Pa če še tako hvalite Å mona,

jaz veeno še vedno prisegam na blejske kremšnite iz kavarne Park.

Ker se tile praznični dnevi vseeno že malce … ajde, čisto malce vlečejo in danes nismo imeli nič oprijemljivega v načrtu, smo se odpeljali na Bled.

Bled pa … ahhh!

Saj se trudijo, ni kaj, ampak ahhhh!

Okrasitev tistih ubogih 200 kvadratnih metrov, ki jih premore celotno mesto je bila kot kaže združena z akcijo Počistimo podstrešja. Od snežink, ki se vijejo po glavni cesti, do prekrasne okrasitve dreves, ki so po celotnem deblu in delu vej oblečene v majcene lučke ….res lepo, vendar brez kakršne koli povezave z rumenimi lučkami, ki krasijo nekaj bližnjih stavb, modrih lučk razprostrtih po nekaj krošnjah dreves, nemogoče pajkove mreže alikajnajbitobilo razprte preko Gadafi centra ter višek viška blejske estetike – svetlobnega stolpa na strehi hotela Golf.

Naš itak povsod pade po štantih ….prisežem … in tudi na Bledu je svoj nos vtaknil v vsako kramo. Išče zapestnico …ja, ja, povsod že nekaj let išče lepo, vodoodporno, praktično, takšno, ki je nima ravno vsak … no, tudi na Bledu je ni našel. In medtem, ko on brklja po stojnicah, sva midva z Jako zavila v kavarno Park.

Ej, Bled, lepo vas prosim nekaj naredite že s to “menzo”!

Svetujem vam, da tiste kičaste mavčaste labode vržete v vodo, na vijoličasto in bledo zeleno barvo uvedete absolutno zakonsko prepoved uporabe, vozičke za masovno strežbo v menzah prodate bolgarskim hotelom, toaletne prostore iz katerih že ob vstopu smrdi kot iz najbolj zanemarjenega javnega stranišča pa opremite z vsaj 3 čistilkami, ki bi …..če že nič drugega, vsaj vztrajno zapirala vrata med hodnikom in WC-ji ….. kajti avtomat za zapiranje vrat je najbrž nemogoče draga investicija!

Pa hudiča, ob teh cenah kave in kremšnit se je pa v teh letih že nabralo nekaj cekinov za prenovo!

Čeprav so mi kremšnite iz Parka zelo dišale, mi je vonj ob vhodu in nehuman dren v notranjosti,  pobral ves entuzijazem. Odšli smo raje drugam.

16 Replies to “Pa če še tako hvalite Å mona,”

 1. @Rudolfo Valentino; waw, kako pomenski nick name 🙂
  Mi pa nikakor ni bilo jasno, kaj neki na mojem blogu počne tale komentar o Anki Senčar, saj o njej res ničesar ne vem … no, razen, da so jo pred kratkim spet nekaj vlačili po naših časopisih …. in o njej zagotovo nisem ničesar pisala.
  In potem vidim, da si komentiral na prastari prispevek, kjer debatiramo o blejskih kremšnitah, kar mi je še bolj zmedlo misli … sploh, ker se tvoj komentar začne precej konkretno, kot odgovor nečemu …
  No, sedaj vem, da si odgovarjal meni na moje ugotovitve iz 31. decembra, da lastnica hotela ne more biti Anka Senčar – manekenka, ker ona itak potuje po svetu in biva v bogvekakšnih vilah in luksuznih hotelih. Ja, se je tudi meni zdelo, ker tale gospa Senčarjeva iz Bleda živi v primerjavi z Anko (glede na poročanje medijev) prav dolgočasno družinsko življenje 🙂 …. moža, kot kaže že nekaj desetletij istega, dva sinova, oba poženjena, oba s kupi otrok … skupaj vodijo hotel, menjajo rjuhe, kuhajo obroke …. praznujejo skupen Božič …. džungle pa od blizu še videli niso … po mojem 🙂 … sicer pa je vedno vprašljivo tudi to, kaj od pisanega o Anki Senčar je res in kaj le zvišuje naklado časopisov.

 2. jest jih nikol ne kupujem….vedno nardim sama….hmmm včasih jih je skos 15 (razlivajo se) ampak moji pravjo, da so zmeri kadar so na žlico ta narboljše…..no dons so mi uspele…..ampak glih kar jih nalagajo tko da je za pohitet…..full hitr so narjene in prekašajo vse kupljene

 3. Saši; leto 2008 se je pa lepo začelo. Dočakala sem tvoj PRVI komentar. Lepo pozdravljena med tistimi, ki so se končno še pofočkali 😉 !

  A pri vas imate tudi kremšnite? Veš v času počitnic se mi zelo radi izognemo kakršnim koli obiskovanjem, ki bi lahko zabavala le naju, Jako pa pošteno dolgočasila …… in žal je vaš malce premajhen za njegovo družbo 😉
  Sicer pa saj boš videla, mami 😉 !

 4. A na Bledu ste bili!!!!!!! Pa zgrešili odcep do nas…… No ja, pa drugič. Sicer pa komentar okoli izgleda Bleda ni potreben, kar pa zadeva kremšnite pa poleg “nič posebnega” še dokaj visoka cena. Pri nas za ta denar dobiš dve, za moj okus boljši.

 5. Vem, vem … ker mi je Dikembe že dovolj dobro razložil s tistim enim in edinim semaforjem in Unionom. Ja, ja, to je ta stavba. Bomo res poskusili še enkrat te Å monove kremšnite.

 6. Saša, a veš kje je trgovina Iana Bimba(mogoče celo bivša), pa ne vem, če nisi rekla, da imajo pri tvoji prijateljici N. zgoraj stanovanje, to je točno v tem kompleksu, samo desno.

 7. @Dikembe; čak, čak tista mama, ki je prevzela hotel pa ni Anka Senčar! Je Senčar …mogoče celo Anka, vendar pa skoraj zagotovo ni tista manekenka!?
  Tale družina se po mojem imenuje po atu in je mama imela v svoji mladosti povsem drug priimek? No, pa tudi videla sem jo … enkrat smo celo silvestrovali skupaj s “tamladimi” in ta gospa nima po mojem nobene povezave s tisto razvpito Anko??

  Je pa vedno zanimivo takole preko bloga izvedeti kaj novega. Včeraj o čompah, danes o Å monu in imenu Union.

 8. Oj…sem naslov čisto spregledal…mea culpa.
  Da, tik pred semaforjem, parkirišče je rahlo dvignjeno nad cesto (zdaj spet postavljajo neke rampe…še nobene niso zdržale več kot 14 dni…). Union je sicer vse prej kot hotel, je pa last gospoda, ki je dal priimek eni že zeeelooo postarani manekenki Anki S, in njegovih dveh sinov.
  Na Bledu je trenutno res samo en semafor. He he, selo, pravo malo selo…
  O Å monu….ti povsem verjamem….moje izkušnje so le dobre. Ampak…tam nisem nikoli v nedeljah in med prazniki.

 9. @Dikembe; Za Å mona sem slišala ..saj sem ga navedla v naslovu 😉

  Sicer pa je morda čas, da ga ponovno stestiramo, kajti enkrat in edinkrat sva ga s Tomažem stestirala že pred leti, ko so nama ga priporočili domačini in Park res ni bil še tako znucan in osmrajen. Takrat je bila v Å monu strašanska gužva, umazan pribor je ostajal po mizah, ljudje so se prerivali okrog blagajne …… in kremšnita naju na koncu ni impresionirala …morda celo le zato, ker naju je motilo vse ostalo.

  TOZD tik pred semaforjem? Imate res le en semafor na Bledu? 🙂 Poskušam ugotoviti kje je to …. v hotelu Union ali je treba iti tam na desno bolj proti centru in obstaja na Bledu še kakšen semafor?

 10. @Kašpar; vse in še več nazaj

  @Feniks; tole o čarovnicah se najbrž upaš le zato, ker si anonimen 😉 …. ah, pa včasih se ob takšnih naključjih tudi jaz sprašujem, če imam kakšno moč o kateri se mi ne sanja.
  Npr. včeraj sem ob pripravljanju kosila pomislila, če smo v soseski napolnili cisterno za plin, kajti lani nam je ravno med pripravljanjem silvestrske večerje zmanjkalo plina …. in danes se pripeljeva iz trgovine in našo cisterno polnijo iz Butanplina. Halo?! Je moj vprašal, če je kdo klical, da nam je zmanjkalo plina in šofer pove, da ne, da je imel nas vpisane po razporedu. Srhljivo, a ni?
  Da ne govorim o tem, da se še danes sprašujem, če sem imela kdaj kaj čarovniškega pri prometni nesreči (kakšnih 15 ali celo več let nazaj) moža moje nekdanje prijateljice. Ona in mož sta me močno prizadela, jokala sem celo noč …. še 2 dni travmirala, nakar me prijateljica pokliče, da se je mož brez pravega razloga (ok, nekaj alkohola v krvi, ampak nič ekstremnega) z novim (precej dragim) avtom zaletel v cestno svetilko sredi Ljubljane. Avto totalka, mož kar precej poškodovan v bolnici. Na koncu se je vse dobro izteklo, le zavarovalnine niso nikoli dobili …. Brrrr! Sicer pa pazi se me! 😉

 11. Poleti, ko je odprta terasa je kar prijetno, ker razgled je pa vseeno iz Parka najlepši. Pozimi pa obvezno v Å monovo podružnico, to, ki jo opisuje Dikembe. Kvaliteta kremšnit se mi zdi podobna, bistvo kremšnit je prava smetana in bognedaj rastlinska, pa jajca, bognedaj puding. Tudi slaščičarna Gorenjka v Boh. Bistrici ima zelo dobre. Grmada pa ovezno le na letališču v Lescah.

 12. Na kremšnite domačini in bližnji okoličani ter poznavalci hodimo k Å monu. Vsaj za moj okus so bolj domače, manj “industrijske” kot v Parku. Za Å mona si verjetno že slišala, če ne, je pa to tista slaščičarna pod cerkvijo. Je pa Å mon odprl še en svoj “TOZD” v stanovanjsko poslovni zgradbi tik pred semaforjem na desni strani. Lokal sicer ni tako prijeten, kot na originali lokaciji, roba je pa izpod rok istih mojstrov.
  O Novoletnih aktivnostih, okrasitvi Bleda…pa škoda besed. Vsako leto slabše. Podn.

 13. Tik preden sem padel na tvoj blog sem napisal stavek, ki je vseboval kremšnite (komentar na hadovem blogu) in prvi stavek, ki ga preberem pri tebi ravno tako. Ker ste ženske vse po malem “čarovnice” me zanima kaj po tvojem to pomeni. 😉

Komentarji so izklopljeni.