopljeni.