Å e vedno sem polnokrvno zdravo dekle ..ups, dama …. whatever

Res je, imam jih več kot 40 pod kapo, a še vedno nisem darovala krvi. Pa bi jo rada, res! In to ne zaradi klobase, o kateri se že od nekdaj govori in je bila tudi eden od razlogov, zakaj me tam še niso videli … Klobase namreč ne maram, odvrača me že vonj. Bljak!

V mojih šolskih časih so na akcije drveli takrat, ko se je pisal kakšen tečen test ali je bilo za pričakovati, da bo ravno tista oseba poklicana pred tablo. A kateri učitelj le ne bi spoštoval tako plemenitega razloga za izostanek od pouka? No, težavam se jaz nisem ogibala na tak način …. če prav pomislim se jim spljoh nisem ogibala, zato me Å lajmerjeva ni videla od blizu.

Do objave Had-ovega posta sem o tem le razmišljala, a da bi se sama od sebe spravila, ne to pa ne, takšen entuziast pa spet nisem. In vidim poziv pri Hadu, zamižim za trenutek, štejem do 3, ah, do 10 in se “pofočkam”. Tako, urejeno! Če nekaj obljubim, potem to drži in tako je Saša s tistim dnem sklenila prvič darovati kri.

Priznam, bala sem se. Pa ne tistega pika v prst ali žilo. To je BV, tega me ja ni strah. Tudi ob pogledu na kri ne omedlevam, strah me je bilo tistega after. Kaj se zgodi potem, ko imaš manj krvi v sebi. Ti je slabo? Se počutiš šibkega? To jaz ne bi, ker imam potem še toliko stvari za opravit. Bom omedlela? Joj, samo to mi ne delat, po dolžini in širini, sredi belega dne, med tujimi ljudmi …Saša zgrmi po tleh?! Pa ravno sem se disciplinirala pri hrani … a zdaj bom pa morala spet na stara pota in najprej pojesti eno veliko Milko, potem pa še na kakšno tortico …pa smo spet tam! Pa blazno slabo prekrvavitev telesa imam … stalno me zebe …ne le zebe, mrazi me, ponoči pa itak ne morem zaspati, ker se kljub kovtru1 in dvojni deki2 ne morem ogreti, dec pa že spi in teži, če svoje ledene noge potiskam pod njegove … in sedaj bom imela še manj krvi … me bo še bolj zeblo??! Pa itak imam ogromno dela v službi in ravno ob četrtkih delamo do petih, jaz naj bi pa že ob 4h bila v Mostah?? Bom po tem šibka in neodporna za vse viruse? Naš Jaka je ravno ta dan obležal v postelji z virusom trebušne gripe, jaz pa si ravno ne želim takšne shujševalne terapije.

Če se tistega trapastega dne, ko sem štela do 10, ne bi zaznamovala na Hadovem blogu, bi bila danes prikrajšana za ….. hmja

Vse je enkrat prvič sem si rekla in odšla.

Priznajte, da sedaj vas pa že zelo firbca ali sem omedlela ali ne?

Jah, najprej se morate preboriti skozi celotno moje nakladanje, bistvo se razkrije šele na koncu 😉

Torej, vzeli so mi kri … sedaj vem, da moram hujšati po dieti za krvno skupino 03 ;), s krvjo vse ok, potem sem izpolnjevala neko anketo o Aspirinih, spolnih odnosih in podobnem nakladanju in ker sem itak brezmadežno bitje je šlo vse skupaj mimo brez vsakih težav. Aha, pred tem so mi izmerili pritsk v precej nenavadni napravici. Roko vtakneš v “La Bocca della verita”, saj veste tista stvarca v Rimu, ki ti naj bi odgriznila roko, če lažeš …no, ta te začne celo neumorno stiskati. Itak jaz nikoli ne opazim kdaj se tista stvar za trenutek ustavi, poleg tega pa mi številke tako ali tako ničesar ne povedo, ker ne vem kaj je normalno, veliko ali malo, tako da ne me spraševat kolikšen pritisk sem imela.
In tako grem po vseh teh vajah v sobico s priletno gospo zdravnico, ki mi nekaj minut pripoveduje, da “saj bi lahko, ampak ne ravno danes … pa ne ve, če bi sploh … pa saj listek za službo bom tako ali tako dobila…” Aaaaa???

Main point; imam nizek pritisk in nisem ravno najprimernejša oseba, poleg tega pa sem dobila občutek, da se jim v tistih poznih popoldanskih urah ni več dalo ukvarjati z itak malce odštekanimi blogerji, za katere je že nekoč gospa Obolnarjeva brez krvne analize vedela povedati, da s(m)o anemični in zadrogirani in tako sem odšla od tam s prav enako količino krvi, kot sem prišla.

Nič zato. Ej, dobila sem sendvič, ki ga ne jem, a sem ga odnesla domov in še vedno stoji nedotaknjen na pultu, dobila sem opravičilo za službo, ki si ga lahko zataknem za vetrobransko steklo, ker mi itak vsako leto nekaj dni dopusta propade in dobila sem nekaj novih znancev, v družbi katerih mi je bilo zelo, zelo fajn.

Se spodobi, da jih naštejem, a ne? T’kole: Had, Zloba, Fish, Strojnik, Sosed, MatejMM, PiRoman, Piskec, Feniks in Človek

 

 1. ma, ne da se mi razmišljat katera lepa slovenska beseda bi morala biti tukaj []
 2. isto []
 3. nula []

4 Replies to “Å e vedno sem polnokrvno zdravo dekle ..ups, dama …. whatever”

 1. z novim izgledom vsaj vse vidim – prej določenih zadev nisem, ker je bilo vse nekam rumeno;
  sicer pa : zima naj bi bila bela, ker pa ni, je ozadje belo..))

  sicer je pa tudi siol spremenil izgled, zakaj ga ne bi pa še ti?

  glede krvodajalstva in darovanja organov sem jaz dolga leta imeti željo, da si nabavim kartico, da po moji smrti koristno uporabijo moje rezervne dele – vendar sem žal po smrti pa tudi za časa življenja nekoristna drugim ljudem – ker imam revmo nisem primeren darovalec – pri vsej tej bolezni me je takrat, ko sem to zvedela najbolj prizadelo; moja revma na žalost spada v isto grupo kot tisti, ki imajo aids, pa sladkorno, pa še kakšno avtoimunsko bolezen …

 2. Božiček je že vedel, zakaj ti je dal nadimek sostrska mati Saša, saj si bla že “skoraj” krvodajalka. No, meni je slabo, da me skoraj pobirajo, zato se tega ne grem. Pa še vedno imam premalo železa v krvi.

 3. Hey !

  Nisem prebra tvojega članka, ker je tole z belino čist preveč za moje oči in dolga branja…

  Kaj je manjkalo prejšni koži ????

Komentarji so izklopljeni.