Otroci so srečni, če so srečni njihovi starši

mama2.jpgTo je le naslov članka, ki sem ga uspela prebrati v zadnji izdaji One. To drži! Pa vendar bi dodala da so najbrž še bolj srečni starši, če so srečni otroci. In pomislite kako so šele potem srečni ti otroci?!
Ko sva družino Gerčar tvorila le Tomaž in jaz, sva izlete, počitnice ali potovanja ocenjevala precej kritično. Tam je bilo preveč vroče, pa drugje premrzlo, pa oprema v apartmaju je pod kritiko, pa hrana obupna ….

Odkar imava Jakata se počitnice ocenjujejo le še glede na širino njegovega nasmeha. Če je njemu kul, tudi midva preneseva kakšno neprijetnost. In zanimivo je to, da se na vse kriplje trudiva, da Jaka kakšne neprijetnosti niti ne opazi. Se vam je že zgodilo, da vam po solati prileze kakšno gomazeče bitjece? Meni se je že. Pred leti bi naredila cel dar mar, zavrnila celotni obrok, zahtevala opravičilo, še cel dan govorila o tem …. ko pa je pred mano sedel Jaka, sem neželjenega obiskovalca neopazno odstranila, pomežiknila Tomažu in nadaljevala s prehranjevanjem, kot da se ni nič zgodilo.
Tale stvar s srečo je zanimiva in zelo potenčno recipročna. Starši se trudimo biti bolj srečni in zato tudi smo, otroci so srečni, ker smo mi srečni, mi smo seveda vsi vzhičeni, ker so oni srečni ….in oni so zato še bolj srečni …le kje se to konča?
Aja, ko se mi od same sreče razpočimo in razbesnimo in gre ta stvar spet v isto smer? 🙂

3 Replies to “Otroci so srečni, če so srečni njihovi starši”

Komentarji so izklopljeni.